Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš nokārto uzvaru pār "Dinamo" un kļūst par KHL rezultatīvāko spēlētāju

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Daugaviņš nokārto uzvaru pār "Dinamo" un kļūst par KHL rezultatīvāko spēlētāju
Kaspars Daugaviņš (centrā) ar partneriem. Foto: hcvityaz.ru

Izbraukuma spēļu sēriju ar neveiksmi sākusi Rīgas ''Dinamo'' komanda, kas Podoļskā ar 1:6 atzina ''Vityaz'' pārākumu. Uzvarētāju rindās lielisku maču aizvadīja Kaspars Daugaviņš, otro reizi karjerā vienā KHL mačā sakrājot četrus rezultativitātes punktus.

Daugaviņš spēli aizvadīja ''Vityaz'' pirmajā maiņā un kopā ar partneriem nokārtoja savas komandas uzvaru. Latviešu uzbrucējs guva divus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles. Kopā 11 spēlēs Daugaviņš sakrājis 15 (6+9) punktus, ierindojoties KHL rezultatīvāko spēlētāju saraksta pirmajā vietā. Par punktu mazāk ir Ufas ''Salavat Yulaev'' līderim Tēmu Hartikainenam (7+7) un Jekaterinburgas ''Avtomobilist'' pārstāvošajam vecmeistaram Pāvelam Dacjukam (3+11).

''Dinamo'' labā vienīgos vārtus guva Lauris Dārziņš, kuram tas bija trešais vārtu guvums sezonā. Pirmo trešdaļu rīdzinieki aizvadīja itin cerīgi, tomēr turpinājumā iniciatīva jau bija ''Vityaz'' rokās. Pavisam rūgtu pēcgaršu atstāja spēles izskaņa, kad laika posmā no 56. līdz 60. minūtei tika zaudēti trīs vārti.

Spēles teksta tiešraide - šeit!
Pēc piesardzīga sākuma abu komandu izpildījumā spēles rezultātu septītajā minūtē atklāja ''Vityaz'', sezonas piektos vārtus gūstot Daugaviņam. Mājinieku pirmās maiņas uzbrucējam izdevās izcelties ar pirmo metienu spēlē, pārspējot Iļju Proskurjakovu no tuvas distances (0:1). ''Vityaz'' prieki gan nebija ilgi, jo minūti vēlāk ''Dinamo'' panāca izlīdzinājumu, kad Lauris Dārziņš ieraidīja Iļjas Ježova sargātajos vārtos atsisto ripu pēc Mika Indraša metiena (1:1). Indrašis, kurš atgriezās sastāvā pēc divu spēļu izlaišanas, par rezultatīvu piespēli tika pie sava pirmā punkta sezonā.

Rīdziniekiem uzbrukumā pamanāmais bija krievu uzbrucēju virknējums ar Pāvelu Černovu centrā un Jevgeņiju Gračovu, Genādiju Stoļarovu pa malām. Visbīstamāk gan uzbruka mājinieku pirmā maiņa, Daugaviņam darbojoties kopā ar kanādieti Džastinu Denfortu un zviedru Matiasu Tedenbī - Proskurjakovs pirmās trešdaļas izskaņā atvairīja vairākus bīstamus ''Vityaz'' līderu metienus.

''Vityaz'' spiediens pamazām pieauga, un otrā trešdaļa jau pagāja pārliecinošā mājinieku zīmē. Vairākas reizes ''Dinamo'' no vārtu zaudējuma glāba Proskurjakovs, bet trešdaļas vidū diskutablā situācijā 2:1 Podoļskas labā panāca Denforts - ripa viesu vārtos nonāca pēc rikošeta pa slidu, ko kanādietis bija pagriezis tiešā leņķī pret vārtiem. Tiesa, Denforts uzsāka bremzēšanas kustību, un, iespējams, tieši tas bija iemesls, kāpēc tiesneši pēc video atkārtojuma noskatīšanās netraktēja to kā apzinātu ripas ieraidīšanu vārtos ar slidu. Rezultatīva piespēle partnera vārtu guvumā arī Daugaviņam.

Neilgi pēc tam ''Dinamo'' pretuzbrukumā neizmantoja savu iespēju panākt izlīdzinājumu, bet ''Vityaz'' vēlāk guva arī trešos vārtus, kad neatvairāmu plaukstas metienu vārtu tālajā augšējā stūrī izpildīja Līnuss Hulstrēms (1:3). Rīdziniekiem nevedās arī spēle skaitliskajā vairākumā, bet otrās trešdaļas izskaņā viesi nonāca lielajā mazākumā - tiesa, to gan izdevās izturēt.

Trešo trešdaļu ''Dinamo'' vārtos uzsāka Staņislavs Gaļimovs, taču arī šāds solis rīdzinieku treneru korpusa izpildījumā nespēja lauzt spēles gaitu. Uzbrukumā neko pārāk bīstamu viesiem izveidot vairs neizdevās, bet pamatlaika izskaņā īsā laikā tika zaudēti pat trīs vārti - Pāvels Varfolomejevs vairākumā, pie rezultatīvas piespēles tiekot arī Daugaviņam, panāca 4:1 ''Vityaz'' labā, piektos vārtus savas komandas labā ar teicamu metienu Kaspars guva pats (5:1), bet punktu spēlei pielika Artjoms Ivaņuženkovs - 1:6.

Podoļskas ''Vityaz'' - Rīgas ''Dinamo'' 6:1 (1:1;2:0;3:0)

Vārti: 6:19 Daugaviņš (Denforts, Tedenbī) 1:0, 7:21 Dārziņš (Indrašis) 1:1, 30:32 Denforts (Daugaviņš, Tedenbī) 2:1, 36:10 Hulstrēms (Malihins, Varfolomejevs) 3:1, 55:04 Varfolomejevs (Daugaviņš, Piļenkovs, vair.) 4:1, 56:14 Daugaviņš (Tedenbī) 5:1, 59:08 Ivaņuženkovs (Laričevs, Popovs)
Soda minūtes: 8:10
Metieni: 24:25
Vārtsargi: Iļja Ježovs - Iļja Proskurjakovs (no 40:00 Staņislavs Gaļimovs)

Rīgas ''Dinamo'' sastāvs

Vārtsargi: Iļja Proskurjakovs (Staņislavs Gaļimovs)
1. maiņa: Ondržejs Vitāseks - Jānis Jaks; Lauris Dārziņš - Zaks Mičels - Miks Indrašis
2. maiņa: Metjū Majone - Ernests Ošenieks; Jevgeņijs Gračovs - Pāvels Černovs - Genādijs Stoļarovs
3. maiņa: Tonijs Sunds - Miks Tumānovs; Mārtiņš Dzierkals - Gļebs Prohorenkovs - Gustavs Millers
4. maiņa: Roberts Mamčics; Kārlis Bucenieks - Konstantins Komareks - Emīls Ģēģeris; Renārs Krastenbergs

1 2 55 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2020-10-03 19:25, pirms 4 gadiem
Ha kur tie laiki kad Rižanji grāva vitjaz tagad otrādāk...galimovs siets pilnīgs!
p.s. Daugaviņš bomba maladzec

  +9 [+] [-]

, 2020-10-03 19:25, pirms 4 gadiem
Daugaviņš labs!!!

 +11 [+] [-]

, 2020-10-03 19:26, pirms 4 gadiem
padomju pilsoņa skudras savāktajiem un kgb suņa savicka apmaksātajiem krieviem rižaņu komnadā nebija variantu pret Latvijas puiku Daugaviņu! Molodčiks, kā teiktu putina ložņa perņa...
Slēpts komentārs: profesorsk

  +8 [+] [-]

, 2020-10-03 19:30, pirms 4 gadiem
profesorsk rakstīja: Daugava krasava!!!!!!!!!!!!!!!!
Paldies!!!
Pasēju lielos zušus tevis dēļ!!

  +1 [+] [-]

, 2020-10-03 19:31, pirms 4 gadiem
profesorsk rakstīja: Daugava krasava!!!!!!!!!!!!!!!!
vai ne? iznesa to krieveļu komandu, sovjets skudra tik noskatījās

  +1 [+] [-]

, 2020-10-03 19:34, pirms 4 gadiem
Daugava parādīja kas ir kas.. ar pārliecību. Vityaz -> SKA ar šādu sniegumu nebūtu nekāds kosmoss..

  +4 [+] [-]

, 2020-10-03 19:34, pirms 4 gadiem
Varbut pietiks nirgaties par Latviju ka valsti un vinas pilsoniem pie kuriem tika pielimets shis DR projekts.viss beidzas tad kad Savickim tika pateikts pietiek vecit tava vieta ir parasa un tev Shuplers ir japadzen.tas bija ari vienigais laiks DR vesture kad hokejs bija skatams, FUC...K this project nopietni vai Latvijas tauta to ir pelnijusi visu so nirgasanos
Slēpts komentārs: peterborough
Slēpts komentārs: Džonnijs

  -3 [+] [-]

, 2020-10-03 19:36, pirms 4 gadiem
Jālaiž divas komandas MHL. Pensionāri+leģi+jaunie, tad būs 1/8!

     [+] [-]

, 2020-10-03 19:37, pirms 4 gadiem
Džonnijs rakstīja: Nomierini nervus!
Un tu zini ka ta ir taisniba.

  -2 [+] [-]

, 2020-10-03 19:37, pirms 4 gadiem
aigars_grinbergs_147932 rakstīja: Varbut pietiks nirgaties par Latviju ka valsti un vinas pilsoniem pie kuriem tika pielimets shis DR projekts.viss beidzas tad kad Savickim tika pateikts pietiek vecit tava vieta ir parasa un tev Shuplers ir japadzen.tas bija ari vienigais laiks DR vesture kad hokejs bija skatams, FUC...K this project nopietni vai Latvijas tauta to ir pelnijusi visu so nirgasanos
Tas kā tu raksti ir ņirgāšanās par latviešu valodu.

  +3 [+] [-]

, 2020-10-03 19:37, pirms 4 gadiem
peterborough rakstīja: A ko tik maz apdirseju? Visi geji jau guļ?
guli vien tālāk...
Slēpts komentārs: aigars_grinbergs_147932

  +6 [+] [-]

, 2020-10-03 19:40, pirms 4 gadiem
Kur Muraveja k-ngs dabūja šitos dirkas?

  +4 [+] [-]

, 2020-10-03 19:41, pirms 4 gadiem
profesorsk rakstīja: Daugava krasava!!!!!!!!!!!!!!!!
Pie Daugavas ir Krāslava !

  +2 [+] [-]

, 2020-10-03 19:41, pirms 4 gadiem
Viena no spēlēm, kad rezultāts neatspoguļo reālo situāciju laukumā. Lielāko daļu mača valdīja līdzvērtīga cīņa. Spēli ielauza pretinieku ar slidu iesistais un nepamatoti ieskaitītais gols, bet pavisam salauza 3.perioda beigās ielaistais gols mazākumā. Pārējam vairs nebija nozīmes, 1:4 vai 1:6. Nesmuki jau izskatās, bet tie ir tikai skaitļi. Jāņem vērā, kāds bija Dinamo un pretinieku sastāvs. Ar esošo arī var cīnīties un pat uzvarēt kādu, kurš varbūt nenovērtē komandu, un ja arī paveicas (kā pret Minsku), bet Vitjaz vaļības neatļāvās un spēlēja ar pilnu jaudu visu maču, daudz uzmanības pievēršot darbam aizsardzībā savu vārtu priekšā. Bet pat ar visu to komanda ieķērās spēlē un ilgi turējās, tikai pēdējās minūtēs ķepas nolaidās. Vismaz par Daugaviņu prieks, viņš tagad līgas rezultatīvākais spēlētājs!

     [+] [-]

, 2020-10-03 19:44, pirms 4 gadiem
denebs rakstīja: Viena no spēlēm, kad rezultāts neatspoguļo reālo situāciju laukumā. Lielāko daļu mača valdīja līdzvērtīga cīņa. Spēli ielauza pretinieku ar slidu iesistais un nepamatoti ieskaitītais gols, bet pavisam salauza 3.perioda beigās ielaistais gols mazākumā. Pārējam vairs nebija nozīmes, 1:4 vai 1:6. Nesmuki jau izskatās, bet tie ir tikai skaitļi. Jāņem vērā, kāds bija Dinamo un pretinieku sastāvs. Ar esošo arī var cīnīties un pat uzvarēt kādu, kurš varbūt nenovērtē komandu, un ja arī paveicas (kā pret Minsku), bet Vitjaz vaļības neatļāvās un spēlēja ar pilnu jaudu visu maču, daudz uzmanības pievēršot darbam aizsardzībā savu vārtu priekšā. Bet pat ar visu to komanda ieķērās spēlē un ilgi turējās, tikai pēdējās minūtēs ķepas nolaidās. Vismaz par Daugaviņu prieks, viņš tagad līgas rezultatīvākais spēlētājs!
Kāda jēga iespringt haotiski veidotas komandas statos?

  +1 [+] [-]

, 2020-10-03 19:44, pirms 4 gadiem
aigars_grinbergs_147932 rakstīja: par nozelu tev es Latvija jau nedzivoju 30 gadus bet pamatus vel neesu aizmirsis .un tie pamati ir varbut pat labaki par tavejiem
Nepievēršot uzmanību garumzīmēm un aizmirstajiem komatiem, punktiem, vienu no pamatiem, ka teikums sākas ar lielo burtu esi aizmirsis. Kur manu nožēlu atradi, es gan nezinu.

  +2 [+] [-]

, 2020-10-03 19:45, pirms 4 gadiem
denebs rakstīja: Viena no spēlēm, kad rezultāts neatspoguļo reālo situāciju laukumā. Lielāko daļu mača valdīja līdzvērtīga cīņa. Spēli ielauza pretinieku ar slidu iesistais un nepamatoti ieskaitītais gols, bet pavisam salauza 3.perioda beigās ielaistais gols mazākumā. Pārējam vairs nebija nozīmes, 1:4 vai 1:6. Nesmuki jau izskatās, bet tie ir tikai skaitļi. Jāņem vērā, kāds bija Dinamo un pretinieku sastāvs. Ar esošo arī var cīnīties un pat uzvarēt kādu, kurš varbūt nenovērtē komandu, un ja arī paveicas (kā pret Minsku), bet Vitjaz vaļības neatļāvās un spēlēja ar pilnu jaudu visu maču, daudz uzmanības pievēršot darbam aizsardzībā savu vārtu priekšā. Bet pat ar visu to komanda ieķērās spēlē un ilgi turējās, tikai pēdējās minūtēs ķepas nolaidās. Vismaz par Daugaviņu prieks, viņš tagad līgas rezultatīvākais spēlētājs!
tas tikai pierādīja, ka tur nav komandas, sabruka kā psrs 90tajos...

  +3 [+] [-]

, 2020-10-03 19:45, pirms 4 gadiem
prapors12 rakstīja: Kur Muraveja k-ngs dabūja šitos dirkas?
Ta notiekas ir GM ir apvienots ar Galveno treneri un galvenais Savickis nosaka visu,nav skirbas kas bus shis komandas treneris ,un GM visu nosaka valde Savicka kungs laiks saprast

     [+] [-]

, 2020-10-03 19:47, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Nepievēršot uzmanību garumzīmēm un aizmirstajiem komatiem, punktiem, vienu no pamatiem, ka teikums sākas ar lielo burtu esi aizmirsis. Kur manu nožēlu atradi, es gan nezinu.
Tu zini zava varda nozimi pienemsim citas valodas ,tu auna piere

     [+] [-]

, 2020-10-03 19:51, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Nepievēršot uzmanību garumzīmēm un aizmirstajiem komatiem, punktiem, vienu no pamatiem, ka teikums sākas ar lielo burtu esi aizmirsis. Kur manu nožēlu atradi, es gan nezinu.
Star Lord of fantasy and unknown , ej paskaties vel kadas multenes tad komente sportu

     [+] [-]

, 2020-10-03 19:52, pirms 4 gadiem
grīnbergs jauc iekšā politiku..un apsaukājas - delete

  +1 [+] [-]

, 2020-10-03 19:54, pirms 4 gadiem
aigars_grinbergs_147932 rakstīja: par nozelu tev es Latvija jau nedzivoju 30 gadus bet pamatus vel neesu aizmirsis .un tie pamati ir varbut pat labaki par tavejiem
Uz šādiem pamatiem nebūtu prātīgi kaut ko balstīt...

  -2 [+] [-]

, 2020-10-03 19:55, pirms 4 gadiem
specha rakstīja: grīnbergs jauc iekšā politiku..un apsaukājas - delete
Ja vel neeksitejoso Covaid 2020 neaizmirsti

  +1 [+] [-]

, 2020-10-03 19:55, pirms 4 gadiem
Nu jau paliek aizdomīgi vai Zeme ir plakana, ripa apaļa un spēle sākas ar 0:0? Var kāds paskaidrot?

  +1 [+] [-]

, 2020-10-03 19:55, pirms 4 gadiem
biskaps rakstīja: Uz šādiem pamatiem nebūtu prātīgi kaut ko balstīt...
Man godigi pie pakals tavs uzskats

  +3 [+] [-]

, 2020-10-03 19:57, pirms 4 gadiem
Taisniba-savulaik musu valsti hokejs bija liela ciena-cekists visu ir nolaidis poda-cerams,ka pats ari tur noklus ar visiem mesliem,kas loza...

  +1 [+] [-]

, 2020-10-03 20:00, pirms 4 gadiem
>>> kucens_pogis
Komanda ir, tikai puse no tās joprojām slima vai atveseļojas... Jebkurā gadījumā saslimušie vēl nevar spēlēt, un arī pārējie vismaz 10 dienas mājās nodirnēja bez treniņiem. Tas, ka PSRS sabruka, bija labi, bet Dinamo nav ar to ļaunuma impēriju salīdzināms vienums. Ja nenāks vēl slimošana, komanda atdzims. Vien vajadzīgs laiks.

  -2 [+] [-]

, 2020-10-03 20:03, pirms 4 gadiem
denebs rakstīja: >>> kucens_pogis
Komanda ir, tikai puse no tās joprojām slima vai atveseļojas... Jebkurā gadījumā saslimušie vēl nevar spēlēt, un arī pārējie vismaz 10 dienas mājās nodirnēja bez treniņiem. Tas, ka PSRS sabruka, bija labi, bet Dinamo nav ar to ļaunuma impēriju salīdzināms vienums. Ja nenāks vēl slimošana, komanda atdzims. Vien vajadzīgs laiks.
Slima no ka? no ta ka tiek teikts ka jaspele un ko laist laukuma? dievs pasarg lai shis murgs beidzas vienreiz. ir jaspele hokejs nevis jaskaita slimie ar neeksistejoso slimibu.

  +2 [+] [-]

, 2020-10-03 20:04, pirms 4 gadiem
denebs rakstīja: >>> kucens_pogis
Komanda ir, tikai puse no tās joprojām slima vai atveseļojas... Jebkurā gadījumā saslimušie vēl nevar spēlēt, un arī pārējie vismaz 10 dienas mājās nodirnēja bez treniņiem. Tas, ka PSRS sabruka, bija labi, bet Dinamo nav ar to ļaunuma impēriju salīdzināms vienums. Ja nenāks vēl slimošana, komanda atdzims. Vien vajadzīgs laiks.
Komanda spele tiesi tapat vai ir MHL puikas laikuma vai Meijas , Redlihi un kas tur vel mums jabut pedejiem tada ir likme no augsas

  +5 [+] [-]

, 2020-10-03 20:09, pirms 4 gadiem
Taisi tos rebrendingus cik gribi, ņem pilnu komandu ar leģiem kādiem vien gribi, ņem kaut Skotiju Boumenu par treneri, bet ja tev karma ir sadir$ta, tad tur nekas nepalīdzēs, kamēr nenotiks attīrīšanās vai pašnahrenizācija. Tai komandai karma ir sadi$ta jau no kāda gada 2014. kad pēc krievu gopņiku iebrukuma Ukrainā TRTD turpnāja spēlēt parašas līgā it kā nekas nebūtu bijis. Rezultātā viņi kopš 2014. gada ir vieni no līgas lielākajiem loxiem, kas PO netiek jau 6 gadus. Tagad 11. oktobrī to karmu viņi sadir$īs vēl vairāk, kad aizbrauks pie belariem....

  +3 [+] [-]

, 2020-10-03 20:10, pirms 4 gadiem
SUperDaugava,!!!!!!
Priex ka latvietis!!!
1 2 55 komentāri