Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Stīvensa revanšējas Mertensai par neseno zaudējumu Sinsinati

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Stīvensa revanšējas Mertensai par neseno zaudējumu Sinsinati
Slouna Stīvensa
Foto: AFP/Scanpix

Slouna Stīvensa turpina "US Open" titula aizstāvēšanu, astotdaļfinālā ar 6:3, 6:3 uzveicot Elīzi Mertensu. Astoņnieku svētdien sasniedza arī seškārtējā čempione Serēna Viljamsa un bijusī fināliste Karolīna Pliškova.

Slouna Stīvensa beļģietei 16. augustā zaudēja Sinsinati ar rezultātu 6:7(8), 2:6, toreiz 1. setā trīs reizes nenosargājot breiku un taibreikā neizmantojot trīs setbumbas. Pēc iespaidīgi izlaistā pārsvara viņa 2. setam nebija gatava.

Šoreiz bija līdzīgs mačs ar citādāku rezultātu. Elīze Mertensa atkal izvēlējās aizsardzības taktiku, bet panākumu neguva. Abi seti bija vienādi – Stīvensai agrs breiks, pārsvaru zaudējot, bet pēc tam iegūts vēl viens breiks, kas tika nosargāts.

Serēna Viljamsa pirmoreiz piecos mačos zaudēja vienā setā Kaja Kanepi – 6:0, 4:6, 6:3. Amerikāniete tikai 18 minūtes ilgušajā 1. setā bija gandrīz neapturama, zaudējot tikai sešās izspēlēs. Kanepi vistuvāk goda geimam bija pēdējā geimā, kad servēja pie rezultāta 0:5, 30:0, tomēr geimā uzvarēt nespēja.

Viljamsa 2. seta sākumā atslābinājās pārāk daudz, nokļūstot iedzinējos ar breiku. Kanepi septītajā geimā no 15:40 ar trim pretuzbrukumiem pēc kārtas ieguva jau divu breiku pārsvaru – 5:2. Viljamsa gandrīz atspēlēja abus. Pirmais ātri atgūts, bet otro Kanepi nosargāja, seta pēdējā geimā ar labu pirmo servi atspēlējot divas breikbumbas.

Viljamsa ar "smešu" un diagonālo "backhand" atspēlēja divas setbumbas, bet tūlīt spēlēto trešo novērst nespēja, kad pārāk spēcīgi uzbruka igaunietes servei. Izšķirošajā setā viss nostājās savās vietās.

2016. gada fināliste Karolīna Pliškova ar 6:4, 6:4 uzvaru panāca izlīdzinājumu 2-2 savstarpējos mačos pret Ešliju Bārtiju. Austrālijas tenisiste čehieti dzenāja ar diagonālajiem sitieniem un daudz izmantoja "slaisu", bet nemācēja izmantot daudz breikbumbu (0/8), Pliškovai gan perfekta spēle ar 2/2. Bārtijai Ņujorkā bija pirmais astotdaļfināls "Grand Slam" vienspēlēs.

"US Open 2018", sieviešu vienspēles

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(3) Sloane Stephens – (15) Elise Mertens6:3 6:3
(19) Anastasija Sevastova – (7) Elina Svitolina6:3 1:6 6:0
(8) Karolina Pliskova – (18) Ashleigh Barty6:4 6:4
(17) Serena Williams – Kaia Kanepi6:0 4:6 6:3

     [+] [-]

, 2018-09-03 09:29, pirms 6 gadiem
tātad Sevastovai atkal ar Slanu un atkal 1/4f. Jānem revanšs un jārada sensācija! Anastasijai tas ir pa spēkam!