Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Žaļims pagaidām neziņā par savu nākotni bobslejā

Žaļims pagaidām neziņā par savu nākotni bobslejā
Uģis Žaļims
Foto: Lauris Aizupietis/f64

Latvijas bobsleja pilots Uģis Žaļims šovasar vairs netrenējas kopā ar izlasi, tomēr tas vēl nenozīmējot, ka viņš pielicis punktus savai sportista karjerai, portālam Sportacentrs.com norāda Uģis.

Žaļims stāsta, ka karstajā vasarā nav tikai sauļojies un peldējies, bet ir arī uzturējis sevi sportiskajā formā. "Bobsleju pametis neesmu, taču vairs netrenējos kopā ar pārējiem. Pagaidām mana nākotne bobslejā ir zem jautājuma zīmes," saka pilots.

Pēc neveiksmīgās olimpiskās sezonas Uģim vairs nav atradusies vieta Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā (kā trešais pilots iekļauts jaunais Ralfs Bērziņš), kas būtiski ietekmē viņa nākotnes redzējumu. "Protams, tas liek domāt. Man vairs nav 18-20 gadi, kad varu trenēties tikai par vēdera tiesu. Šo to daru, bet nekāda konkrēta algota darba pašlaik man nav. Taču, vai tad lauku puisim kādreiz trūkst darba?" retoriski vaicā Žaļims.

2015./2016. gada sezonā viņš Pasaules kausa posmos regulāri izcīnīja vietas desmitniekā, ieskaitot goda pjedestāla otro pakāpienu Vistlerā. Gana solīda bija arī nākamā sezona, taču olimpiskajā sezonā stūmēju rotāciju pa ekipāžām būtiski ietekmēja Oskara Melbārža četrinieka stūmēja Arvja Vilkastes trauma. 2017./2018. gada sezonā Uģis piedalījās tikai divnieku sacensībās, vien reizi iebraucot labāko desmitniekā, kas liedz pacīnīties par vietu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Arī Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis norāda, ka galīgais lēmums ne no pilota, ne no federācijas puses neesot pieņemts. Ekmanis cer, ka Žaļims varētu startēt vēl vismaz sezonu, jo īpaši tādēļ, ka šosezon pasaules čempionāts risināsies Uģim veiksmīgajā Vistleras trasē Kanādā. Vienlaikus Žaļima teiktajā var saklausīt vilšanos par pagājušo sezonu. Ne tikai sava snieguma izvērtējumā. Tādēļ pagaidām viņš nav gatavs publiski dalīties ar secinājumiem.

  +2 [+] [-]

, 2018-09-03 16:24, pirms 6 gadiem
Skaidrs ka visiem naudas nepietiks!

  -4 [+] [-]

, 2018-09-03 16:45, pirms 6 gadiem
Valsts nolaista līdz renei.

  +4 [+] [-]

, 2018-09-03 17:00, pirms 6 gadiem
Šveicei nav pilotu.😉

  -3 [+] [-]

, 2018-09-03 18:19, pirms 6 gadiem
Skaidrs, ka jāmet miers renei. Riskēt ar veselību par vēdera tiesu ir idiotisms.Netālu dzīvoja viens renes fanāts. Tagad pārcēlies uz kapiem.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-03 18:53, pirms 6 gadiem
J.L. rakstīja: Valsts nolaista līdz renei.
Tak Prūsis pirms OS teica, ka tik labs nodrošinājums nav bijis nekad, jo valsts iedeva piķi jauniem bobiem.

     [+] [-]

, 2018-09-03 19:18, pirms 6 gadiem
Kopsavilkums - Šveicai ir nauda un bobi - nav pilotu, mums ir piloti un bobo - nav naudas pilotiem

  +2 [+] [-]

, 2018-09-03 19:25, pirms 6 gadiem
Varu saprast Žaļimu par izčakarēto olimpisko sezonu. Tiesa, arī pašam starta laiki bija vājāki nekā iepriekšējos gadus, bet nu tas varbūt saistīts ar stūmējiem vai paša motivācijas trūkumu.

Ja būtu motivācija, tad šajā pēcolimpiskajā sezonā, kad dalībnieku sastāvā notikušas būtiskas izmaiņas, Žaļims ar veiksmīgiem startiem Eiropas kausā ļoti reāli varētu tikt FIBT ranga TOP 25, tādējādi kvalificējoties gan pasaules čempionātam, gan 2019.-2020. gada sezonā Latvijai atgriežot trīs vietas PK posmos.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-03 19:38, pirms 6 gadiem
[quote edgars]
Tak Prūsis pirms OS teica, ka tik labs nodrošinājums nav bijis nekad, jo valsts iedeva piķi jauniem bobiem.
pirmajam divam ekipzam varbut..tie dzivo zali

Es jau viena komentara izteicu viedokli,ka Prusis ar savu maksimalismu novedis lidz sadai situacijai,nelaujot braukt 4nieka pk posmos!Nelava kvalificeties os...jo kas zin Zalims varbut 4nieka tiktu!!!!!Jo tur z-amaerkanu 3ekipzam tik labi negaja!Un arguments bija,ka nevienam neinteresejot 4maina hokeja vai 11 12speletajs basketbola(salidzinajums par padsmitajam vietam kuras Prusa prat butu ienemusi 3ekipza 4niekos-gan jua ta ari butu,vins labak zin,bet sance bija jadod)Lai kaut teoretiski iespejams lov sastavos tikt!Stumejiem ari!Un Dambis si lemums del vispar palicis bez os..ja kas!

Nu es j

     [+] [-]

, 2018-09-04 01:09, pirms 6 gadiem
Ar sievastēvu kopīgi audzē ķiplokus.
Varēs pievērsties audzēšanai 100%.