Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Golubevs: "Nezinu, cik daudz iespējām jābūt, lai gūtu vismaz vienus vārtus"

Agris Suveizda

Golubevs: "Nezinu, cik daudz iespējām jābūt, lai gūtu vismaz vienus vārtus"
"Jelgavas" galvenais treneris Sergejs Golubevs
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Vakar "Jelgava" SMScredit.lv Virslīgas pastarīšu duelī neizmantoja lērumu fantastisku izdevību un nespēja izbraukumā pieveikt "Mettu"/LU (0:0). Preses konference pulcēja Virslīgas mērogiem netipiski lielu žurnālistu pulku, bet pēc spēles par iznākumu, protams, priecīgāks bija rīdzinieku galvenais treneris Andris Riherts, kurš atzina, ka "Jelgava" viņa vadīto komandu šoreiz pažēloja.

"Jelgavas" galvenais treneris Sergejs Golubevs:
"Spēle bija aizraujoša. Tas bija īsts derbijs, taču diemžēl beidzās ar neizšķirtu. Varbūt esmu apmierināts ar spēli, bet, protams, ka ne ar rezultātu. Tik daudz momentu...Nezinu, cik daudz iespējām bija jābūt, lai mēs gūtu vismaz vienus vārtus. Pirmajā puslaikā nospēlējām labi. Labi kombinējām, ļoti labi spēlēja malējie aizsargi. Otrajā puslaikā arī, bet, protams, bijām nedaudz noguruši. Bet momentu realizācija bija katastrofāla. Ja no desmit momentiem nevaram realizēt nevienu...Ja izgājienā viens pret vienu sitam no trim metriem un tāpat nevaram trāpīt..."

"Mettas"/LU galvenais treneris Andris Riherts:
"Spēle bija krietni saspringta. Turnīra tabula šādu situāciju ir radījusi, ka abām komandām ir vajadzīga uzvara, lai nedaudz atrautos un arī apsteigtu "Ilūksti". Kopumā ar spēlētājiem esmu apmierināts, ka viņi cīnījās līdz galam un panāca vismaz kaut kādu rezultātu. Vārtus nosargājām neieņemtus – arī tas mums ir liels pluss, ņemot vērā, ka tomēr laižam [vārtus] un ar to gūšanu mums arī ir problēmas. Pretiniekam bija krietni vairāk vārtu gūšanas situāciju, ļoti labu vārtu gūšanas situāciju. Mums bija tādi uzplaiksnījumi. Varējām veiksmīgāk nospēlēt pie standartsituācijām.

Edgaram Vardanajam bija ļoti labs moments otrajā puslaikā, kad jau bijām tā kā pārņēmuši iniciatīvu. Ja viņš būtu iesitis, domāju, ka mēs varētu lauzt spēli un pārņemt savā kontrolē. Zinām, ka pretinieku komanda ir krietni pieredzējušāka par mums – mums ir jauni spēlētāji, un tāpēc viņiem nav tik daudz pārliecības un pacietības. Kopumā domāju, ka 0:0 atbilst spēles patiesībai, jo laikam gan vienai, gan otrai komandai pietrūka meistarības, lai sasniegtu kaut ko vairāk. Bet esmu ļoti pateicīgs spēlētājiem par pašatdevi un to, ka izturēja līdz galam, un domāju, ka arī skatītājiem tas bija ļoti labs piektdienas futbola vakars."

Vardanjana maiņa notika tieši pēc tā vārtu gūšanas momenta. Vai starp šiem notikumiem bija kāda saistība, vai maiņu prasīja spēles gaita?
Riherts: "Nē, sakarības nav nekādas. Veicām analīzes, un tās uzrādīja, ka Edgaram ir sakrājies kopējs nogurums. Viņam ir vajadzīga atpūta, un vairāk vai mazāk viņu ilgāk nemaz laukumā izmantot nevarēja. Tās arī bija tās 60 minūtes, kuras bijām plānojuši. Protams, ka Edgars tajā epizodē varēja nospēlēt veiksmīgāk, bet pret viņu pretenziju nav. Viņš ir kārtīgs cīnītājs un centās, kā varēja."

"Jelgavai" pašā galotnē bija divas lieliskas izdevības. Vai šie momenti liecina, ka galotnē komandai joprojām pietrūkst spēles disciplīnas, kas ir bijusi problēma visas sezonas garumā?
Riherts: "Pietrūkst, jā. Piekrītu, ir cilvēki, kas aizraujas un īsti nesaprot, kas ir pašdisciplīna. Spēles disciplīnu cenšamies ievērot, bet pašdisciplīnas trūkums ir acīmredzami manāms. Tas mums ir maksājis vairākas spēles un zaudētus punktus. Šoreiz veiksme stāvēja mums blakus un jelgavnieki mums tiešām piedeva. Tie divi momenti bija tādi, ka vienkārši jāsit iekšā."

Kāda ir situācija ar Žuļevu – vai taisnība, ka viņš bija aizbraucis uz pārbaudi un tāpēc izgāja tikai uz maiņu?
Golubevs: "Pēdējā spēlē pret Liepāju visi nospēlēja ļoti labi. Pēc tam vēlreiz paskatījāmies video, un man nebija iemeslu mainīt kādu spēlētāju. Spēlējām ar tādu pašu sastāvu, un nespēlēja ne tikai Žuļevs, bet arī Bespalovs. Tādējādi varam pastiprināt spēli – tas mums ir tikai pluss, ja tādi spēlētāji kā Žuļevs un Bespalovs nāk uz maiņu. Jā, uz pārbaudi viņš bija aizbraucis [Žuļevs atrādījās Skotijas "Kilmarnock" – A.S.] un izlaida trīs treniņus. Nezināju, kādā gatavībā viņš ir - viņš tikai šodien atlidoja, tāpēc nelikām pamatsastāvā."

Vai nebija doma pastiprināt uzbrukumu un Žuļevu laist kāda aizsarga vietā, nevis Daņilova?
Golubevs: "Jā, bija tāda doma, taču Gubins labi spēlēja tieši aizsardzībā un pie rezultāta 0:0 negribēju riskēt un mainīt kādu no aizsargiem."

"Jelgava" jau otro spēli aizvadīja ar pilnīgi jaunu shēmu. Vai tas kaut ko mainīja jūsu gatavošanās procesā?
Riherts: "Nē. "Jelgava" baigi viltīgā – trīs minūtes spēlēja ar četriem aizsargiem, bet pēc tam pārgāja uz pieciem/trim. Mēs jau paredzējām, ka "Jelgava" spēlēs ar tādu shēmu. Zinām, ka "Jelgavai" ir spēcīgi flangi – Grigaravičs, domājām, ka spēlēs Žuļevs. Tāpēc izlikām pretī nomināli spēcīgus malējos futbolistus – gan Māri Rihertu, gan Romānu Rožkovski, kuri spēlē viens pret vienu ir ļoti spēcīgi. Gribējām apstādināt malas, un tas vairāk vai mazāk arī izdevās. Pēc tam centāmies pāriet uz citu shēmu, lai mums labāk sāktu strādāt flangi un nogādātu bumbu Gatim Kalniņam, bet diemžēl tas neizdevās. Teikšu godīgi, maiņas nebija īpaši veiksmīgas."

Vairākas reizes ar ļoti lielu pārliecību teicāt, ka transfēru periodā būs pastiprinājumi, taču beigās neieguvāt ne Daņilovu, ne Ošu. Cik esat apmierināts vai neapmierināts ar to, ko izdevās paveikt pāreju periodā?
Riherts: "Esmu ļoti apmierināts. Pirmkārt, pārējie sarosījās. Ja runājam par Daņilovu un Ošu, domāju, ka viņi "Jelgavā" dabūja krietni labākus apstākļus. Tas laikam bija viņu mērķis. Mūsu mērķis viņus iegūt nebija, jo tā vairāk vai mazāk bija viņu iniciatīva. Tā kā domāju, ka viņi ir panākuši savu, un man prieks, ka vismaz futbolistiem ir labi. Bet par pārējām lietām – mums ir pietiekami stabils spēlētāju kolektīvs, kam varbūt vajadzēja atrast īsto pielietojumu. Kāds varbūt ir beidzis spēlēt un pievērsies treneru darbam, kāds ir atradis cita līmeņa komandu. Vairāk vai mazāk mums vajadzēja koncentrēties uz lietām, kas ir saistītas ar kolektīva saliedēšanu un lielākiem mērķiem.

Vajag gan nedaudz pabiedēt pretiniekus, gan pašu kolektīvā vajag veikt pārmaiņas. Pastiprināties gribas vienmēr, bet mums nevajag papildināt sastāvu kvantitatīvā ziņā. Lai to pastiprinātu, mums jāskatās pirmā četrinieka komandu virzienā, un tādus spēlētājus pagaidām nevaram dabūt. Komandām no piektās līdz desmitajai – tiem spēlētājiem palīdzēsim vairāk nekā viņi mums. Mums ir jauni spēlētāji, un ļoti ceram uz viņu izaugsmi. Nesvaidāmies ar spēlētājiem un nemainām pa septiņiem astoņiem – tā nav mūsu prioritāte. Mums ir jābūt uzticībai viens otram, un tikai tā varam attīstīties. Un ļoti būtiski ir dublieriem dot iespēju tikt pie teikšanas."

Cik ļoti kremt tas, ka šodien neizdevās uzvarēt un līdzsvarot savstarpējo spēļu bilanci?
Riherts: "Svarīgi ir tas, ka tomēr neielaidām un nezaudējām. Domāju, ka tas ir pats būtiskākais. Tomēr priekšā vēl ir trešā spēle, un viss vēl ir priekšā. Plus noteikti ņemsim punktus no citām komandām, kas ir ļoti būtiski. Skaidrs, ka savstarpējās spēlēs ar "Ilūksti" un "Jelgavu" ir neizšķirti, bet pirms trešā apļa tas ir daudz labāk nekā divi zaudējumi. Līdz ar to koncentrēsimies pēdējām spēlēm un būsim tām gatavi.

  +2 [+] [-]

, 2013-08-03 12:37, pirms 11 gadiem
Vienai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja