Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Babkinas favorīti - de Souza un Gonuls

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Babkinas favorīti - de Souza un Gonuls
Elīna Babkina pie Dolmabahčes pils pozē uz Bosfora šauruma fona
Foto: www.fenerbahce.org

"Te esmu tikai neilgu laiku, bet jau tagad varu teikt, ka esmu kļuvusi par "Fenerbahce" futbola komandas atbalstītāju," intervijā kluba žurnālam saka sieviešu basketbola vienības aizsardze Elīna Babkina.

Nesen Elīna kopā ar Zani Tamani un pārējo komandu apmeklēja “Fenerbahce” futbolistu spēli ar “Manisaspor” vienību. Sacensība kļuva ievērojama ar to, ka spēli klātienē varēja apmeklēt tikai sievietes un bērni. Vīriešiem dažādu pārkāpumu dēļ tika noteikts divu spēļu apmeklējuma aizliegums.

“Dzelteno kanārijputniņu” un septiņpadsmitkārtēko Turcijas čempionu rindās basketbolistes uzmanību izpelnījušies divi futbolisti. “Mani mīļākie “Fenerbahce” spēlētāji ir kapteinis Alekss de Souza un labais aizsargs Gohans Gonuls,” teica Babkina.

Uzbrūkošais pussargs Alekss de Souza ir dzimis Brazīlijas pilsētā Kuritibā. Savulaik viņš bija Brazīlijas valstsvienības kapteinis, tagad līdzīgus pienākumus veic Turcijas vadošajā klubā. “Fenerbahce” sastāvā de Souza spēlē kopš 2004. gada, šajā laikā gūstot 126 vārtus. Pērn viņa rēķinā bija 28 vārtu guvumi, kas otro reizi karjerā ļāva nopelnīt Turcijas superlīgas “zelta futbolzābaku”.

2011. gada 15. maijā de Souza vienā spēlē guva piecus vārtus, tai skaitā trīs 11 metru soda sitienus un brīvsitienu, atnesot “Fenerbahce” 6-0 uzvaru spēlē ar “Ankaragucu”. Kluba sastāvā viņš izcīnījis trīs Turcijas čempiona titulus un divus Superkausus, trīskārt (2005, 2010, 2010) atzīts par Turcijas labāko futbolistu.

Aizsargs Gohans Gonuls “Fenerbahce” sastāvā 114 spēlēs ir guvis 6 vārtus, bet 2008. gada sezonā palīdzēja klubam pirmo reizi vēsturē sasniegt UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālu. Par godu Gonula sniegumam viņš tika iesaukts par “Turcijas Kafu”.

2011. gada 24. augustā pēc apsūdzībām futbola spēļu sarunāšanā, “Fenerbahce” atsauca dalību UEFA Čempionu līgā.

"Fenerbahce" sieviešu basketbola komanda 5. - 8. oktobrī piedalīsies "Botas" kausa izcīņā, savā apakšgrupā spēlējot ar "Kayseri", "Ceyhan" un "Antakya" vienībām. Otrajā apakšgrupā Aijas Putniņas pārstāvētais klubs "VIČI Aistes" spēlēs ar "Mersin", "Botas" un "Tarsus" komandām. Grupu uzvarētājas sestdien tiksies finālā.

  +6 [+] [-]

, 2011-10-03 21:47, pirms 13 gadiem
Mana favorīte - Babkina!

  +1 [+] [-]

, 2011-10-03 22:32, pirms 13 gadiem
Ļoti skaistā šī Latviešu Daiļava !

  +6 [+] [-]

, 2011-10-03 22:36, pirms 13 gadiem
karbels rakstīja: Ļoti skaistā šī Latviešu Daiļava !
Nevarees no uzmaaciigajiem turkiem vien atkauties

  +8 [+] [-]

, 2011-10-03 23:17, pirms 13 gadiem
tas jau lōģiski ka lielākajā daļā Eiropas valstu futbols ir pirmajā vietā un to skatās visi un visur.! nevis takā pie mums , kur visiem ir svarīgi noskatīties kārtējo Dinamo zaudējumu

p.s. Alex jau ir Fenerbahčes dzīva leģenda , ja Babkina nospeles tur pāris sezonas un metīs iekšā tad domaaju ka kļūs apr tādu pašu leģenu basketbola aprindās.