Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Arī nekā nedarīšana ir attieksmes demonstrēšana

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Arī nekā nedarīšana ir attieksmes demonstrēšana
Martins Štajnohs soda Miķeli Rēdlihu. Bet Štajnohu nesodīja neviens
Foto: hcslovan.sk

Tava komanda atrodas iedzinējos ar 0:4, taču atlikušas vēl 37 minūtes un, kā māca "Adidas", nekas nav neiespējams. Tomēr pēdējās spēles parādījušas, ka ar baltiem cimdiem nekas neizdodies – jārīkojas citādi, jāuzkurina komanda, jārāda piemērs. Un tieši šajā brīdī tavā acu priekšā uz ledus nokdaunā tiek nosūtīts cilvēks, kopā ar kuru vasaras svelmē lēji sviedrus, lai vēlāk varētu cīnīties par uzvarām. Un tu pat nepaskaties viņa virzienā un turpini spēlēt, it kā nekas nebūtu noticis.

Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas Rietumu konferences kopvērtējumā ar 12 spēlēs sakrātajiem 15 punktiem ierindojas desmitajā vietā, no astotajā pozīcijā esošās Ņižņijnovgorodas "Torpedo" atpaliekot par vienas uzvaras pagarinājumā vai pēcspēles metienos tiesu. Iespēju izcīnīt jau šobrīd tik ļoti svarīgos punktus nav trūcis. Piemēram, gan Helsinku "Jokerit" pirmdien, gan Bratislavas "Slovan" trešdien tika nomētātas ar 38:19 un piecas no sešām trešdaļām bija vērtējamas pozitīvi. Tomēr ne vienmēr uzvarētāju nosaka meistarība un izveidotie momenti.

Pirms divām dienām rīdzinieki aizvadīja katastrofālu pirmo trešdaļu, nepilnu 15 minūšu laikā nonākot iedzinējos ar 0:4 pret Bratislavas "Slovan". Spēles turpinājumā laukuma saimnieki pa Edgara Masaļska sargātajiem vārtiem izdarīja nieka astoņus metienus, taču Slovākijas kluba uzvara netika apdraudēta nevienu mirkli. Lai gan Rīgas "Dinamo" no ģērbtuvēm iznāca cīnīties, iznāca parādīt, ka nepadodas, iznāca nodemonstrēt, ka neļaus citiem kāpt uz galvas un ka iestāsies cits par citu. Vai tiešām?

Otrās trešdaļas ceturtajā minūtē zviedru uzbrucējs Linuss Videls no Rīgas "Dinamo" aizsardzības zonas labā stūra izdarīja pašnāvnieka piespēli Miķelim Rēdliham. Paskaidrojot: uzbrucējam uz savas zilās līnijas nācās atskatīties, lai vispār spētu uztvert ripu, un tas ir ļoti viegls mērķis pretiniekiem. Reizēm iznākums ir briesmīgs, bet nevar teikt, ka M. Rēdlihs izspruka cauri sveikā – viņš tika aizsūtīts nokdaunā, un, tikai pateicoties veiksmei, vakar nelasījām paziņojumu, ka smadzeņu satricinājuma dēļ uzbrucējs izsists no ierindas.

Ja komanda atrodas iedzinējos ar četru vārtu deficītu, tad spēlētājiem jāgrib nolaist tvaiku, jāparāda neapmierinātība ar iznākumu un jānodemonstrē, ka pat šādās situācijas notiek iestāšanās par komandas biedriem jeb viens par visiem, visi par vienu, neskatoties uz tablo. Taču kas notika pēc M. Rēdliha nokdauna? Turpat blakus bija gan Rīgas "Dinamo" kapteinis Georgijs Pujacs, gan vainīgais Videls, taču abi spēlētāji, kuriem bija jāuzņemas atbildība, nemaz nepaskatījās uz ledus palikušā uzbrucēja virzienā un turpināja spēlēt, it kā nekas nebūtu noticis. Pujacs pie M. Rēdliha devās vienīgi tad, kad nevainojamo spēka paņēmienu izpildījušais slovāku aizsargs Martins Štajnohs bija pametis laukumu un devies atpūsties.

Atcerēsimies, ka Rīgas "Dinamo" šobrīd nevar palīdzēt centra uzbrucējs Andris Džeriņš, kuram cīņā pret Mitišču "Atlant" sāncenšu uzbrucējs Igors Radulovs pēc lieliskā Edmunda Augstkalna spēka paņēmiena salauza degunu. Ja neizdodas atsaukt atmiņā notikumus, kas risinājās pēc incidenta, tad atgādināšu: nenotika nekas.

Nē, komandā nav nepieciešams spēlētājs, kura galvenais uzdevums ir dūru vicināšana, nevis hokeja spēlēšana. Kaušļu jeb policistu laiks ir aiz muguras. Ziemeļamerikā izpētīts, ka kaušļa atrašanās komandā nevis uzlabo partneru drošību, bet gan sagādā vēl vairāk savainojumu. Ja gribēs nospēlēt rupji, tad to izdarīs jebkurā gadījumā. Džeriņš joprojām būtu uz slimības gultas, bet M. Rēdlihs būtu uz ledus. Un tas nav atkarīgs no tevis. Taču tavās rokās ir iespēja likt pretiniekam nākamajā reizē padomāt divreiz.

Ne velti pirmajā rindkopā atrodams Ņižņijnovgorodas "Torpedo" nosaukums. Pateicoties viesos izcīnītajai uzvarai ar 7:2 pret Habarovskas "Amur", komanda ielauzusies Rietumu konferences izslēgšanas spēļu zonā. Kādā manierē "Torpedo" spēlētāji to paveica? Sakrājot 95 soda minūtes. Protams, jāatzīmē, ka otrās trešdaļas vidusdaļā rezultāts no 2:0 kļuva neizšķirts, jo viesi spēlēja mazākumā, taču komandas gars ļāva noslēdzošo 20 minūšu laikā iemest četras bezatbildes ripas.

Vēl viens piemērs nav tālu jāmeklē. Trešdien Sanktpēterburgas SKA izcīnīja 12. uzvaru pēc kārtas, ar 5:0 izbraukumā sagraujot Zagrebas "Medveščak". Otrās trešdaļas noslēgumā cimdus pēc pārkāpuma nometa SKA kapteinis un labākais snaiperis Iļja Kovaļčuks. Likumsakarīgi, ka būs cilvēki, kas gan "Torpedo", gan SKA situācijās norādīs uz faktu, ka dūru vicināšana notika pēc pārkāpuma, tādēļ gadījumi nav salīdzināmi.

Bet svarīgs ir arī rezultāts. Kovaļčuks pārmācīt komandas biedru apmalē iegrūdušo spēlētāju devās, kad rezultāts bija 4:0 Sanktpēterburgas SKA labā. Tiesnesis bija pacēlis roku, Kovaļčuks varēja gatavoties vairākuma izspēlēšanai un pārsvara palielināšanai, taču viņš izvēlējās nodemonstrēt, ka ir komandas līderis un ka neļaus savainot partnerus.

Taču arī nekā nedarīšana ir attieksmes demonstrēšana.

Martins Štajnohs aizsūta Miķeli Rēdlihu nokdaunā

Ņižņijnovgorodas "Torpedo" kapteinis Vojteks Voļskis neskatās no malas

Pāvels Vaļentenko aizstāv komandas biedru, lai gan pārkāpuma nebija

Spēle Tālajos Austrumos noslēdzas ar tvaika nolaišanu pēdējā sekundē

Iļja Kovaļčuks medī pāridarītāju, lai gan komanda ir vadībā ar 4:0

1 2 3 100 komentāri

 +38 [+] [-]

, 2014-10-03 10:18, pirms 9 gadiem
Pagājušogad bija Sandis...

 +24 [+] [-]

, 2014-10-03 10:20, pirms 9 gadiem
labs raksts un īstā tēma par kuru ir vērts aizdomāties! labi redzējām kā MMG spēlētāji momentā gāja sist Karsumu pēc momenta ar Mozjakinu gan tagad arī Kovaļčuks skrēja kauties. Tieši tāpēc arī MMG un SKA ir līgas līderi, jo sitas viens par otru, ne tikai tāpēc ka viņiem ir klasi augstāki spēlētāji..
Slēpts komentārs: chemist_dk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2014-10-03 10:25, pirms 9 gadiem
mūsējie vienkārši nāk uz darbu..

 +17 [+] [-]

, 2014-10-03 10:25, pirms 9 gadiem
ļoti labs raksts, ja šitā turpināsies Dināmo var jau beigt 1/2 sezonā... nav jēgas iet uz laukuma, ja nav komandas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +21 [+] [-]

, 2014-10-03 10:30, pirms 9 gadiem
Njā, Pujacs ir gļēvs flegma, nevis Kapteinis- cīnītājs un savējo Aizstāvis...
nav pat ko salīdzināt viņu ar Ozo..

  +8 [+] [-]

, 2014-10-03 10:32, pirms 9 gadiem
Var piekrist autoram, bet jāatceras, ka šoreiz RD kapteini izvēlējās paši spēlētāji, pie tam - vienbalsīgi. Droši vien viņi paši zina, kāpēc tieši šo spēlētāju izvēlējās.

  -4 [+] [-]

, 2014-10-03 10:32, pirms 9 gadiem
Sindra rakstīja: Pagājušogad bija Sandis...
Tieši tā, tagad bez Sanda un bez Ivanāna izskatās tāpat kā bez Sanda un ar Ivanānu (bija tāda slavena sezona). Tā kā Žoriks ir solīdā kompānijā. Jāsit ir Policistam, nevis obligāti kapteinim. Ozo gluži vienkārši bija abas funkcijas.

  +3 [+] [-]

, 2014-10-03 10:34, pirms 9 gadiem
Par līdera trūkumu DR vadībai jau vajadzēja aizdomāties pirms sezonas... tagad jau redzam tikai sekas.
Zinot latviešu mentalitāti, tad mums neizbēgami vajag līderi, kas spēj sapurināt komandu!
Pujacu nepazīstu personīgi, bet spriežot pēc viņa uzvedības hokeja laukumā, no viņa, kā līdera, nav ne smakas... Atslido tik savu spēles laiku un viss!
No otras puses, ātri pārbraucot pāri sastāvām, nerodas pārliecība, ka kāds no spēlētājiem tiešām varētu būt īsts līderis. Varbūt Dārziņš...

  -4 [+] [-]

, 2014-10-03 10:34, pirms 9 gadiem
Ko no beigtām zivīm(šprotēm) var gribēt.... RD šobrīd pilnībā attaisno šo savu ne visai glaimojošo kļikuhu.

 +17 [+] [-]

, 2014-10-03 10:34, pirms 9 gadiem
Tas ir tā saucamais mikroklimats komandā !
bija Sandis, visi bija vienoti - jo savādāk ar Sandi nevar .
Sandis aizgāja uz Atlantu - bija bardaks un nagježda.
Sandis atnāca - sakaqrīga sezona .
Kapteiņi :
Sandis - paši vērtējat
Galviņš - gadsimta katastrofa
Pujats - vēl trakāks - cik daudzi grib klausīties krievu valodu un angliski runājošie vispār neko nesaprot. + Spēlētāja reputācija. (kā var motivēt pārējos, ja neesi neko pats sasniedzis un laukumā esi viens no viss lielākiem lūzeriem)

 +18 [+] [-]

, 2014-10-03 10:37, pirms 9 gadiem
par kapteini vajadzēja Scaslīviju un dot viņam 100% uzticību laukumā un ārpus tās .
Viņš ir spēlējis NHL - un zina kas ir cīņa laukumā un vieta uz laukuma .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-10-03 10:44, pirms 9 gadiem
Kāpēc tas tiek nogrūsts tikai un vienīgi uz kapteini?
Spēlētāju vienaldzību uz laukuma visvairāk šobrīd ietekmē neizmaksātās algas...tāpat rezultātu. Spēlētāji iet laukumā vienkārši atsist numura...nevienam nav vajadzīgas traumas, jo ja netiks maksātas algas spēlētāji meklēs sev citas darba vietas un ar traumu nevienam tu nebūsi vajadzīgs...

  +2 [+] [-]

, 2014-10-03 10:45, pirms 9 gadiem
Šis nebija pirmais gadījums, ja nemaldos kad Džeriņu satraumēja līdzīgi Bukarts u.c. vienaldzīgi paslidoja garā, spēlēs tālaķ. Kā iepriekš minēja čaļi nāk atslidot algu i viss, tāpēc viņi jau ir tur kur viņi ir, tikai RD, citur tādi nav vajadzīgi.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-03 10:45, pirms 9 gadiem
Sermulītis rakstīja: Grūti komandas jaunpienācēju iecelt par kapteini.
Piekrītu - bet tā ir mūsu mazās pieredzes dēļ .

NHL nav savi spēlētāji un jaunpienācēji . - tur nepārtraukti mainās sastāvs .
Komandā ņem (pēc viņu domām) labākos spēlētājus un kapteiņus izvēlās no šā brīža līdera vidus .
Mums vajadzētu atmest domu savs un cits - ir viena komanda un viņa ir tāda kāda ir tagad. tāpēc kapteinim ir jābūt no šī sastāva lielākam līderim .

 +13 [+] [-]

, 2014-10-03 10:47, pirms 9 gadiem
Paldies Ulvim par rakstu, šis ir tas par ko es te pēdējās dienas brēcu kā mazs bērns. Drausmīgi skatīties uz tādu attieksmi.
Vai tā ir nauda? Vai nauda ir vienīgais iemesls, kāpēc aizstāvēt komandas beidru, čomu?

  +1 [+] [-]

, 2014-10-03 10:50, pirms 9 gadiem
zaipis rakstīja: Kāpēc tas tiek nogrūsts tikai un vienīgi uz kapteini?
Spēlētāju vienaldzību uz laukuma visvairāk šobrīd ietekmē neizmaksātās algas...tāpat rezultātu. Spēlētāji iet laukumā vienkārši atsist numura...nevienam nav vajadzīgas traumas, jo ja netiks maksātas algas spēlētāji meklēs sev citas darba vietas un ar traumu nevienam tu nebūsi vajadzīgs...
Tā ir kapteiņa atbildība, tāpēc jau viņš ir kapteinis!

Ja Tu nevari komandēt savu kuģi, tad kapteinim ir jāpaiet malā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-10-03 10:53, pirms 9 gadiem
zaipis rakstīja: Kāpēc tas tiek nogrūsts tikai un vienīgi uz kapteini?
Spēlētāju vienaldzību uz laukuma visvairāk šobrīd ietekmē neizmaksātās algas...tāpat rezultātu. Spēlētāji iet laukumā vienkārši atsist numura...nevienam nav vajadzīgas traumas, jo ja netiks maksātas algas spēlētāji meklēs sev citas darba vietas un ar traumu nevienam tu nebūsi vajadzīgs...
Majiens ar ar mietu (šprotu kasti pa galvu) Savickim! No šāda viedokļa čaļus var saprast, jo traumēts tu nevienam nebūsi vajadzīgs, bet arī skatīties kā tavējo komandas biedru traumē un nedarīt neko.... tas neko labu par šādiem kadriem neliecina! No RD čaļiem labi, ja kādi 4-5 kadri, tādam RD ejot pa burbuli, varētu sev citas darba vietas atrast kādās +/- sakarīgās Eiropas elites līgās(NLA, SHL, KHL)! Pārējos gaida kazahstānas, itālijas, baltkrievijas un mūsu pašu LČ!

     [+] [-]

, 2014-10-03 10:54, pirms 9 gadiem
Nekas jau nav mainījies, arī tajā gadā kad OZO aizgāja uz Atlant problēmas bija tieši tādas pašas kā šodien! Un tad tauta sāka runāt par Ivanāna piesaisti!

Tagad ir tas pats, komanda nav kapteiņa (līdera) un visi dara ar mums ko viņi grib!

Skatoties uz piemēram Dārziņa sejas izteiksmi.. nu tur nav nekā, liekas ka Lauris tūlīt sāks raudāt!

Ja grib lai komanda sāk spēlēt un lai līderi atvērtos tad uz Rīgu no Zagrebas ir jābrauc bez Videla kurš pelēkus padara nu jau ne tikai sevi, bet ari Lauri un Miķeli!

     [+] [-]

, 2014-10-03 10:55, pirms 9 gadiem
nikaragva rakstīja: Pujats - vēl trakāks - cik daudzi grib klausīties krievu valodu un angliski runājošie vispār neko nesaprot. + Spēlētāja reputācija. (kā var motivēt pārējos, ja neesi neko pats sasniedzis un laukumā esi viens no viss lielākiem lūzeriem)
Atkārtoju vēlreiz - spēlētāji PAŠI viņu izvēlējās. Visi.

  +4 [+] [-]

, 2014-10-03 10:56, pirms 9 gadiem
sandis444444 rakstīja: Tā ir kapteiņa atbildība, tāpēc jau viņš ir kapteinis!

Ja Tu nevari komandēt savu kuģi, tad kapteinim ir jāpaiet malā!
Es domāju, ka ļidzatbildīgs ir Ābols par šo visu arī, un viens no rādītājiem ir tas, ka 4.maiņā spēlē Bukijs Saulieša vietā, nu c`moon!

  -2 [+] [-]

, 2014-10-03 10:56, pirms 9 gadiem
Pareizi darīja! Spēles disciplīna pirmajā vietā!

     [+] [-]

, 2014-10-03 10:58, pirms 9 gadiem
Sindra rakstīja: Pagājušogad bija Sandis...
Lasot rakstu, iedomājos to pašu ko Tu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-10-03 11:04, pirms 9 gadiem
pernambucano rakstīja: Pareizi darīja! Spēles disciplīna pirmajā vietā!
Spēles disciplīna nesastāv no tā ka nevajag noraidīties!

Spēles disciplīna sevī ietver pirms spēles, kad treneris dod uzdevumus komandai uz konkrēto spēli! Tā ir spēles disciplīna, kad hokejisti pieturas pie spēles plāna!

Protams ka Ābols neteiks ka jāiet un jādod pa galvu jebkurā brīdi un kad vien ienāk prātā, bet tas kad tas ir vajadzīgs tas spēlētājiem pašiem ir jāzina! Bet Dinamo hokejisti to nesaprot un jāsaka kā ir - kad komandā nav Ozoliņa tad viņi to tā arī nekad nav sapratuši un šaubos vai kādreiz sapratīs!

Pētera Skudras zēni vakar to saprata un izdarīja!

  +3 [+] [-]

, 2014-10-03 11:06, pirms 9 gadiem
Labi ka vel viņiem naudu nemaksā! Jo nav par ko maksāt.. alga jāsaņem tad kad tā ir nopelnīta..

  +1 [+] [-]

, 2014-10-03 11:13, pirms 9 gadiem
Keponu zināšanai, pa rādžu dzirdēju, ka pirms spēles (nedzirdēju tieši kuras) būšot iespējas nodot asinis, kā pateicību saņemot biļeti. Lūk kādām metodēm ģinamo menedžments mēģina tos pašus trīs tūkstošus sagrabināt arēnai!
Man gan liekas diezgan slimi iet un skatīties uz tādiem nespējniekiem un nabagiem, pat par velti...

  +3 [+] [-]

, 2014-10-03 11:14, pirms 9 gadiem
sandis444444 rakstīja: Labi ka vel viņiem naudu nemaksā! Jo nav par ko maksāt.. alga jāsaņem tad kad tā ir nopelnīta..
Taisnība - plus vēl, saņemot algu, domā šiem pēkšņi spēles maniere un attieksme mainīsies? Protams, ka nē!
Kad bija Raitis komandā, vai kāds to izmantoja, jā, tikai VIENS no DRīgas. Tas bija Bičevskis, kurš centās pasniegt darbiņu Raitim ar savu agresīvo, nedaudz nekaunīgo spēles manieri, pārējie tikai slidinājās!

  -2 [+] [-]

, 2014-10-03 11:14, pirms 9 gadiem
sandis444444 rakstīja: Tā ir kapteiņa atbildība, tāpēc jau viņš ir kapteinis!

Ja Tu nevari komandēt savu kuģi, tad kapteinim ir jāpaiet malā!
ne tikai kapteiņa, bet arī treneru atbildība motivēt spēlētājus cīņai...
bet kā jau teicu, tu vari motivēt un saukt cīņā cik gribi, ja spēlētājiem attieksme pofig uz notiekošo...tad tur pat Nolans ar savām motivatora spējām nelīdzēs
p.s. treneriem man liekas nemaz nav līgumu ar Dinamo...
p.p.s. nezin kādam patriotam jābūt, lai kluba dēļ rautu pakaļu, visi spēlētāji ir algotņi un algotņi kad nemaksā, tad nespēlē...

  -2 [+] [-]

, 2014-10-03 11:15, pirms 9 gadiem
Tieši tāpēc, mums ir nepieciešams Raiča! Lai šādos gadījumos, pārmācītu pretinieku spēlētājus.

Skumji tikai tas, ka karjeru jau beidzis..
1 2 3 100 komentāri