Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Latvija – Andora 0:0 (spēle beigusies)

Rolands Eliņš

Teksta tiešraide: Latvija – Andora 0:0 (spēle beigusies)
Eduards Emsis spēlē pret Andoru. Foto: Reuters/Scanpix

Šovakar Daugavas stadionā Rīgā Latvijas futbola izlase debitē jaunā galvenā trenera Daiņa Kazakeviča vadībā, UEFA Nāciju līgas sezonas pirmajā mačā spēkojoties ar Andoru. Spēles sākums paredzēts 19:00.

Vārti:
Brīdinājumi Revess, Ruvio, Valess
Noraidījumi Gutkovskis 71`
Latvija: Šteinbors, Savaļnieks, Černomordijs, Dubra, Jurkovskis, Zjuzins (Jaunzems 81`), Emsis, Fjodorovs (Uldriķis 46`), J. Ikaunieks, Cigaņiks (Ķigurs 81`), Gutkovskis.
Andora: Gomess, San Nikolass, Jovera, Garsija, Ruvio, Valess, Revess, Martiness, Vieira (Sančess 75`), Pujols, Martiness (Klemente 84`).
Galvenais tiesnesis: Timoteoss Kristofi (Kipra)

Spēle galā! Emociju daudz, rezultāta maz. Pašās beigās gan pavīdēja cerība par vēl vienu 11m soda sitienu uz Andoras vārtiem, taču tiesnesis nolēma nefiksēt spēli ar roku. Sekoja stūra sitiens, kas neko nenesa, un Andoru jau atkal varēja apsveikt ar punktu pret Latviju.

90` Pēc Savaļnieka aktivitātes bumba tika iespēlēta pretinieku soda laukumā. Bumba veiksmīgi nokrita pie Ikaunieka kājām pāris metrus no vārtiem, taču viņa sistā bumba trāpīja pa aizsargu, savukārt atkārtotu sitienu Jānis izdarīt nepaspēja.

86` Bumba pavisam tuvu Latvijas vārtu līnijai! Šteinbors neveiksmīgi apstrādā piespēli un rada satraukumu, taču paspēj bumbu aizsist porm.

83` Jaunzems divreiz pēc kārtas iespēlē soda laukumā, abas reizes Uldriķim, kuram abas reizes tomēr tiek patraucēts izdarīt sitienu. Pirmā epizode bija ļoti laba, atlika tikai aizsniegties līdz bumbai, lai no vārtu priekšas to nogādātu tīklā, taču aizsargs patraucēja.

81` Uldriķis laužas pretuzbrukumā, spēlē skaisti, taču beigās - bez rezultāta, neprecīza piespēle brīdī, kad palicis pret diviem pretiniekiem. Latvijai tikmēr divas maiņas - Cigaņika un Zjuzina vietā Ķigurs un Jaunzems.

80` Pēc Savaļnieka centrējuma sarežģītu sitienu ar galvu izpilda Cigaņiks, diemžēl bumba trāpa pa vārtu stabu.

77` Latvijai kļūda laukuma centrā, un Andorai gandrīz sanāk ātrais uzbrukums divi pret vienu aizsargu. Par laimi, Andora nav pazīstama ar savu pretuzbrukumu izspēlēšanu, un sanāk pavisam neprecīza piespēle.

74` Diez vai tas kādu pārsteigs, taču Andora spēlē asi, arvien skaļāk protestē par katru notikumu laukumā un cenšas piespiest to pašu darīt arī Latvijas futbolistus.

71` Gutkovskis laukuma centrā gaida bumbu, bet Andoras spēlētājs viņu ķeksē un tur tik acīmredzami, ka pārkāpumu pamanīja visi, kas vien vēlējās, tiesnesi ieskaitot. Diemžēl Vladislavs pēc nokrišanas nesavaldījās un iesita pretiniekam. Tiesnesis nežēloja un parādīja sarkano kartīti. Latvijai jācenšas uzvarēt, spēlējot mazākumā.

68` Spēle ievirzījusies nervozā gaisotnē, arvien labākā atmiņā ataustot iepriekšējiem diviem savstarpējiem 0:0. Atkal aktīvi nospēlē Jurkovskis, izcīna bumbu pie Andoras gala līnijas, un Ikaunieks bīstami sit pēc centrējuma, taču viņam tiek fiksēts pārkāpums. Lai nu kā par pārkāpumu, taču bumba vārtos nebija tik un tā.

60` Tāds nedaudz ilgāks uzbrukums Andoras izlasei, taču pie pirmā sitiena rāmī pretinieki joprojām nav tikuši. Tiesa, tas, ka Andora vispār uzbrūk, ir sliktas ziņas Latvijas izlases cerībām uz uzvaru.

55` Gutkovskis nopelna Latvijai 11 metru soda sitienu! Viņš cīnās pret diviem pretiniekiem, tiek no muguras aizķerts, un Gutkovskis viegli nokrīt. Par to, ka pārkāpums bija, diskusiju gan nav. Diemžēl nav arī vārtu. Ikaunieks sit pa labo pusi tieši roku augstumā, un Gomess bumbu atvaira.

52` Uldriķis pacīnas laukuma vidū, tiek pie bumbas un izkārto Valesam brīdinājumu.

50` Savaļnieks pa labo malu uzņēmās iniciatīvu, veica labu izrāvienu un piespēlēja Ikauniekam. Diemžēl Jānis veica pārāk spēcīgu piespēli atpakaļ pa malu, nepaskatoties uz centru, kur labās pozīcijās varēja izrauties Uldriķis un Gutkovskis.

46` Sācies otrais puslaiks! Kazakevičs maina spēles zīmējumu, Fjodorova vietā laukumā dodas otrs uzbrucējs Uldriķis. Galu galā, tā jau ir - vajag vārtus!

Statistika pēc pirmā puslaika

KomandaSitieni (rāmī)Bumbas kontroles %Piespēļu %Stūra sitieniAizmug.Pārkāpumi
Latvija8 (2)66%77%309
Andora4 (0)34%51%009

45+1` Pirmais puslaiks beidzies. Pēdējā minūtē Latvijai izdevās aktīvs uzbrukums, bumba bija tuvu pretinieku soda laukumam, taču atkal bez rezultāta - centrējumu uz tālo stabu sagaida Ikaunieks un Fjodorovs, bumbai lidojot pāri vārtiem, turklāt Ikaunieks epizodi atstāj ar pārsistu degunu.

44`Jurkovskis atkal uzbrukuma priekšgalā, taču viņa piespēle no malas uz soda laukuma vidu paliek bez adresēta.

38` Izskatās, ka Latvijas izlasei problēmas ar bumbas ievadīšanu spēlē no auta, Andora labi nosedz visus tuvos spēlētājus. Tikmēr soda laukumā pie tāla sitiena ar galvu tiek Gutkovskis, bet nedaudz garām.

34` Latvijai izdevās neliels aplenkums pie pretinieku vārtiem, vairākas labas individuālas darbības Jurkovskim. Savukārt Ruvio nākamajā uzbrukumā nopelna brīdinājumu, agresīvi nogāžot Ikaunieku.

30` No soda laukuma stūra sitienu izpilda Fjodorovs, kurš no ne tās labākās pozīcijas uzsit viltīgi, taču nedaudz garām tuvējam stūrim.

27` Bīstami gar vārtiem piespēlē Zjuzins, taču pie pretējā vārtu stūra neviena nav. Nākamajā uzbrukumā Ikaunieks tiek piebremzēts laukuma stūrī, un viņš ar žestu pauž neapmierinātību pret pretinieku darbību aizsardzībā.

24` Spēle palikusi nedaudz asāka un saraustītāka, kas, protams, ir izdevīgi Andorai.

23` Černomordijs uzskatāmi parāda, ka pretinieku spēlētājs turējis viņu aiz krekla, un velta dažus vārdus viņam. Tiesnesis abus aicina piebremzēt.

19` Asi nospēlē pretinieku aizsargs, ar taisnām rokām iegrūžot Gutkovski citā spēlētājā. Brīdinājums šoreiz neseko, taču seko laba Zjuzina piespēle pāri aizsargiem, taču lieliskā pozīcijā esošais Ikaunieks neveiksmīgi apstrādā bumbu un to zaudē.

15` Teicams uzbrukums - Cigaņiks pēc tālas piespēles ar pirmo pieskārienu nomet bumbu soda laukumā Ikauniekam, kurš sit no visai asa leņķa, un Andoras vārtsargs bumbu atvaira. Seko stūra sitiens, Dubra pie bumbas, taču labs sitiens nesanāk.

13` Pāris Latvijas uzbrukumus pēc kārtas "norok" neprecīzas vidējas distances piespēles, taču Andoras spēlētāji bumbu nenotur ilgāk par dažām sekundēm. UEFA statistika liecina, ka Latvija kontrolējusi bumbu 81% līdzšinējā spēles laika.

10` Patīkami, ka acīmredzama Latvijas spēle uz pretinieku vārtiem, daudz tiek kontrolēta bumba un meklētas iespējas iet uz priekšu. Kādā epizodē tas arī noved pie pārkāpuma pret Emsi un pirmā brīdinājuma pretiniekiem.

8` Laba mūsu izlases saspēle kreisajā malā, kas noved pie stūra sitiena. Centrēto bumbu prom aizsit vārtsargs, reizē ciešot nelielā sadursmē ar Dubru.

5` Fjodorovs tiek nogāzts tieši iepretim Andoras vārtiem. No lieliskās standartsituācijas labi sit Ikaunieks, taču bumba tomēr aizgriežas nedaudz garām vārtu devītniekam.

2` Jurkovskis izceļas ar lielisku izrāvienu pa kreiso malu, izdara piespēli uz soda laukuma līniju, kur Gutkovskis nolemj bumbu palaist garām, taču neviena partnera viņam aiz muguras diemžēl nav.

1` Spēle sākusies! Atgādinājums, ka UEFA noteiktā protokola dēļ pandēmijas dēļ mačs tiek aizvadīts bez līdzjutējiem tribīnēs.

Sākumsastāvi

Latvijas izlases sākumsastāvā ir viens izteikts uzbrucējs - Vladislavs Gutkovskis šajā pozīcijā izkonkurējis Šveicē nesen veiksmīgi sezonu noslēgušo Robertu Uldriķi. Otrdien treniņā sākumsastāvā tika iespēlēti Valmieras kluba spēlētāji Krišs Kārkliņš un Jaunzems, taču viņi tomēr ir rezervē. Traumas dēļ sākumsastāvā nav Dāvja Ikaunieka, un viņa pozīcijā spēlēs Vladislavs Fjodorovs, kamēr laukuma centrā būs Artūrs Zjuzins, kurš otrdien treniņu izlaida, taču acīmredzot ir gatavs spēlei.

Tāpat apstiprinājies, ka oficiālos turnīros Latvijas izlasē līdz ar mača sākuma svilpi debitēs Eduards Emsis, kurš šogad spēlē Armēnijā.

Salīdzinot ar Latvijas izlases iepriekšējo spēli, kas notika gandrīz pirms gada un vēl iepriekšējā galvenā trenera Slavišas Stojanoviča vadībā, sākumsastāvā nemainīga palikusi gandrīz tieši puse – pieci spēlētāji (Fjodorovs, Jurkovskis, Dubra, Savaļnieks un Šteinbors).

Plašāks pirmsspēles apskats pieejams šeit - Sākam Nāciju līgu: Latvija ar debitantu...

1 2 3 4 5 172 komentāri

     [+] [-]

, 2020-09-03 18:06, pirms 4 gadiem
kur var skatīties, kāds var saiti iemest

     [+] [-]

, 2020-09-03 18:15, pirms 4 gadiem
Pa kasti nerāda? Jocīgi

     [+] [-]

, 2020-09-03 18:19, pirms 4 gadiem
Ndeki rakstīja: Pa kasti nerāda? Jocīgi
kasti sen mājās neturu, vietu aizņem

     [+] [-]

, 2020-09-03 18:19, pirms 4 gadiem
TV6 radīs 👍
Vēlu veiksmi, ticu, ka dēļ Andoras spēles stila spēle būs neskatāma.

     [+] [-]

, 2020-09-03 18:23, pirms 4 gadiem
Mordočornijs spārns vai zemuzbrucējs ?

     [+] [-]

, 2020-09-03 18:24, pirms 4 gadiem
Es saku 1:0 Latvija. Pirmajās 15 minūtēs iesitīs un tad būs kārtējais autobusu neskatāmais antifutbols.

  -1 [+] [-]

, 2020-09-03 18:25, pirms 4 gadiem
Latvieši 6 sanāk , ja ?

     [+] [-]

, 2020-09-03 18:31, pirms 4 gadiem
Emsim gan nebūs nebija. Aizvadīja 26min pret Dienvidkoreju.

     [+] [-]

, 2020-09-03 18:40, pirms 4 gadiem
spēlmanis rakstīja: Latvieši 6 sanāk , ja ?
tas nav tik būtiski, sanāk 5 gab.

     [+] [-]

, 2020-09-03 18:43, pirms 4 gadiem
Ja kas iekš Go3 Bites un Tele2 klienti var pieslēgt TV un Filmu paku bezmaksas līdz oktobra beigām. Līdz ar to skatīties spēli.

     [+] [-]

, 2020-09-03 18:44, pirms 4 gadiem
Biedri un kungi, vai skaties.lv varēs redzēt?

     [+] [-]

, 2020-09-03 18:46, pirms 4 gadiem
Kā lai pieslēdz to Go3?

     [+] [-]

, 2020-09-03 18:52, pirms 4 gadiem
ilinens rakstīja: Biedri un kungi, vai skaties.lv varēs redzēt?
lff twitterī rakstīja, ka būs arī skaties.lv, bet nekur neredzu (vismaz šobrīd)

     [+] [-]

, 2020-09-03 18:54, pirms 4 gadiem
tIEŠI TĀ SKATIES.LV NEREDZ, PAGAIDĀM - CERAMS...

     [+] [-]

, 2020-09-03 18:56, pirms 4 gadiem
Ja pirmās 45 minūtes izturēsim, tad ir cerība uz niču !

     [+] [-]

, 2020-09-03 18:57, pirms 4 gadiem
LiveTV / WebPlayer himnas

     [+] [-]

, 2020-09-03 19:00, pirms 4 gadiem
Uz andoru koefs 7, ir vērts uzmest pāris šekeļus

     [+] [-]

, 2020-09-03 19:00, pirms 4 gadiem
livetv.sx

     [+] [-]

, 2020-09-03 19:01, pirms 4 gadiem
http://livetv.sx/enx/eventinfo/965227_latvia_andorra/#webplayer_alieztv|128619|965227|1442256|2088|1|en

Angļu valodā.

     [+] [-]

, 2020-09-03 19:04, pirms 4 gadiem
ilinens rakstīja: LiveTV / WebPlayer himnas
Spasibo

  -2 [+] [-]

, 2020-09-03 19:05, pirms 4 gadiem
Vismaz nav k-kādi kārkliņi un jaunzemi pamatā beigu beigās.

     [+] [-]

, 2020-09-03 19:08, pirms 4 gadiem
hdstreams.club

Angliski, 30 sec aizture no tiešraides, kas salīdzinoši labi.

iesaku ikvienam meklēt šeit ---> https://redditts.soccerstreams.net/...

  +1 [+] [-]

, 2020-09-03 19:10, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Vismaz nav k-kādi kārkliņi un jaunzemi pamatā beigu beigās.
Drīzāk jau no Kārkliņa un Jaunzema kaut kas arī ir sagaidāms

     [+] [-]

, 2020-09-03 19:10, pirms 4 gadiem
Zobārsti un ugunsdzēsēji tīri ok izskatās!

     [+] [-]

, 2020-09-03 19:13, pirms 4 gadiem
Off topic!
Kurš var pateikt, kā tagad ir ar pašizolāciju pārējiem ģimenes locekļiem, ja atbrauc kāds no valstīm no kurām atbraucot jāievēro divu nedēļu pašizolācija?

  -1 [+] [-]

, 2020-09-03 19:14, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Off topic!
Kurš var pateikt, kā tagad ir ar pašizolāciju pārējiem ģimenes locekļiem, ja atbrauc kāds no valstīm no kurām atbraucot jāievēro divu nedēļu pašizolācija?
Hz..atbraucu 16.augustā, 16.augustā biju uz futbolu Valmierā!
Pa manam var darīt ko grib ja nav simptomu.

     [+] [-]

, 2020-09-03 19:18, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Hz..atbraucu 16.augustā, 16.augustā biju uz futbolu Valmierā!
Pa manam var darīt ko grib ja nav simptomu.
SLEPKAVA

     [+] [-]

, 2020-09-03 19:18, pirms 4 gadiem
Jāatzīst, ka izskatās diezgan cerīgi, domāju, ka varētu būt minimāla uzvara

     [+] [-]

, 2020-09-03 19:20, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: SLEPKAVA
Islāma valsts uzņemas atbildību par manu rīcību!

     [+] [-]

, 2020-09-03 19:21, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Off topic!
Kurš var pateikt, kā tagad ir ar pašizolāciju pārējiem ģimenes locekļiem, ja atbrauc kāds no valstīm no kurām atbraucot jāievēro divu nedēļu pašizolācija?
Ja ieslēdz istabā un nekontaktē, tad jau nekas. Ja kontakts ir tad jāizolējas, kāds savādāk tolks no pašizolācijas tam vienam cilvēkam?

  -1 [+] [-]

, 2020-09-03 19:21, pirms 4 gadiem
Antifutbols patreiz..

     [+] [-]

, 2020-09-03 19:21, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Ja ieslēdz istabā un nekontaktē, tad jau nekas. Ja kontakts ir tad jāizolējas, kāds savādāk tolks no pašizolācijas tam vienam cilvēkam?
Paldies ekspert!

     [+] [-]

, 2020-09-03 19:22, pirms 4 gadiem
Ko dara Ontužāns šobrīd, kāds varbūt zina?

     [+] [-]

, 2020-09-03 19:23, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Ja ieslēdz istabā un nekontaktē, tad jau nekas. Ja kontakts ir tad jāizolējas, kāds savādāk tolks no pašizolācijas tam vienam cilvēkam?
Es ne to biju domājis. Biju domājis, vai pārējie var turpināt mierīgi iet uz darbu?

  +1 [+] [-]

, 2020-09-03 19:23, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Vismaz nav k-kādi kārkliņi un jaunzemi pamatā beigu beigās.
Tieši viņus labprāt tur redzētu..
1 2 3 4 5 172 komentāri