Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

ESPN eksperti vienisprātis: Rietumu finālā tiksies "Lakers" un "Clippers"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

ESPN eksperti vienisprātis: Rietumu finālā tiksies "Lakers" un "Clippers"
Lebrons Džeimss un Kavai Lenards. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā vēl nav sākušies Rietumu konferences pusfināli, taču 19 aptaujātie ESPN eksperti ir vienisprātis, ka nākamajā kārtā iekļūs abas Losandželosas komandas – Lebrona Džeimsa pārstāvētā "Lakers" un Kavai Lenarda iedvesmotā "Clippers".

“Clippers” pirmajā kārtā pārspēja Kristapa Porziņģa pārstāvēto “Dallas Mavericks” ar 4-2, tiesa, latvietis piedalījās tikai sērijas pirmajās trīs spēlēs. Eksperti domā, ka arī sērijā pret Denveras “Nuggets” komandai pietiks ar, maksimums, sešām spēlēm.

Viens aptaujātais – Kērks Goldsberijs – uzskata, ka “Clippers” sagraus nogurušo “Nuggets” ar 4-0. Deviņi, tai skaitā Zaks Lēvs, Tims Makmahons, Bobijs Markss, Deivs Makmenamins un Kevins Peltons, domā, ka sērija beigsies piecās spēlēs, bet vēl deviņi pieļauj, ka sešās.

“Nuggets” pirmajā kārtā atspēlējās no 1-3 pret Jūtas "Jazz", gūstot virsroku ar 4-3. Kolorado pavalsts komandai spēlēšana “burbulī” ir neizdevīga. “Jūdzi augstā pilsēta” nevar izmantot mājas laukuma priekšrocības – iespēju spēlēt augstkalnē 1600 metrus virs jūras līmeņa.

Otrajā duelī tiek prognozēta sīvāka spēkošanās. Tikai trīs apskatnieki – Markss, Marks Spīrss un Džese Vašingtons – prognozē, ka Džeimsam Hārdenam, Raselam Vestbrukam un “Co” izdosies uzvarēt ne vairāk kā vienā spēlē pret “Lakers”.

Vairākums aptaujāto – 12 no 19 – domā, ka Lebrona Džeimsa un Entonija Deivisa komanda būs pārāka sešās spēlēs, bet četri – Niks Frīdels, Makmahons, Makmenamins un Andre Snellings – paredz, ka sērija ievilksies līdz septiņām spēlēm. Par gala iznākumu šaubu nav – Losandželosas komandām tiek prognozētas uzvaras (19-0) un tikšanās lielajā Rietumu finālā.

Austrumos situācija ir cita. Regulārās sezonas līdere “Milwaukee Bucks” ar 0-2 zaudē “Miami Heat”, bet 11 apskatnieki prognozē “briežu” panākumu. Otrajā pārī čempione “Toronto Raptors” ir iedzinējas lomā ar 0-2 pret “Boston Celtics”. Šajā pārī 13 eksperti ir par “rāpuļiem” un pieci – par “ķeltiem”.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2020-09-04 12:00, pirms 4 gadiem
Interesanti, ka "eksperti" noraksta superstaru Hardenu, kad paši visu sezonu viņu cēluši MVP kandidātos. Ok pretī Lebrons, bet nu es nedomāju, ka tik viegli pārbrauks Hjūstonai pāri. Karoc, neticu Lakers.