Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Dubras "Oleksandriya" Eiropas līgā uzņems Beļģijas kausa finālistu

Andris Liepa
Andris Liepa

Dubras "Oleksandriya" Eiropas līgā uzņems Beļģijas kausa finālistu
Kaspars Dubra. Foto: fco.com.ua

UEFA Eiropas līgas pamatturnīra I grupas otrās kārtas spēlē šovakar, plkst. 19.55 Kaspara Dubras pārstāvētā Ukrainas komanda "Oleksandriya" Ļvivā uzņems pagājušās sezonas Beļģijas piekto spēcīgāko klubu "Gent".

Pirms divām nedēļām "Oleksandriya" futbolisti Eiropas līgas grupu turnīru sāka ar zaudējumu viesos Vācijas klubam "Wolfsburg" (1:3), bet Dubra laukumā pavadīja visu spēli, mača pēdējās minūtēs nopelnot dzelteno kartīti. Tikmēr "Gent" savā laukumā ar 3:2 pieveica Francijas klubu "St. Etienne".

"Oleksandriya" komandai šī būs pirmā tikšanās ar kādu Beļģijas klubu, kamēr "Gent" līdz šim zaudējuši visās četrās spēlēs pret Ukrainas klubiem. Kopš zaudējuma "Wolfsburg" komandai "Oleksandriya" cīnījusies neizšķirti un guvusi uzvaru Ukrainas Premjerlīgā, kā arī svinējusi panākumu Ukrainas kausa 1/16 finālā. Identiska bilance bijusi arī "Gent" - neizšķirts un uzvara nacionālajā čempionātā, kā arī panākums Beļģijas kausa izcīņas 1/16 finālā. Jāpiebilst, ka "Gent" pagājušajā sezonā spēlēja kausa finālā, kur ar 1:2 piekāpās "Mechelen".

Beļģijas kluba uzbrukuma līderis ir 19 gadus vecais kanādietis Džonatans Deivids, kurš ar sešiem vārtiem ieņem otro vietu Beļģijas čempionāta snaiperu sarakstā. Viņa kontā arī divi vārti uzvarētajā Eiropas līgas spēlē pret "St. Etienne". Bet četrus vārtus šosezon Beļģijas čempionātā jau guvis ukraiņu pussargs Romāns Jaremčuks. "Gent" ar 17 punktiem astoņās spēlēs ieņem trešo vietu, atpaliekot tikai no Čempionu līgas dalībnieces "Club Brugge" un "St. Liege".

"Oleksandriya" ar 16 punktiem deviņās spēlēs ieņem ceturto vietu Ukrainas Premjerlīgā. Nevienam no spēlētājiem nav izdevies gūt vairāk par diviem vārtiem - pa diviem precīziem sitieniem ir pussarga Kirilo Kovaļeca, kā arī uzbrucēju Artjoma Sitalo un Denisa Bezborodko rēķinā.

Otrā I grupas spēlē šovakar, plkst. 19.55 "St. Etienne" futbolisti savās mājās uzņems "Wolfsburg" komandu.
Citās spēlēs pazīstamā Ukrainas speciālista Romāna Grigorčuka vadītā "Astana", kas pirmajā kārtā minimāli zaudēja "Manchester United", plkst. 17:50 savā laukumā uzņems Belgradas "Partizan". Tāpat būs interesanti pasekot, kā pēc sagrāvēm pirmajā kārtā atgūsies Krievijas klubi "Krasnodar" (0:5 pret "Basel") un CSKA (1:5 pret "Ludogorets"). Austrijas klubs "Wolfsberg" pēc negaidīti pārliecinošās uzvaras Menhengladbahā (4:0) centīsies tikpat veiksmīgi turpināt Eiropas līgas turnīru, savā laukumā uzņemot "Roma". Otro panākumu lūkos izcīnīt arī Luksemburgas klubs "Dudelange", kas pēc uzvaras pirmajā mačā pār APOEL (4:3) šovakar uzņems Azerbaidžānas komandu "Qarabag".

UEFA Eiropas līga, 3. oktobris

LaiksGrupaSpēle
17:50LFC Astana - Partizan
19:55LAZ Alkmaar - Manchester United
19:55GFeyenoord - FC Porto
19:55GYoung Boys - Rangers
19:55HMaskavas CSKA - Espanyol
19:55HFerencvaros - Ludogorets
19:55IOleksandriya - Gent
19:55ISt. Etienne - Wolfsburg
19:55JBasaksehir - B. Monchengladbach
19:55JWolfsberger AC - AS Roma
19:55KBesiktas - Wolverhampton
19:55KBraga - Slovan Bratislava
22:00ASevilla - APOEL
22:00ADudelange - Qarabag
22:00BLugano - Kijevas Dynamo
22:00BMalmo FF - FC Copenhagen
22:00CTrabzonspor - Basel
22:00CKrasnodar - Getafe
22:00DRosenborg - PSV Eindhoven
22:00DSporting - LASK Linz
22:00ELazio - Rennes
22:00ECeltic - CFR Cluj
22:00FArsenal - St. Liege
22:00FGuimaraes - Eintracht Frankfurt

Izmantototie resursi:
uefa.com/uefaeuropaleague