Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Sevastova - Šarapova 5:7, 6:4, 6:2

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Tiešraide: Sevastova - Šarapova 5:7, 6:4, 6:2
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

2017. gada pēdējā "Grand Slam" turnīra "US Open" astotdaļfinālā Anastasija Sevastova tiekas ar Mariju Šarapovu, kura šajā sezonā bija diskvalificēta par Latvijā ražotā mildronāta lietošanu. Sevastovas galvenais uzdevums ir sāncenses jaudīgā uzbrukuma apturēšana.

Trešais sets

6:2 Marija Šarapova divreiz sit ārpus korta, ļaujot Anastasijai Sevastovai tikt priekšā ar 30:0. Pēcāk gan seko lieliski atgriezta serve, bet nākamajā izspēlē Šarapova atkal sit aiz gala līnijas. Divas mačbumbas Sevastovai. Uz otro servi Šarapova divreiz atbild ar nāvējošu sitienu. Viņa to pašu mēģina arī pie vienādi, bet netrāpa, tomēr Sevastova neizmanto arī trešo mačbumbu. Pārliecība gan nav zudusi, Latvijas sportistei tiekot pie ceturtās mačbumbas, un šoreiz perfekta serve atnes uzvaru un ceturtdaļfinālu.

5:2 Breiks! Pie 30:15 Marija Šarapova izvēlas spēcīgu, taču neprecīzu uzbrukuma sitienu. Seko Anastasijas Sevastovas perfekts slaiss, dodot breika iespēju. Un Latvijas tenisiste to izmanto, piespeižot sāncensi sist tīklā. Geima attālumā no ceturtdaļfināla.

4:2 Anastasija Sevastova uzvar serves geimu uz nulles. Punkts pielikts ar teicamu servi, kuru sāncense nespēj atgriezt atpakaļ laukumā.

3:2 Pie 15:15 Anastasija Sevastova iesit tīklā, taču nākamajā izspēlē viņai izdodas lieliska uzbrukuma kombinācija, aizsūtot pretinieci uz vienu stūri, bet bumbiņu raidot otrā. 30:30 un Marijas Šarapovas otrā serve, bet vēl viens sitiens tīklā.

3:1 Breiks! Pie 15:15 Anastasija Sevastova sit pa līniju un izsit autā, ilgi nespējot noticēt neprecizitātei. Uzreiz seko divas breika iespējas Marijai Šarapovai, un arī viņai ir nepieciešama tikai viena, jo arī Sevastova pieļauj dubultkļūdu.

3:0 Breiks! Geims sākas ar Marijas Šarapovas kļūdu, bet turpinās ar kārtējo izcilo saīsināto sitienu Anastasijas Sevastovas izpildījumā. 30:0 Latvijas sportistei, kas pēc pretinieces sitiena tīklā pārvēršas trīs breikbumbās. Bet atkal vajadzīga ir tikai viena – Šarapovas sitiena autā dod Sevastovai drošu pārsvaru.

2:0 Anastasija Sevastova pārsvaru nostiprina, geimu uzvarot uz nulles. Lieliski saīsinātie sitieni, teicami trāpījumi stūrī, plus Marijas Šarapovas sitiens tīklā.

1:0 Breiks! Marija Šarapova dodas pie tīkla, tomēr viņas sistā bumbiņa lido aiz gala līnijas, dodod Anastasijai Sevastovai divas breikbumbas. Taču divas nemaz nav vajadzīgas – Šarapovas dubultkļūda uzdāvina lielisku noslēdzošā seta ievadu.

Otrais sets

6:4 Pie Anastasijas Sevastovas 30:0 Marija Šarapova lieliski atņem servi, bet pēcāk sagaida Latvijas sportistes kļūdu. 30:30, bet Sevastovas divas izcilas serves ļauj paņemt otro setu!

5:4 Marija Šarapova izdara visu, ko var, un serves geimu uzvar uz nulles. Tagad Anastasijai Sevastovai ir jāizservē sets.

5:3 Atrodoties vadībā ar 30:0, Anastasija Sevastova ļauj pretiniecei panākt neizšķirtu, turklāt Marija Šarapova ar uzbrukumu tiek pie breikbumbas. Fantastiska serve gan briesmas novērš, bet uz īsu mirkli, Šarapovai tiekot pie vēl vienas breika iespējas. Sevastova atkal atspēlējas un beigās uzvar emocionālā geimā, tuvojoties uzvarai setā.

4:3 Pie 15:15 Marija Šarapova sit aiz gala līnijas, bet Anastasija Sevastova atbild ar to pašu otrās serves uzņemšanā. Garām palaista iespēja, un Šarapova turpina ar neatvairāmu servi un uzvarētu garu izspēli. Sevastova izmētā pretinieci pa kortu, kontrolē notikumus, bet muļķīgi kļūdās, dāvājot sāncensei uzvarētu geimu.

4:2 Anastasija Sevastova vadībā ar 30:0 un viss šķietami notiek pēc viņas noteikumiem, tomēr Marija Šarapova atbild ar saīsināto sitienu un sitienu pa līniju, panākdama 30:30. Nākamais sitiens gan lido autā, bet pēcāk Sevastova pie tīkla ir teicamā formā.

3:2 Marija Šarapova seko piemēram un arī uzvar serves geimu uz nulles. Spēcīga serve ļoti palīdz.

3:1 Anastasija Sevastova nostiprina pārsvaru, serves geimu uzvarot uz nulles. Turklāt Marijai Šarapovai pat nebija izredžu aizķerties un pakutināt Latvijas sportistes nervus.

2:1 Breiks! Marija Šarapova vadībā ar 30:15, taču notikumus kontrolē Anastasija Sevastova, labi izvēloties mirkļus, kad uzbrukt. Pie vienādi un Šarapovas otrās serves Sevastovas atbilde aizķer tīklu un piezemējas veiksmīgi, dodot breika iespēju. Un Latvijas sportiste to izmanto, teicami spēlējot aizsardzībā un atbildes sitienam aizķerot līniju.

1:1 Tikmēr Anastasija Sevastova otro setu sāk ar bažām – pretiniece tiek pie breikbumbas, kuru gan neizdodas izmantot sitiena tīklā dēļ. Vienādi, bet punktu geimam skaisti pieliek Sevastova, atkal izmantojot saīsināto sitienu. Ja tas sanāk, Marijai Šarapovai atbildes nav.

0:1 Atrodoties iedzinējos ar 0:40, Anastasijai Sevastovai ir tikai viena izeja – jāriskē. Viņa to dara un trāpa perfekti stūrī, bet tas arī viss. Marija Šarapova aiziet pie tīkla un uzvar, otro setu sākot uz pozitīvas nots – pārliecinoši uzvarēts serves geims.

Pirmais sets

5:7 Breiks! Nonākusi iedzinējos ar 0:15, Anastasija Sevastova izmanto pretinieces piedāvātās vietas un trāpa laukuma tukšajā vietā. Tomēr tas ir vienīgais pozitīvais aspekts geimā. Vāja otrā serve dāvā Marijai Šarapovai divas setbumbas, un viņa paņem pirmo, vēlreiz izmantojot ne pārāk spēcīgo Sevastovas servi.

5:6 Pie 30:0 Marija Šarapova sit tīklā, taču tūdaļ seko neatvairāmā serve. Vēl viens identisks komplekts un uzvarēts geims.

5:5 Anastasija Sevastova atvaira pretinieces uzbrukumus un izvēlas mirkli, kad uzbrukt. Seko teicama serve un 30:15, kā arī uzvarēta cīņa pie tīkla, abām sportistēm apmainoties vairākiem sitieniem. Uzreiz arī tiek pielikts punkts geimam.

4:5 Marija Šarapova sāk ar dubultkļūdu, taču turpina ar teicamu uzbrukumu. Pēdējā izspēlē Anastasija Sevastova tiek aizsūtīta uz vienu stūri, kamēr bumbiņa piezemējas otrā.

4:4 Anastasijai Sevastovai iespēja uzvarēt serves geimu uz nulles, tomēr Marija Šarapova lieliski atņem servi. Krievijas sportiste turpina tāpat, panākot jau 30:40, līdz seko sitiens tīklā. Neizšķirts.

3:4 Breiks! Pie 30:15 Marijai Šarapovai izdodas neatvairāmā serve, bet Anastasija Sevastova atbildi parādā nepaliek – kārtējais skaistais saīsinātais sitiens, pretiniecei nemaz neskrienot pēc bumbiņas. Arī nākamajā izspēlē pārāka Latvijas sportiste, panākot vienādi, un pēcāk tiek izmantota Šarapovas neveiksmīgā spēle pie tīkla, iegūstot breikbumbu. Šarapova kontrolē notikumus, Sevastova glābj vienu bumbiņu pēc otras, un tas atmaksājas – Šarapovas sitiens ārpus laukuma.

2:4 Anastasija Sevastova turpina cīņu, serves geimu uzvarot uz nulles, turklāt sāncensei neatstājot nekādas cerības aizķerties. Lieliska serve un uzbrukums, šoreiz mazāk paļaujoties uz Marijas Šarapovas kļūdām.

1:4 Pie 30:30 Marijai Šarapovai izdodas teicama serve, kuru Anastasija Sevastova gan dabū pāri tīklam, tomēr nākamais sitiens ir nāvējošs. Mūsējā gan nepadodas un ar saīsināto sitienu panāk vienādi. Sevastova pēc veiksmīgā pavērsiena uzņemas iniciatīvu un piespiež Šarapovu sist tīklā, tiekot pie breikbumbas. Pretinieces serve liedz to izmantot, un beigās zaudēts geims.

1:3 Breiks! Anastasija Sevastova aizstāvas un gaida pretinieces kļūdas, bet tās gadās pārāk reti. Beidzot pati Latvijas sportiste mēģina pielikt punktu izspēlei, bet saīsinātais sitiens trāpa tīkla apakšā. Divas breikbumbas Marijai Šarapovai, bet viņa izmanto jau pirmo.

1:2 Pirmo izspēli ilgā cīņā uzvar Marijas Šarapovas uzbrukums, bet otrajā viss ir nolikts uz paplātes Anastasijai Sevastovai. Viņa dodas pie tīkla, taču sitiens ir pārāk neprecīzs, Šarapova to izvelk un pēcāk atkal uzvar. Latvijas sportiste palaiž garām iespēju un zaudē geimu uz nulles.

1:1 Anastasijai Sevastovai problēmas ar pirmo servi, taču arī otrā ir veiksmīga – izdodas geimu uzvarēt uz nulles. Pretiniece mēģina uzbrukt, taču sit autā un pēcāk arī tīklā.

0:1 Ar servi sāk Marija Šarapova, kura pirmās divas izspēles uzvar, pateicoties trāpījumiem pa korta līnijām, savukārt trešais un ceturtais sitiens lido par tālu. Pie 30:30 Anastasija Sevastova turpina aizstāvēties, tomēr sāncenses sistā bumbiņa atkal noglāsta līniju. Seko lieliska uzņemšana un vienādi, bet Šarapova ātri nokārto uzvaru pirmajā geimā.

Pirms cīņas

21:34 Anastasija Sevastova pasaules rangā pašlaik ieņem 17. vietu, un pērn viņa "US Open" sasniedza ceturtdaļfinālu. Savukārt Marija Šarapova 2006. gadā kļuva par Ņujorkā notiekošā turnīra uzvarētāju, bet kopumā viņas kontā ir seši "Grand Slam" tituli. Šarapova šajā sezonā uzvarējusi deviņos no 12 mačiem, kamēr Sevastovas bilance ir 34 uzvaras un 19 neveiksmes.

1 2 3 4 5 6 7 8 267 komentāri

     [+] [-]

, 2017-09-03 21:47, pirms 7 gadiem
HD linku lūdzu!!!11!!

     [+] [-]

, 2017-09-03 21:48, pirms 7 gadiem
sēdēšu ciparu formātā. tāpat rezultātu dabūšu redzēt uzreiz

     [+] [-]

, 2017-09-03 21:49, pirms 7 gadiem

     [+] [-]

, 2017-09-03 21:55, pirms 7 gadiem
Čakvetadze paslavē arī mūsējo, prieks

  -1 [+] [-]

, 2017-09-03 21:59, pirms 7 gadiem
ja aizvilks līdz taibreikam, tad maču vinnēs tā kura tajā uzvarēs

     [+] [-]

, 2017-09-03 21:59, pirms 7 gadiem
Jaavelk uz desas Cukurpova !

     [+] [-]

, 2017-09-03 22:00, pirms 7 gadiem
nu sharapovai visi stuuri un linijas.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-03 22:02, pirms 7 gadiem
Nemutēju to kunkstēšanu, jo gribēju dzirdēt komentētāju, bet tas tāds Šarapovas fanboy, ka var mutēt ar mierīgu sirdi.

     [+] [-]

, 2017-09-03 22:04, pirms 7 gadiem
sharapova tiesaam spelee labi. nekadi brinumi ja bus tituls

  +1 [+] [-]

, 2017-09-03 22:04, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: Nemutēju to kunkstēšanu, jo gribēju dzirdēt komentētāju, bet tas tāds Šarapovas fanboy, ka var mutēt ar mierīgu sirdi.
Tu zini ka latviski vispaar noziimee vaards 'muteet' ?!

     [+] [-]

, 2017-09-03 22:06, pirms 7 gadiem
Maša krasavella, Nastja N2

  -1 [+] [-]

, 2017-09-03 22:06, pirms 7 gadiem
kuklitis rakstīja: Tu zini ka latviski vispaar noziimee vaards 'muteet' ?!
Bet tu zini, kas ir spēlēšanās ar vārdiem un to nozīmēm?

  +1 [+] [-]

, 2017-09-03 22:07, pirms 7 gadiem
Maškas galvenais ierocis - tā drausmīgā baurošana.Vai tiešām pie katra sitiena ir visas iekšas jāizbļauj?

  -1 [+] [-]

, 2017-09-03 22:08, pirms 7 gadiem
oi oi oi, nu nolīdusi tādā aizsardzībā ka bail, taču, lai spēlētu no tāda attāluma, nepiespiestās kļūdas ir jāizslēdz pilnībā. Pagaidām īsti bez variantiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-09-03 22:11, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: oi oi oi, nu nolīdusi tādā aizsardzībā ka bail, taču, lai spēlētu no tāda attāluma, nepiespiestās kļūdas ir jāizslēdz pilnībā. Pagaidām īsti bez variantiem.
nu bet panervozeet zeksiigo Mashu tomeer piedabuuja pie vinjas serves!

  +3 [+] [-]

, 2017-09-03 22:11, pirms 7 gadiem
sharapova tā bauro, ka nav iespējams spēli paskatīties. Vēlu izturību Sevastovai

     [+] [-]

, 2017-09-03 22:13, pirms 7 gadiem
Aste rakstīja: Laikam tikai večiem tā baurošana patīk
ja vēl būtu seksīga kunkstēšana, tad saprastu, bet ir kā saki- vnk vienveidīga, nepārtraukta dzīvnieciska baurošana. Viņai, protams, ir brīva izvēle izpausties uz korta, kā vien viņai labpatīk, bet kā tas var patikt, nav saprotams.

     [+] [-]

, 2017-09-03 22:14, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: ja vēl būtu seksīga kunkstēšana, tad saprastu, bet ir kā saki- vnk vienveidīga, nepārtraukta dzīvnieciska baurošana. Viņai, protams, ir brīva izvēle izpausties uz korta, kā vien viņai labpatīk, bet kā tas var patikt, nav saprotams.
nu jaa, negribeetu lai man gultaa taa kaada baurotu, ipashi zeksiigi tas nav

     [+] [-]

, 2017-09-03 22:14, pirms 7 gadiem
Baigais malacis Nastja! Pie savas serves ''neko sev'' nocīnījās!
Slēpts komentārs: hamaleons

     [+] [-]

, 2017-09-03 22:15, pirms 7 gadiem
Kurš ir redzējis multfilmu Maša un pedolacis?

     [+] [-]

, 2017-09-03 22:16, pirms 7 gadiem
hamaleons rakstīja: Kurš ir redzējis multfilmu Maša un pedolacis?
dod linku !

  +4 [+] [-]

, 2017-09-03 22:18, pirms 7 gadiem
hamaleons rakstīja: Galīgi nesaista Sevestova jo tipisks otrais numurs ka tas padzerajs Gulbītis, tadiem augstu lidot nav lemts. Ostapenko tā ir cita lieta
Lepnais putnelis kaa reiz ir uzbruceejs un nevis kaut kaads aizsargs !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-09-03 22:18, pirms 7 gadiem
nekas nav beidzies

  +1 [+] [-]

, 2017-09-03 22:19, pirms 7 gadiem
sharapova izskataas ka ir gadu no vietas raudaajusi

     [+] [-]

, 2017-09-03 22:19, pirms 7 gadiem
re, pietuvojās atpakaļ gala līnijai un uzreiz cita spēle. Jau pozitīvāks skats!

  +1 [+] [-]

, 2017-09-03 22:19, pirms 7 gadiem
Malacis, Nastja!

     [+] [-]

, 2017-09-03 22:19, pirms 7 gadiem
Kas par spēli! Ostapenko jāmācas no Šarapovas servi

  +1 [+] [-]

, 2017-09-03 22:20, pirms 7 gadiem
krapaalisyo rakstīja: sharapova izskataas ka ir gadu no vietas raudaajusi
drīzāk gan botokss

  +1 [+] [-]

, 2017-09-03 22:20, pirms 7 gadiem
Sevai kaut kaadas emociajs ar beidzot ! A to vienmeer iekshaa kaut kas ir, bet arpusee tik cietaa akmens pokerseja ...

     [+] [-]

, 2017-09-03 22:21, pirms 7 gadiem
Mirret rakstīja: Kas par spēli! Ostapenko jāmācas no Šarapovas servi
Ka tuklais un druknais tips var iemacities kaut ko no kalsnaa un kaulainaa ?! :O

  -2 [+] [-]

, 2017-09-03 22:23, pirms 7 gadiem
kuklitis rakstīja: Lepnais putnelis kaa reiz ir uzbruceejs un nevis kaut kaads aizsargs !
Zoss nav nedz uzbrucējs ne aizsargs, prasts eisotajs reiz bija. Uzsvars uz bija.

     [+] [-]

, 2017-09-03 22:25, pirms 7 gadiem
krapaalisyo rakstīja: sharapova izskataas ka ir gadu no vietas raudaajusi
Nu ja nav normaala uzshaaveeja, tad nekaada saldaa jau taa dziive nav
1 2 3 4 5 6 7 8 267 komentāri