Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko un Kičenoka uzvar Vimbldonas čempiones un sasniedz "US Open" 1/4 finālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko un Kičenoka uzvar Vimbldonas čempiones un sasniedz "US Open" 1/4 finālu
Aļona Ostapenko. Foto: AP/Scanpix

Aļona Ostapenko un Ukrainas tenisiste Ludmila Kičenoka pirmdienas vakarā Ņujorkā ar rezultātu 6:4, 6:3 uzvarēja šovasar Vimbldonā triumfējušo Taivānas un Čehijas duetu Sūveja Šjē/Barbora Stricova, iekļūstot "US Open" ceturtdaļfinālā. Tikmēr pagājušā gada ceturtdaļfinālistes Anastasija Sevastova un Anastasija Pavļučenkova astotdaļfināla mačā piekāpās Ķīnas pārim Jinjina Duana/Saisaja Džena – 4:6, 3:6.

Ostapenko dubultspēļu rangā ir 31. vietā, bet Kičenokai 43. Viņas Ņujorkā izsētas ar 14. numuru un šogad otro reizi "Grand Slam" astotdaļfinālā pieveica spēcīgo Šjē un Stricovas pāri, kas "US Open" bija izlikts ar otro numuru. Stricova šobrīd ir ranga līdere, bet Šjē atrodas 5. vietā. Viņām sezonas komandu rangā ir 1. vieta.

Ostapenko un Kičenoka Taivānas un Čehijas komandu ar 7:5, 6:1 uzvarēja "French Open" astotdaļfinālā. Abām tenisistēm toreiz Parīzē izdevās sasniegt pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu. Šjē un Stricova uzvarēja nākamajā "Grand Slam" turnīrā, kļūstot par Vimbldonas čempionēm.

Iekļūstot ceturtdaļfinālā, Ostapenko nopelnīja 430 reitinga punktus un 45 500 ASV dolāru prēmiju. Viņas trešdien mačā par pusfinālu sacentīsies ar neizsēto ASV duetu Kerolaina Dolehaida/Vanja Kinga. Bijusī pasaules trešā rakete Kinga uzvarējusi 15 turnīros un ir divkārtēja "Grand Slam" čempione, 2010. gadā ar Kazahstānas tenisisti Jaroslavu Švedovu triumfējot Vimbldonā un "US Open".

Neizsētā Sevastovas un Pavļučenkovas komanda mačā pret 12. numura īpašniecēm Duanu un Džanu vadībā pabija vien pašā cīņas ievadā (2:1). Ķīnietēm uzvarošu kombināciju deva Duanas jaudīgais teniss uz gala līnijas un Dženas meistarība spēlē pie tīkla.

Sevastova pērn ar Pavļučenkovu Ņujorkā sasniedza savu pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu, bet šogad ar izstāšanos vienu posmu agrāk neaizstāvēja visus punktus – atgūti 240 no 430 punktiem, kā rezultātā turpināsies slīdēšana rangā. Šogad tikai trīs uzvaras guvusī Sevastova "US Open" spēlēja ar 84. numuru un prēmijā nopelnīja 25 000.

     [+] [-]

, 2019-09-03 08:41, pirms 5 gadiem
Dublītī Aļonai ir cerības lielākas, tur viņas kļūdu birumu var akumulēt pārinieces spēle, priekš dusmīgas bumbošanas arī laukums lielāks...

  -1 [+] [-]

, 2019-09-03 09:06, pirms 5 gadiem
Iekļūstot astotdaļfinālā, Ostapenko nopelnīja 430 reitinga punktus un 45 500 ASV dolāru prēmiju. Viņas trešdien mačā par pusfinālu sacentīsies ar neizsēto ASV duetu Kerolaina Dolehaida/Vanja Kinga.

No 1/8 fināla nesanāks uzreiz iekļūt 1/2 finālā!

  +3 [+] [-]

, 2019-09-03 10:24, pirms 5 gadiem
Tur ir rakstīts mačā par pusfinālu... nevis pusfinālā.