Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Pārbaudes spēles: "Barca" zaudē, "Inter" nespēj iesist, Rūnijs atkal "Everton" rindās

Rolands Eliņš

Pārbaudes spēles: "Barca" zaudē, "Inter" nespēj iesist, Rūnijs atkal "Everton" rindās
Veins Rūnijs
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola klubs "Barcelona" pārbaudes spēlē ar 1:2 piekāpās "Fiorentina", savukārt Veins Rūnijs īpašā spēlē pret "Villareal" uz brīdi atkal devās laukumā "Everton" formā.

"Barcelona" jau pašā mača sākumā piedzīvoja pārsteigumu, ko tai sagādāja "Fiorentina" 21 gadu vecais pussargs Federiko Bernadešči. Vispirms 4.minūtē viņš palika nepiesegts pēc centrējuma un ar galvu pārspēja Marku Andrē ter Štēgenu, bet 12. minūtē Bernadešči izcēlās ar spēcīgu un precīzu sitienu no distances. 2:0, "Fiorentina" vadībā!

Pavisam drīz Luiss Svaress vienus vārtus atguva, taču ar neizšķirta panākšanu tik viegli neklājās. Lai arī Katalonijas klubam bija daudz vairāk iespēju gūt ceturtos vārtus šajā spēlē, tās palika neizmantotas, jo lieliski "Fiorentina" vārtos darbojās rumānis Ciprians Tatarusanu, kurš pagājušajā sezonā laukumā izgāja tikai deviņās spēlēs. Ar viņa palīdzību "Fiorentina" noturēja uzvaru 2:1.

Pārbaudes spēli pirms gaidāmās sezonas šodien aizvadīja arī "Everton", kura ar 1:2 piekāpās Spānijas "Villareal", turklāt vienīgos vārtus guva tikai 87. minūtē, kad izcēlās jaunais aizsargs Taiass Braunings. Šis mačs bija īpašs bijušā "Everton" uzbrucēja Veina Rūnija dēļ, kurš simboliski atgriezās savā bijušajā komandā un devās uz maiņu pēdējās 15 minūtēs, izpelnoties milzīgas vietējās publikas ovācijas. Mačs tika aizvadīts par godu Dankanam Fergusonam, "Everton" ilggadējam spēlētājam, kurš 43 gadu vecumā arī šodien neilgu brītiņu piedalījās spēlē. Rūnijs no "Everton" uz Mančestras "United" pārgāja 2004. gadā.

"Atgriezties kluba ģērbtuvēs bija nedaudz dīvaini," pēc spēles medijiem atzina Rūnijs. "Biju nedaudz satraucies, jo nezināju, ko sagaidīt no šāda notikuma. Taču skatītāji man uzņēma ļoti labi un biju priecīgs par to, tāpat kā par to, ka mani bērni redzēja mani spēlējam "Everton" kreklā. Tas uzjundīja daudz atmiņu."

Vēl šodien "Porto" ar savu jaunieguvumu Ikeru Kasiljasu uz rezervistu soliņa ar 3:0 pārspēja "Stoke City", savukārt "Galatasaray" savā laukumā ar 1:0 uzvarēja Milānas "Inter". Vienīgos vārtus guva Nīderlandes izlases futbolists Veslijs Sneiders, turklāt paveica to pēc cita bijušā "Inter" spēlētāja - Lukaša Podoļska. kurš Milānā pavadīja pagājušās sezonas otro pusi - piespēles. "Inter" sezonu noslēdza astotajā vietā A Sērijā, taču vismaz pārbaudes spēles īpaši lielākas cerības nevieš arī šosezon - mačs pret "Galatasaray" bija ceturtais zaudējums pēc kārtas, turklāt sausā nācās palikt arī pret "Real" (0:3), "Milan" (0:1) un "Bayern" (0:1).

Izmantotie resursi:
Rooney: It was weird playing for Everton -...
Fiorentina vs Barcelona LIVE Commentary -...

     [+] [-]

, 2015-08-03 00:38, pirms 9 gadiem
"Fiorentina" 21 gadu vecais pussargs Federiko Bernadešči.
Vispar pareizi italiski buutu izrunat sho uzvardu - Bernardeski.
Italu valoda, ja pec burta - C- seko burts -H- , tad C burtu izrunaa kaa latvieshu K, bet H burtu neizrunaa nekad.
Un vel autoram R burts kaut kur pazudis.

  -1 [+] [-]

, 2015-08-03 00:41, pirms 9 gadiem
Luisam Enrikem buus par ko padomaat,uzbrukums normaals un ar Messi un Neimaara atgrieshanos tas kljuus veel labaaks,bet nu aizsardziiba gan nereaali buksee,bet shosezon ir ljoti svariigi labi iesaakt sezonu,jo gandriiz 90% no smagaakajaam speeleem ir tieshi sezonas saakumaa

  +2 [+] [-]

, 2015-08-03 02:20, pirms 9 gadiem
"... turklāt paveica to pēc cita bijušā "Inter" spēlētāja - Lukaša Podoļska. kurš Milānā pavadīja pagājušās sezonas otro pusi - piespēles"
Labs teikums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja