Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Cīkstonis Jurčenko netiek junioru PČ bronzas zarā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Cīkstonis Jurčenko netiek junioru PČ bronzas zarā
Alberts Jurčenko pasaules junioru čempionātā
Foto: United World Wrestling

Latvijas labākais jaunais cīkstonis Alberts Jurčenko (19) šodien startēja junioru pasaules čempionātā, kas risinās Francijas galvaspilsētā Parīzē. Otrajā mačā nācās piekāpties spēcīgam azerbaidžānim, kurš pēcāk dramatiskā cīņā zaudēja pusfinālā, līdz ar to mūsu cīkstonim sacensības beigušās ar 14. vietu.

74 kilogramu startā mačā pretī stājās kolumbietis Karloss Izkvjerdo-Mendess. Jau pirmajā minūtē mūsu talants efektīgi noformēja 2+2. Pirmajā perioda turpinājums aizritēja salīdzinoši mierīgā gaisotnē. Otrā perioda vidū Latvijas cīkstonis iekļuva sarežģītā situācijā, kur pats ieguva vienu punktu, bet pretinieks nopelnīja divus (5:2), pēdējās sekundēs mūsējais bija rezultatīvs vēlreiz (7:2).

Astotdaļfinālā pretī stājās spēcīgais azerbaidžānis Murads Suleimanovs, kurš ir viens no turnīra galvenajiem favorītiem. Pirmās minūtes izskaņā mūsējais centās veikli izbēgt no masīvā pretinieka, tomēr azerbaidžānis panāca savu (0:2). Perioda turpinājumā vēl sods par pasivitāti (0:3). Otrā perioda sākumā varenais kaukāzietis noorganizēja 2+2+2, un drīz vien cīņa noslēdzās priekšlaicīgi (0:11).

Tālāk bija jācer, ka minētais Murads Suleimanovs tiks finālā - tādā gadījumā Jurčenko nokļūtu bronzas zarā. Azerbaidžānis aizcīnījās līdz pusfinālam, kur 70 sekundes pirms beigām bija salīdzinoši komfortablā vadībā (5:2), taču tad amerikānis Marks Džons Hols II guva divus punktus, savukārt azerbaidžānis, neskatoties uz tiesneša aizrādījumu, pretiniekam neļāva likt roku noteiktajā vietā, par ko tika sodīts ar vienu punktu (5:5). Pusfināla cīņa beidzās neizšķirti, taču pēc papildkritērija par uzvarētāju tika pasludināts Marks Džons Hols II.

Atgādinām, ka Eiropas un pasaules "U" vecuma trīskārtējais medaļnieks Jurčenko pārsteidzoši netika iekļauts starp 20 mūsu cīkstoņiem Eiropas čempionātā, kas martā risinājās "Arēnā Rīga". Pēc tam U23 Eiropas čempionātā mūsu sportists ar 10:0 sagrāva kaukāziešu izcelsmes francūzi Zelimhanu Hadijevu, kurš pērnā gada pasaules čempionātā izcīnīja 5. vietu un kvalificējās Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. 2015. gada Jelgavas labākais sportists Jurčenko šopavasar piedalījās arī olimpiskās kvalifikācijas turnīros un ieguva attiecīgi 7. un 12. vietu.

Latvijas medaļu ieskaites līderi un līderes
("U" līmeņa PČ un EČ šajā gadsimtā)

#sportists (-te)zeltssudrabsbronza
1.Laura Skujiņa210
2.Anastasija Grigorjeva131
3.Imants Lagodskis102
4.Jekaterina Jermaļonoka101
5.Armands Zvirbulis100
6.Karolīna Tjapko020
7.Alberts Jurčenko012

Izmantotie resursi:
unitedworldwrestling.org