Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Lightning" noslēdz 31 miljonu dolāru vērtu līgumu ar nedraftēto Gordu

Rolands Eliņš

"Lightning" noslēdz 31 miljonu dolāru vērtu līgumu ar nedraftēto Gordu
Janni Gords. Foto: AFP/Scanpix

NHL klubs Tampabejas „Lightning” paziņojis, ka laicīgi noslēgts jauns līgums ar 26 gadus veco uzbrucēju Janni Gordu, kurš ticis pie 30.99 miljonu dolāru lielas algas nākamajās sešās sezonās. Jaunais līgums stāsies spēkā nākamvasar.

Kanādas uzbrucējs Janni Gords uzsācis sava pašreizējā NHL līgumu otro un pēdējo sezonu. Nākamajā vasarā viņš būtu kļuvis par neierobežotu brīvo aģentu, taču „Lightning” no šāda scenārija izvairījusies, noslēdzot ar viņu ilgtermiņa līgumu par 5.1 miljonu dolāru vidēji sezonā. Gorda pašreizējais līgums ir divu miljonu dolāru apmērā par abām sezonām.

„Esam ļoti priecīgi, ka Janni paliks mūsu organizācijā arī nākotnē,” kluba paziņojumā citēts ģenerālmenedžeris Žulens Brisbuā. „Janni ar savu ātrumu, neatlaidību laukumā un spēcīgu raksturu ārpus tā personificē mūsu komandas identitāti. Viņš ir pierādījums tam, cik tālu iespējams tikt ar smagu darbu un apņēmību.”

Gords juniora gados spēlēja Kvebekas Junioru hokeja līgā, kur 199 spēlēs sakrāja 221 punktu un aizvadīja ļoti spilgtu 2011./12. gada sezonu, iegūstot līgas MVP trofeju un līgas rezultatīvākā spēlētāja titulu, taču divus gadus iepriekš Gords NHL draftā nemaz nebija izvēlēts un līdz ar to neatradās nevienas NHL komandas sistēmā.

Gords pēc aiziešanas no QMJHL vairākas sezonas spēlēja ECHL un AHL, līdz beidzot 2015./16. gada sezonā debitēja NHL Tampabejas „Lightning” sastāvā. 2016./17. gada sezonā Tampā viņš jau piedalījās 20 spēlēs, bet aizvadītajā sezonā Gords jau bija viens no komandas līderiem, piedaloties visās 82 spēlēs un gūstot 64 punktus, kas pēc NHL noteikumiem skaitījās viņa rūkija sezona.

Šo sezonu „Lightning” sastāvā Gords sācis ar vēl labāku rezultativitāti, pirmajās 12 spēlēs gūstot 12 punktus. Kopumā, lai tiktu pie ilgtermiņa NHL līguma par 31 miljonu dolāru, Gordam pietika ar 116 NHL spēlēm, kurās gūti 85 punkti.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/player/yanni-go...

  +1 [+] [-]

, 2018-11-03 21:49, pirms 5 gadiem
Super. Kur gan skatījās skauti agrāk....