Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kalniņa "Jokerit" izbraukumā apspēlē novājināto "Lokomotiv"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kalniņa "Jokerit" izbraukumā apspēlē novājināto "Lokomotiv"
Jānis Kalniņš. Foto: Mikko Taipale / jokerit.com

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Helsinku "Jokerit" šovakar izbraukumā ar 3:1 uzvarēja Jaroslavļas "Lokomotiv", kas Covid-19 krīzes dēļ nav optimālajā kondīcijā. Uzvarētāju rindās latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš šoreiz nespēlēja.

Kā jau vēstīts, pirms desmit dienām "Lokomotiv" bija lielas problēmas ar Covid-19. Pēc atgriešanās no karantīnas "Jokerit" spēlē ļoti sekmīgi un krāj punktus.

Jaroslavļas mača sestajā minūtē "Jokerit" amerikānis Džordans Šrēders ar tālu metienu no nulles leņķa pamanījās gūt vārtus - 1:0. Pirmajā periodā risinājās līdzvērtīga spēkošanās, savukārt nākamajā nogrieznī aktīvāk sāka mājinieki, un 25. minūtē pēc lieliskas izspēles krievs Vladimirs Tkačovs panāca izlīdzinājumu. Jau pēc 69 sekundēm somu kluba čehs Jakubs Krejčiks ieslidoja pretinieku zonā un ar spēcīgu metienu trāpīja vārtu devītniekā - 2:1. Laukuma saimnieki cītīgi strādāja pie līdzsvara panākšanas, taču 37. minūtē video atkārtojums viņus glāba no ielaistiem vārtiem. Otrā perioda izskaņā dānis Niklass Jensens pie vārtiem pielaboja ripas lidojumu un panāca 3:1. Trešajā periodā laukuma saimnieku pārstāvis Jegors Korškovs izmantoja "Jokerit" zviedru vārtsarga Andersa Linbeka izgājienu un kritienu, iemetot tukšos vārtos. Tādējādi ciemiņi uzvarēja ar 3:2.

Somijas komanda tagad pakāpjas uz piekto vietu Rietumu konferencē, nobīdot uz sesto pozīciju "dzelzceļniekus".

KHL spēles 3. oktobrī

Vityaz - Dinamo R6:1
Neftekhimik - Salavat Yulaev1:4
Lokomotiv - Jokerit2:3

Izmantotie resursi:
khl.ru