Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

"Pārgauja" aizvadīs pirmo mājas cīņu, spēlējot Kocēnos

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Pārgauja" aizvadīs pirmo mājas cīņu, spēlējot Kocēnos
Stalbes "Pārgauja"
Foto: PPB Media

Stalbes "Pārgauja" ir vienīgā Elvi vīriešu florbola līgas komanda, kas šosezon vēl nav aizvadījusi nevienu cīņu savā laukumā. Šodien vienībai paredzēta mājas spēle pret "Oxdog Ulbroka", taču tā jāizspēlē uz standarta izmēra laukuma un cīņa notiks Kocēnos, ko translēs arī Sportacentrs.com. Vēl vienā spēlē "Bauska" uzņems Cēsu "Lekrings".

“Bauska” – “Lekrings” pulksten 18:00 Bauskā

Pēdējos gados ierasta situācija, ka divi senākie Latvijas florbola klubi atrodas turnīra tabulas pretpolos. Baušķenieki trijās aizvadītajās spēlēs piedzīvojuši trīs zaudējumus, visas spēles zaudējot ar precīzi sešu vārtu starpību. Interesanti, ka reālākās iespējas uz uzvaru bija pret “Oxdog Ulbroka”, kad pēc diviem periodiem vienība atradās vadībā ar 5:4. Pēc tam komanda iekrita pamatīgā sausuma periodā, netiekot pie vārtu guvumiem trešajā periodā pret ulbrokiešiem, visā spēlē tā arī nespējot pārspēt “Irlava/Avant” vārtu vīru Jāni Gožu un pret valmieriešiem vārtus iemetot vien pēc 30 nospēlētām minūtēm. Tā rezultatā rezultatīvākie spēlētāji ir Aivis Barkovskis un Everts Janušauskis, kuri iespējuši vien 3 (2+1) punktus. Bauskas vienībai ir sliktākais vairākums un otrs sliktākais mazākums. Skaitot atsevišķi punktus pa trešdaļām, baušķenieki nokrituši uz pēdējo vietu pēc tam, kad “RTU/Rockets” vakar uzvarēja spēles trešo trešdaļu Lievārdē.

Cēsu vienība gluži pretēji atrodas turnīra tabulas priekšgalā. Vakar vienība svinēja uzvaru sarežģītā spēlē Ķekavā, tādējādi paliekot vienīgā vienība bez punktu zaudējumiem. Ņemot vērā, ka komanda aizvadījusi mazāk spēļu, punktu ziņā cēsnieki pašlaik atrodas trešajā pozīcijā, bet pēc šīvakara mača vār pārņemt līderpozīcijas. Cēsnieki pieradinājuši pie situācijas, ka pretiniekiem grūti prognozēt, no kura spēlētāja sagaidīt briesmas. Interesanti, ka katrā no mačiem kāds florbolists ticis pie hat-trick, pirmajā spēlē trīs vārtus iemetot Kevinam Šmitam, kurš ar 7 (6+1) punktiem ir vienības rezultatīvākais spēlētājs. Pret valmieriešiem viņa piemēram sekoja Jorens Malkavs, bet vakar Ķekavā trīs bumbiņas sāncenšu vārtos sabēra Krišs Treimanis. Pēc vakardienas spēles “lēcējpeles” nedaudz uzlabojuši cīņu nevienādos sastāvos, lai gan ar pārliecinošiem rādītājiem nevar lepoties, vairākumā esot astotajā vietā līgā, bet mazākumu izturot vien 60% gadījumu, atrodas devītajā pozīcijā.

“SK Pārgauja” – “Oxdog Ulbroka” pulksten 19:00 Kocēnos un Sportacentrs.com

Dienas centrālais mačs tiks izspēlēts Kocēnos un to translēs arī Sportacentrs.com. Savu pirmo mājas maču aizvadīs Stalbes “Pārgauja”, tiesa, tas būs jāizspēlē neitrālā teritorijā Kocēnos. Stalbes vienība sezonas sākumā nav pārliecinājusi, trijās spēlēs iekrājot četrus punktus, kas ļauj ieņemt astoto vietu tabulā. Pēc neizteiksmīgajām pirmām divām spēlēm, vienība pagājušajā nedēļas nogalē spēja pārvest trīs punktus no Irlavas. Jāpiezīmē, ka vienībai ir sarežģīts spēļu kalendārs, jo pēc šodienas mača gaidāma spēlēšana Valmierā un Cēsīs, bet tad mājas mačs Kocēnos ar “Lielvārde/FatPipe”. Savās īstajās mājās komanda pirmo cīņu aizvadīt tikai 30. oktobrī, kad uzņems “Bausku”. Līdzšinējās spēlēs komandas rezultatīvākais florbolists ir Jānis Driļevskis, kurš savācis 6 (4+2) punktus. Tikmēr Lauris Ābols joprojām ir bez punktiem. Interesanti, ka komandas pieteikumā atkal parādījies pieredzējušais vārtu vīrs Renārs Arājs, kurš jau vairākas reizes bijis nolēmis mest mieru florbola spēlēšanai.

Tieši virs “Pārgaujas” vienības tabulā atrodas viņu šodienas pretinieki no “Ulbrokas”. Viena no pēdējo gadu līdervienībām sezonu sāka ar izmocītu uzvaru Bauskā, tad nespēja uzlauzt Lielvārdes aizsardzību, bet pēdējā mačā prata atspēlēt trīs vārtu deficītu un izcīnīt divu punktu uzvaru pār talsiniekiem. Tas dod piecus punktus un septīto vietu tabulā. Arī Andra Pīlupa trenētā komanda nevar lepoties ar labiem rādītājiem skaitliski nevienādos sastāvos, vairākuma realizācijā ieņemot septīto vietu, kamēr mazākumā ir astotie labākie čempionātā. Salīdzinājumam, “Pārgauja” ir otra labākā mazākumu neitralizētāja. Katrā no spēlēm vietu vārtos ieņēmis cits vārtsargs, līdz ar to treneris devis iespēju visiem un šīvakara mačs varētu parādīt, kurš spējis parādīt pārliecinošāko sniegumu. Tikmēr uzbrukumā līderi ierastie – Atis Blinds savācis 7 (4+3) punktus, turpat netālu arī Kaspars Šķēls un Matīss Kristians Morozovs. Interesanti, ka Ulbrokas komanda visās spēlēs zaudējusi otro trešdaļu ar kopējo vārtu attiecību 2:8.