Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Anglijas Premjerlīga lauž vairāk nekā pusmiljardu vērto līgumu ar Ķīnas TV

Rolands Eliņš

Anglijas Premjerlīga lauž vairāk nekā pusmiljardu vērto līgumu ar Ķīnas TV
Žuzē Morinju un Pols Pogbā. Foto: AFP/Scanpix

Anglijas futbola Premjerlīgas vadība lauzusi līgumu ar Ķīnas televīziju PPTV, attiecīgi atņemot tai Premjerlīgas spēļu raidtiesības. Pirms gada noslēgtais līgums bija 564 miljonu mārciņu vērtībā (apmēram 630 miljoni eiro). Līguma laušanu britu mediji pamato ar finansiālo situāciju, nevis politiku pret Ķīnu.

Ķīnas PPTV bija Premjerlīgas lielākais ienākumu avots saistībā ar raidtiesību pārdošanu ārzemēs. Līgums tika noslēgts 2019. gadā, tas bija paredzēts uz trim gadiem un par kopējo vērtību, kas pārsniedz 600 miljonus eiro, ņemot vērā pašreizējo valūtas kursu. Premjerlīga šodien apstiprinājusi, ka līgums ticis lauzts ar tūlītēju efektu, kā arī paziņojusi, ka nekādā veidā plašāk situāciju nekomentēs.

Britu mediji vēsta, ka šīs sadarbības pārtraukšana nav saistīta ar politisko nostāju, bet gan gluži vienkārši ar Ķīnas puses nokavētajiem maksājumiem par iepriekšējo sezonu. Tiek ziņots, ka maksājuma termiņš bija martā, un Premjerlīga nesaņēma paredzētos 160 miljonus mārciņu.

Ķīnas televīzija vēlējās samazināt maksājuma apjomu un vienoties par sadarbības pārskatīšanu, un Premjerlīgas klubi šādas iespējas arī izskatīja, taču ticis nolemts sadarbību izbeigt.

PPTV pieder uzņēmumam „Suning Holdings”, kurš veicis plašus ieguldījumus Itālijas klubā Milānas „Inter”.

Premjerlīgas sezona martā tika pārtraukta pandēmijas dēļ, taču vasarā turnīrs tika izspēlēts līdz galam. Nākamās sezonas sākums paredzēts jau 12. septembrī.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +1 [+] [-]

, 2020-09-03 16:42, pirms 4 gadiem
Es jau domāju, ka nauda sākusi smirdēt... Sabijos jau!

     [+] [-]

, 2020-09-03 18:08, pirms 4 gadiem
Interesanti, ja ķīnieši vienkārši raidītu spēles bez līgumiem, vai kāds viņiem kaut ko varētu padarīt?