Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Riherts un Golubevs: Pertijas Skonto ir vājāks par Grigorčuka Ventspili

Agris Suveizda

Riherts un Golubevs: Pertijas Skonto ir vājāks par Grigorčuka Ventspili
Andris Riherts
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Sestdien "Skonto" stadionā tiksies SMScredit.lv Virslīgas līderes - "Skonto" un "Ventspils". Lai arī abas komandas izredzes saglabās jebkāda iznākuma gadījumā, šī spēle varētu atbildēt daudz jautājumu cīņā par čempiones titulu. Piedāvājam "Mettas"/LU un "Jelgavas" galveno treneru Andra Riherta un Sergeja Golubeva domas par gaidāmo zelta spēli.

""Ventspilij" savstarpējo spēļu dēļ šobrīd uzvara ir vairāk vajadzīga. Viss būs atkarīgs no tā, par kādu rezultātu treneri motivēs spēlētājus cīnīties. Tā kā šajā spēlē ir grūti kaut ko prognozēt, un rezultāts vairāk vai mazāk būs atkarīgs no treneru meistarības un mākas motivēt futbolistus. Ceru, ka tā tiešām būs laba spēle ar daudz vārtu guvumiem. Latvijas futbolā ir nepieciešams tāds sasprindzinājums, lai augtu spēlētāji," teica Andris Riherts.

"Abas komandas ir līdzīgas un atrodas labā sportiskajā formā. "Skonto" pluss, protams, ir ātrums un laba malējo aizsargu pieslēgšanās uzbrukumiem. Un arī abi divi uzbrucēji [Artūrs Karašausks un Valērijs Šabala]. Piemēram, "Ventspilij" nav tādu uzbrucēju - "Ventspilij" ir citi plusi. Jurijs Žigajevs ar saviem nestandarta sitieniem var izšķirt spēli. Ne tikai ar tādu sitienu, kādu viņš izpildīja pret "Spartaku", kas bija vienkārši šedevrs. Jā, arī pret mums - viņš sita no tādas situācijas, no kādas neviens nesistu un atdotu piespēli, bet viņš sita pa vārtiem. Trīs vai četrus tādus vārtus viņš šosezon jau ir iesitis," sacīja Sergejs Golubevs.

"Kad satiekas divi spēcīgie, ir diezgan grūti pateikt, ka tas ir favorīts un tas ne," Riherts turpināja. "Viena komanda ["Skonto"] ir fiziski labi sagatavota, saliedēta un tehniskākie spēlētāji ir ātrāki. Otra varbūt ir pragmatiskāka, bet tajā pašā laikā viss process ir ļoti labi nostādīts un komanda spēlē tieši uz rezultātu. "Skonto" varbūt vairāk cenšas spēlei piedot arī kopējo skaistumu."

Viens no Virslīgas spilgtākajiem spēlētājiem Ruslans Mingazovs "mikrotraumas" dēļ nav spēlējis jau mēnesi. "Mingazovs ir liels zaudējums. Varbūt nav korekti, bet, ja salīdzinātu ar mūsu komandu, tas ir tikpat liels zaudējums kā mums Žuļevs," teica Golubevs. "Mingazovs ir ātrs, un "Skonto" viņa prombūtnē zaudē savu ātrumu. Arī treneru starpā būs cīņa. Zinot impulsīvo Pertiju, kurš ar savām emocijām ietekmē komandu, tas arī būs svarīgi - gan treneru emociju, gan izdarīto maiņu ziņā." Arī Riherts piekrita, ka Mingazovs ir zaudējums, taču ne izšķirošs: "Viņš ir viens no līderiem, bet, protams, komanda nevar balstīties tikai uz vienu līderi. Domāju, ka "Skonto" ir pietiekami daudz meistarīgu spēlētāju, kas viņu var aizvietot."

"Skonto" līdz šim ir demonstrējusi ļoti kvalitatīvu un, galvenais, stabilu sniegumu. Taču gan Golubevs, gan Riherts uzskata, ka šim "Skonto" modelim vēl ir, kur augt līdz Romāna Grigorčuka "Ventspilij", kas trīs gadus pēc kārtas kļuva par Latvijas čempioni un pirmoreiz Latvijas futbola vēsturē iekļuva Eirokausu grupu turnīrā. "Tā "Ventspils" bija labāka - komanda bija pieredzējušāka. Bija pieredzējuši spēlētāji - gan leģionāri, gan Vīts Rimkus bija labā formā. Savāktie leģionāri bija spēlējuši labā līmenī, bet "Skonto", izņemot Juri Laizānu, tādu spēlētāju nav," teica Golubevs.

"Jā, "Skonto" ir jauna komanda un spēlē ātru futbolu, bet Eirokausos jebkura pieredzējusī komanda ar to ātrumu varētu tikt galā. Varbūt Latvijā klubiem ir grūti spēlēt pret tādu komandu, bet Eiropā ir citādi," turpināja jelgavnieku treneris, kurš cīņā par titulu paredz rīdzinieku uzvaru. "Domāju, ka atpaliek ļoti daudz," sacīja Riherts. ""Ventspils" šajā brīdī spēlēja Eiropas līgā. "Skonto" varbūt daudz neatpalika no tā paša "Slovan", taču meistarības vai pieredzes pietrūka. Domāju, ka "Ventspilij" bija meistarīgāka komanda un spēle bija nostādīta ilgtermiņā - Grigorčuks tomēr strādāja krietni ilgāk. Protams, komandu pēc tam pārņēma Dzavetjēri, bet viņš pārņēma komandu, kas jau spēlēja grupu turnīrā."

  +9 [+] [-]

, 2013-10-03 14:17, pirms 10 gadiem
Protams, ka FKV bija stiprāki, jo Grigorčuks Eiropas līgas grupu turnīru FKV veidoja pāris gadus, bet Pertija pie Skonto stūres ir tikai 1. sezonu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-10-03 14:47, pirms 10 gadiem
Kurš var pateikt, kas īsti ir ar to Mingazova "mikrotraumu"mikrotraumu?

  +4 [+] [-]

, 2013-10-03 14:53, pirms 10 gadiem
3pm rakstīja: Kurš var pateikt, kas īsti ir ar to Mingazova "mikrotraumu"mikrotraumu?
To redzēs sestdien
Ja spēlēs, tad tur nekas nav bijis un vnk atpūtināts līderis pirms svarīga mača
Ja nespēlēs, tad tur ir kaut kas dziļāks
Slēpts komentārs: _alkatraz_
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-10-03 16:55, pirms 10 gadiem
ZELKJĀVIČA LM arī bija spēcigāks par šo SKONTO un arī par pašreizējo VENTSPILI !!!

  -3 [+] [-]

, 2013-10-03 17:36, pirms 10 gadiem
barakuda21 rakstīja: ZELKJĀVIČA LM arī bija spēcigāks par šo SKONTO un arī par pašreizējo VENTSPILI !!!
Ja nebūtu 2007 g. norakuši LM,tad dievs vien zin kādos augstumos Zelkevics būtu aizvilcis LM!Pat 2007 gada LM bija uzskatu pat spēcīgāks par 2009 g. FKV!

  +3 [+] [-]

, 2013-10-03 17:46, pirms 10 gadiem
Tad kāpēc 2009 g. Grigorčuku noņēma no pleķa?Kāpēc 2007 gadā Zelkeviču?Kāpēc 2010 gadā Abramčiku?Kāpēc 2012 gadā Sabitovu?Kāpēc 2012 gadā Podpaliju?

Kapēc mums šeit tiek apzināti gremdētas komandas,taisīti mači lai noņemtu labus trenerus(Sabitova gadījums)?

pieminēju trenerus kuri bija spējīgi futbola laukumā sasniegt labus rezultātus!
Bet kāpēc pret skontas treneru korpusu nevēršas,vai tiesneši nestrādā pret šo klubu,lai to pašu izdarītu ko pret citiem vadošajiem LV klubiem?

Jautājumi un vēlreiz jautājumi............
-----------
Kurp mēs gribam aiziet ar to politiku kas valda Latvijas futbolā?

  +3 [+] [-]

, 2013-10-03 20:00, pirms 10 gadiem
Abas komandas varēsim salīdzināt pēc Pertijas 3. sezonas pie Skonto stūres. Ja FKV sastāvs bija vairāk vai mazāk stabils tos trīs gadus, tad Skonto pa ziemu tas noteikti mainīsies pamatīgi - tiks pārdoti līderi un vietā nāks jauni spēlētāji. Tas pēc tik lieliskas sezonas būtu tikai loģiski, bet par stabilitāti tādos apstākļos runāt, protams, nav iespējams.

     [+] [-]

, 2013-10-04 12:49, pirms 10 gadiem
Riherts turpināja. "Viena komanda ["Skonto"] ir fiziski labi sagatavota, saliedēta.
Ja spēles laikā līs lietus, tas Skontai var nākt par sliktu. Tad arī Ventspils būs saliedēta.