Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

ELVI līgā 94 goli un negaidīti rezultāti

Ritvars Raits
Ritvars Raits

ELVI līgā 94 goli un negaidīti rezultāti
FBK "Valmiera/ViA"
Foto: Ritvars Raits

Šovakar savas spēles aizvadīja visas divpadsmit ELVI florbola līgas vīriešiem komandas, kopumā gūstot 94 (!) vārtus. Neiztika bez negaidītiem rezultātiem, piemēram, pirmo zaudējumu piedzīvoja čempione "Lekrings", kas savā laukumā ar 10:11 atzina Stalbes "Pārgaujas" pārākumu.

SK "Pārgauja" viesos pārsteidz čempionus

Stalbes "Pārgauja" tikai vakar aizvadīja pirmo jaunā čempionāta spēli, pie tam – ļoti nepārliecinoši, jo savā laukumā tika piedzīvota sagrāve mačā pret "Lielvārdi" – 3:9. Šovakar, viesojoties Cēsīs pie "Lekringa", tā bija jau pavisam cita komanda. Jau 30.sekundē spēles rezultātu atklāja stalbietis Emīls Eglītis – 1:0. Pēc divām minūtēm ar precīzu metienu atbildēja cēsnieks Ingus Laiviņš – 1:1. Arī pirmais periods noslēdzās neizšķirti – 3:3. Otrajā trešdaļā abas komandas guva vēl pa trijiem vārtiem – 6:6, bet pēdējā periodā viesiem divas reizes izdevās iegūt divu vārtu pārsvaru – 8:6, 10:8 un 11:9. Pēdējā gadījumā "Lekringam" pietrūka laika, lai atspēlētos – Stalbes "Pārgaujai" pirmā uzvara (11:10), Cēsu "Lekringam" – pirmais zaudējums.

Uzvarētāju rindās par labāko spēlētāju atzina Jāni Levanoviču, kurš ar četriem vārtiem bija rezultatīvākais. Trīs goli viņa komandas biedra Emīla Eglīša kontā. Labākā spēlēt’ja balvu Cēsu komandas sastāvā saņēma vienu vārtu autors Artis Jansons, bet rezultatīvākais ar 5 (4+1) punktiem bija Andris Rajeckis. Ingum Laiviņam 3 (2+1) punkti. Stalbes "Pārgauja" pēc šīs uzvaras pakāpās uz 10.vietu.

"Valmiera/ViA" nolauž sīkstos "Kuršus"

Liepājas Olimpiskajā centrā vietējā komanda "Kurši" uzņēma "Valmieru/ViA". Spēles 7.minūtē rezultātu atklāja liepājnieks Ingars Jansons (1:0), bet pēc valmieriešu Ričarda Eglīša un Mārtiņa Broka atbildes vadības grožus pārņēma viesi – 2:1. Spēles vidū Valmieriešiem bija triju vārtu pārsvars (5:2), bet pēc otrā perioda viņi atradās vadībā ar 6:5. 42.minūtē "Kurši" panāca izlīdzinājumu (6:6), bet atlikušajā laikā labāk nospēlēja "Valmiera/ViA", kas guva vēl piecus vārtus un svinēja pārliecinošu uzvaru ar 11:7.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina triju vārtu autoru Intu Vilku, bet pa četriem punktiem viņa komandā guva Mārtiņš Broks, Matīss Salmiņš un Lauris Alvis Stiprais. Labākā spēlētāja balvu Liepājas komandā saņēma Ingars Jansons, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija rezultatīvākais. Pēc šī panākuma FBK "Valmiera/ViA" ar astoņiem punktiem pakāpās uz turnīra tabulas otro vietu.

"Bauskai" otrais panākums divās spēlēs

"Bauska" šovakar savā laukumā uzņēma "Ulbroku/FS Masters". Jau 2.minūtē rezultātu ar precīzu metienu atklāja baušķenieks Aivis Barkovskis (1:0), bet pēc pirmās trešdaļas laukuma saimnieki atradās vadībā ar 3:0. Otrās trešdaļas laikā viesi rezultāta starpību samazināja līdz minimumam (2:3), bet pēdējā perioda pirmajā pusē "Bauska" atbildēja ar četriem pēc kārtas iemestiem vārtiem – 7:2. Atlikušajā laikā "Ulbroka/FS Masters" izmisīgi centās atspēlēties, tomēr uzvaru ar minimālu pārsvaru (8:7) svinēja Bauskas florbolisti.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju komandā saņēma Dinārs Vaitaitis, kuram 3 (2+1) punkti. 3 (1+2) punkti Nikitas Maksurova kontā, bet rezultatīvākais ar 4 (3+1) punktiem bija Aivis Barkovskis. Par labāko starp ulbrokiešiem atzina Edžu Ceriņu, kuram 3 (2+1) punkti, tikpat punktu arī Tomam Niedrem, bet divus golus iemeta Kaspars Šķēls. "Bauska" pēc šī panākuma ar pieciem punktiem pakāpās uz turnīra tabulas 3.vietu.

FK "Rīga" atspēlējas un pieveic talseniekus

Talsos notikušo maču pret FK "Rīga" lieliski uzsāka "Talsi/Krauzers". Jau pirmajā periodā divi Kriša Treimaņa un vieni Mārtiņa Maķevica goli deva mājiniekiem ievērojamu pārsvaru – 3:0. Spēles vidū Talsu komandas pārsvars sasniedza pat četrus vārtus – 4:1, bet tad kārtīgus apgriezienus ieslēdza "Rīga" ar Tomu Bitmani uzbrukuma smailē. Vēl otrā perioda laikā rīdzinieki ne tikai izlīdzināja rezultātu, bet pat izvirzījās vadībā ar 6:5. Pēdējā trešdaļā FK "Rīga" savu pārsvaru vēl nedaudz palielināja un svinēja smagi nākušu uzvaru ar 10:8.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās vienas rezultatīvas piespēles autors Jānis Klestrovs, bet galvenie punktu guvēji viņa komandā bija Toms Bitmanis ar 6 (5+1) punktiem, Edijs Hammers ar "hat-trick" un Lauris Zaicevs ar 3 (1+2) punktiem. Labākā spēlētāja balvu Talsu komandā saņēma Krišs Treimanis, kuram arī 6 (5+1) punkti, 3 (1+2) punkti viņa komandā Mārtiņam Lapsiņam. FK "Rīga" šajā mačā izcīnīja trīs punktus, kas tai ļāva pakāpties uz 6.vietu turnīra tabulā.

"Lielvārdei" trešā uzvara pēc kārtas un līderes gods

"Lielvārde" vakar viesos ar 9:3 sakāva Stalbes "Pārgauju", bet šovakar savā laukumā uzņēma "Ķekavas Bulldogs" florbolistus. Pirmajā periodā abas komandas apmainījās var vārtu guvumiem – uz lielvārdieša Toma Akmeņlauka precīzo raidījumu ar tādu pašu metienu atbildēja Klāvs Jansons – 1:1. Otrajā trešdaļā mājinieki ieguva divu vārtu pārsvaru (4:2), bet pēdējā periodā to dubultoja – 8:4.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma vārtsargs Jānis Salcevičs, kurš atvairīja 18 metienus. Rezultatīvākie viņa komandā bija Kristers Puķītis ar 3 (2+1) punktiem un Atis Blinds ar trim piespēlēm. Pa diviem vārtiem iemeta Kārlis Vitkovskis un Toms Akmeņlauks. Par labāko starp ķekaviešiem atzina Klāvu Jansonu. "Lielvārde" pēc šīs uzvaras ar desmit punktiem nostiprinājās turnīra tabulas galvgalī.

"Rubenei" pirmā uzvara – viesos sakauti vicečempioni

Nacionālo Bruņoto spēku Sporta kompleksā, Rīgā, savas attiecības šovakar skaidroja "Mogo-RTU/Rockets" un Kocēnu "Rubene". Par spēles favorīti tika uzskatīti studenti, jo kocēnieši, lai arī divus punktus izcīnījuši, trijos pirmajos sezonas mačos pie uzvaras vēl nebija tikuši. Tomēr šī bija tā reize, kad iepriekšējie panākumi laukumā priekšrocības nedeva – uz rīdzinieka Henrija Uzrauga 3.minūtē gūtajiem vārtiem (1:0) viesi vēl pirmajā periodā atbildēja ar četriem precīziem raidījumiem – 4:1, divi goli Ata Stepāna kontā. Iegūto vadību "Rubene" nosargāja gan otrajā trešdaļā (6:2), gan arī pēdējā, kurā komandas apmainījās ar vārtu guvumiem – Kocēnu komandai pirmā uzvara ar 7:3.

Labākā spēlētāja balvu "Rubenes" rindās saņēma vārtsargs Āris Aldiņš, kurš atvairīja 20 metienus. Rezultatīvākais viņa komandā ar 5 (2+3) punktiem bija Atis Stepāns, kurš ar 13 (5+8) punktiem nostājies līgas labāko punktu guvēju saraksta galvgalī. 3 (2+1) punkti Ritvaram Bērizņam, bet divus golus iemeta Ingars Matisons. Par labāko starp mājiniekiem atzina Edžu Bunku, kurš ar rezultativitāti neizcēlās, bet viņa komandas biedram Gvido Laugam 2 (1+1) punkti. Kocēnu "Rubene" pēc šīs uzvaras ar pieciem punktiem pakāpās uz turnīra tabulas 5.vietu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...