Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Ankipāns: "Domāju, ka Rīgas "Dinamo" šosezon spēlēs skaistu hokeju"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ankipāns: "Domāju, ka Rīgas "Dinamo" šosezon spēlēs skaistu hokeju"
Ģirts Ankipāns un Juris Savickis. Foto: dinamoriga.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" pagājušās sezonas galvenais treneris Ģirts Ankipāns uzskata, ka Pētera Skudras vadībā ir izveidota ļoti laba un tehniska komanda, kas šajā sezonā priecēs līdzjutējus.

Plkst. 17.00 sezonas pirmajā spēlē Rīgas "Dinamo" savā laukumā spēkosies ar Nursultanas "Barys".

Kā vērtējat rīdzinieku sastāvu un viņu sportisko formu?
- "Dinamo" ir labs sastāvs, tiešām laba komanda. Atkal varam atgriezties pie fakta, ka tagad ir problēma ar Covid-19, tādējādi daudzās valstīs hokejs netiek spēlēts, un spēlētāju cenas ir kritušās. Rīgā mums ir laba situācija, līdz ar to esam savākuši ļoti labu un tehnisku komandu. Domāju, ka komanda spēlēs skaistu hokeju. Parādīt kombinācijām bagātu spēli ir tas, ko es iztēlojos. Pēc pārbaudes mačiem ir ļoti grūti kaut ko pateikt, jo komanda nevienā mačā nespēlēja ar optimālo sastāvu. Galvenais treneris daudz eksperimentēja, un viņu pirmā spēle būs pret "Barys" - kaut kādā mērā tas ir slikti Nursultanas komandai, jo tieši šajā mačā Rīgas "Dinamo" spēlēs optimālajā sastāvā. Emociju būs daudz, mēs sagaidām interesantu spēli, jo "Barys" komandā ir daudz augstas kvalitātes spēlētāju, kuri var gūt vārtus, tāpat kā Rīgas "Dinamo".

Sanāk, ka var gaidīt rezultatīvu spēli un redzēt vismaz sešus septiņus vārtus?
- Man kā trenerim tādas spēles nepatīk, jo tas ir nervozi. Treneriem patīk spēles pēc klasiska scenārija. Bet kā līdzjutējs gribu redzēt gūtos vārtus. Domāju, ka komandas šodien sarīkos svētkus un būs daudz vārtu!

Kā koronavīrusa pandēmija un attiecīgi samocītā gatavošanās ietekmēs sezonas pirmās nedēļas?
- Tā ir jauna realitāte KHL komandu treneriem, visiem ir jāpārkārtojas. Protams, būs ļoti atšķirīgi rezultāti [piemēram, vienā mačā bezcerīgs zaudējums, bet nākamajā - pārliecinoša uzvara], tas ir jauns izaicinājums treneriem. Zināmo iemeslu dēļ pirms sezonas katra komanda gatavojās atšķirīgi. Šādā situācijā tikai normāli, ja komandā liela daļa hokejistu tagad ir sliktā fiziskajā formā - protams, tas nevar neietekmēt, var būt lielas problēmas ar punktu krāšanu.

Kāda ir jūsu prognoze konferences finālistu sakarā?
- Nebūšu ļoti oriģināls, ja teikšu, ka CSKA un SKA tiksies rietumu finālā. Manuprāt, KHL tā jau ir klasiska pretstāve. Sastāva dziļums, spēlētāju kvalitāte un vidējais hokejistu līmenis šajos klubos ir ļoti augsts - varam teikt, ka šie faktori automātiski noved šīs divas "armijnieku" komandas līdz konferences finālam. Ļoti ceru, ka Maskavas "Dynamo" komanda sagādās pārsteigumu. Man ļoti patīk, kā viņi spēlē. Ceru, ka "Dynamo" sabojās manu prognozi par rietumu finālu [smejas]. Austrumu konferencē Kazaņas "Ak Bars" izskatās ļoti spēcīgs. Domāju, ka viņu sniegums būs turpinājums pagājušajai sezonai, kad viņiem ļoti labi gāja. Par otro komandu ir daudz grūtāk pateikt - Omskas "Avangard" un Jekaterinburgas "Avtomobilist" ar jaunu galveno treneri pretendē uz otra finālista vietu.

Izmantotie resursi:
hcbarys.kz

  +2 [+] [-]

, 2020-09-03 15:13, pirms 4 gadiem
Raksta bilde fantastiska.

     [+] [-]

, 2020-09-03 15:14, pirms 4 gadiem
Man patika kā čekista varza spēlēja pagājušo un aizpagājušo sezonu.

     [+] [-]

, 2020-09-03 15:17, pirms 4 gadiem
Savickis pirms spēles droši vien murgos par Gagarina kausu.

     [+] [-]

, 2020-09-03 15:18, pirms 4 gadiem
Priekš trenera labākais rezultāts 3:0

  -1 [+] [-]

, 2020-09-03 15:22, pirms 4 gadiem
Sers f rakstīja: Man patika kā čekista varza spēlēja pagājušo un aizpagājušo sezonu.
Nu tak. Un trenerim nav nekāda stresa..

  -1 [+] [-]

, 2020-09-03 15:34, pirms 4 gadiem
Girts molodčiks! Pazīst hokeja drēbi!

     [+] [-]

, 2020-09-03 15:39, pirms 4 gadiem
spēles neredzēju bet zinu ka pagājušgad ar bij skaisti, šogad tāpat būs, kālab ne

  -1 [+] [-]

, 2020-09-03 15:45, pirms 4 gadiem
Tas ir, skaisti visiem kāsīs?

  +1 [+] [-]

, 2020-09-03 17:41, pirms 4 gadiem
Ir, ir skaisti😂

     [+] [-]

, 2020-09-03 19:12, pirms 4 gadiem
Domāju, ka tikai skaisti tiršat.