Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Pirmās uzvaras Baltijas līgā svin ''Lūši'' un ''Biolars'' komandas

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pirmās uzvaras Baltijas līgā svin ''Lūši'' un ''Biolars'' komandas
Foto: Latvijas volejbola federācija

Šodien tika aizvadītas pirmās divas Latvijas komandu spēles Credit24 Baltijas līgā volejbolā, kurās SK ''Jēkabpils Lūši'' spraigā piecu setu cīņā ar 3:2 pārspēja ''RTU Robežsardze/Jūrmala'', kamēr ''Biolars'' ar 3:1 pieveica ''DU/Ezerzeme'' volejbolistus.

Spēlē starp ''RTU Robežsardze/Jūrmala'' un ''Jēkabpils Lūši' pirmo setu ar 25:20 uzvarēja mājinieki. Spraiga cīņa par uzvaru setā noritēja otrajā, kur ar 29:27 labāki bija Jēkabpils volejbolisti, pa setiem panākot 1:1. Trešo un ceturto setu komandas uzvarēja ar vienādu rezultātu - ja trešo RTU uzvarēja ar 25:14, tad ceturto ar tādu pašu Jēkabpils volejbolisti. Izšķirošā seta sākumā ''Lūši'' izvirzījās vadībā ar trīs punktu pārsvaru - 6:3, ko noturēja līdz beigām un svinēja pirmo uzvaru čempionātā ar 3:2. Uzvarētājiem labākais uzbrukumā ar 19 punktiem bija Kristaps Šmits, kamēr zaudētājiem ar 22 izcēlās Aleksandrs Avdejevs.

Tikmēr Jelgavā ''Biolars'' komanda uzņēma ''DU/Ezerzeme'', kam tikai dažas dienas pirms spēles sākuma Latvijas volejbola federācija ļāva aizvadīt spēles, ja visiem kluba spēlētājiem tiks veikti Covid-19 testi un tie būs negatīvi. Ja pirmajā setā ''Biolars'' uzvarēja pārliecinoši ar 25:13, tad otrajā laukumā ritēja līdzvērtīga cīņa, kurā tikai nedaudz labāki izrādījās mājinieki - 26:24 un līdz trīs setu uzvarai atradās vadībā ar 2:0. Trešo setu ar 25:23 uzvarēja Daugavpils volejbolisti, taču piekto setu viesi panākt nespēja un ''Biolars'' svinēja pirmo uzvaru čempionātā.

Jau rītdien čempionāts turpināsies ar kārtējām spēlēm.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija