Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Ļašenko kļūst par LFF prezidentu

Agris Suveizda

Teksta tiešraide: Ļašenko kļūst par LFF prezidentu
Vadims Ļašenko. Foto: LTFA

Ja pagājušajā gadā Latvijas Futbola federācija sasauca pat piecus kongresus, tad šodien, kad 2020. gads jau ir pāri ekvatoram, "Elektrum" olimpiskajā centrā risināsies tikai pirmais(!) šā gada kongress. Taču kāds kongress – LFF vēlēšanu kongress, kurā jāvēlē gan jauns prezidents, gan jauna valde. Kongresa sākās plkst. 12:30.

19:42 Ievēlētas arī komitejas, Jānim Mežeckim paliekot Godīgas spēles un ētikas komitejā, līdz ar to ilgais vēlēšanu kongress beidzot ir noslēdzies.

19:19 Valdes locekļu amatos ievēlēti pieci Ļašenko komandas pārstāvji - Nauris Mackevičs (97), Andis Rozītis (92), Jānis Engelis (88), Emīls Latkovskis (86), Viktorija Mihaļčuka (84) -, taču pēdējo vietu ar divu balsu pārsvaru izrāva līdzšinējā valdes locekle Anastasija Kučinska (73), apsteidzot Jāni Apsi (71). Pēdējais palika Guntars Indriksons (48).

19:12 Sergejs Kovaļovs ar 95 balsīm saglabā viceprezidenta amatu, bet par otru viceprezidentu kļuvis Olafs Pulks - 85 balsis. Aiz strīpas ar 40 balsīm paliek Vladimirs Šteinbergs.

19:08 Par jauno LFF prezidentu pārliecinoši kļuvis Vadims Ļašenko, Ģirģenu pārspējot ar 96 balsīm pret 26. No iesniegtajām balsīm viņš saņēmis 78,7%. Četri klātesošie biedri acīmredzot vai nu atturējās, vai nenobalsoja.

19:05 Kontroles balsojums rāda, ka klātienē atrodas 126 biedri.

19:00 Balsojuma procedūra tūliņ sāksies!

18:40 Pēdējais valdes kandidāts Andis Rozītis ir runājis un atbildējis uz jautājumiem. Taču pirms balsošanas vēl jāuzklausa neatkarīgo komiteju kadidāti.

18:05 Bijušais Virslīgas izpilddirektors un pašreizējais LTFA valdes loceklis Emīls Latkovskis: "Vadims var patikt un var nepatikt, bet viņš ir izdarījis abnormālu darbu, lai apvienotu šo komandu."

17:58 Pašreizējā valdes locekle un valdes kandidāte Anastasija Kučinska atklāj,ka reģionu un sieviešu futbola attīstības nodaļas budžets ir lielāks par 700 tūkstošiem eiro.

17:38 Uzrunas saka arī valdes locekļa amata kandidāti. Jānis Engelis, kurš arī pašlaik ir valdē, sūta netiešu sveicienu Guntim Indriksonam: "Esmu cilvēks ar mugurkaulu, kurš atbild par saviem vārdiem, tādēļ arī ne visiem patīku - nesen intervijā uzzināju,ka kāds ir manī vīlies." Engelis Ģirģenu aicina iet soli pa solim un vispirms četru gadu laikā sevi pierādīt. Kļaviņš atkal vaicā par Kazakeviča iecelšanu. "Pazīstu viņu jau 20 gadus, zinu, kāds viņš ir patriots, un viņš ir augstākās klases treneris."

17:32 Šteinbergs noliedz, ka būtu publiskojis sarunas ierakstu [ar Vadimu Ļašenko] un ka pats par šādu ierakstu uzzinājis no "Delfu" žurnālista.

17:30 Trešais viceprezidenta kandidāts Vladimirs Šteinbergs: "Šteinbergs var patikt, Šteinbergs var nepatikt, bet neviens nevar apšaubīt, ka Šteinbergs saprot, ko runā par futbolu." Viņš saka, ka ir gatavs strādāt neatkarīgi no tā, kuru prezidentu vai kuru komandu biedri šodien ievēlēs."

17:19 Bijušais LFF valdes loceklis Vladimirs Žuks vaicā Pulkam, vai viņš pats vispār tic,ka Rīgā būs halle. "Rīgā divas slēgtās halles jau ir - nevienā citā reģionā tā nav. Vai būs halle Rīgā? Darīšu visu, lai būtu, un aicinu iesaistīties arī tevi."

17:13 Nākamais viceprezidenta kandidāts Olafs Pulks: "Ak, Dievs, cik jūsu tomēr ir daudz! Iepriekš te bija vairākas citas federācijas, kurās pa 20, pa 40 biedriem kaut ko klusi nobalsoja. Mūsu ir tik daudz, tas nozīmē,ka tā būs liela atbildība un ka visu vajadzēs saskaņot ar daudziem."

17:10 Pašreizējais viceprezidents un viceprezidenta kandidāts Sergejs Kovaļovs, atbildot uz Kļaviņa jautājumu, ko viņam izdevies izdarīt, min izlases galvenā trenera apstiprināšanu un vairāku laukumu atjaunošanu. Kļaviņš uzskata, ka par Kazakeviču ir vismaz astoņi stiprāki Latvijas treneri, bet Kovaļovs tam nepiekrīt.

17:02 Ļašenko kādreizējais cīņu biedrs Dmitrijs Zabarovskis vaicā, vai LFF ir Ļašenko pēdējā pieturvieta vai tikai rotaļlieta uz neilgu laiku. Ļašenko min četru gadu programmu, bet konkrētu atbildi nesniedz.

17:00 Bijušais LFF valdes loceklis Juris Keišs vaicā, kādas bijušas galvenās problēmas LFF darbā. Ļašenko nosauca komunikācijas trūkumu ar biedriem un reputāciju skandālu dēļ.

16:57 Pēc pauzes reģistrējušies 129 biedri, tādējādi acīmredzot maģiskais skaitlis, lai sasniegtu aktuālo vairākumu, būs 65.

16:54 Vadims Ļašenko: "Esmu jums visiem pieejams režīmā 24/7, un tas nemainīsies arī tad, ja tikšu ievēlēts. Prezidents nebūs kaut kur tālu prom." Kandidāts nosauca savu jau iepriekš izziņoto komandu - tie ir visi valdes vēlēšanu kandidāti, izņemot Ģirģenu, Šteinbergu, Indriksonu un Kučinsku."

16:52 Futbolā biju, esmu un būšu [arī, ja mani neievēlēs]. Pats braucu uz ārzemju klubu akadēmijām, man ir pilna telefona atmiņa ar labākajām futbola metodoloģijām. Bez šaubām nākamos četrus palīdzēšu, ja mani neievēlēs."

16:48 "Ko es esmu izdarījis futbola labā? Piemēram, gan vienā klubā, nesaukšu vārdu, nebija trenera, pats gāju laukumā un trenēju bērnus bez maksas. Jau astoņus gadus neesmu izlaidis nevienu treniņu un daudzus no jums pazīstu, arī daudzi klubi lieliski zina, kas es esmu." Ģirģens uzsver, ka LFF ir jārisina budžeta problēmas jautājums, jo pašlaik visi ienākumi ir no UEFA un FIFA.

16:45 Vaicāts par Andri Vaņinu un sporta direktora amatu, Ģirģens saka, ka Pro-UEFA licences vajadzība ir nacionāls, nevis UEFA vai FIFA uzstādījums un ka Vaņinam nebūtu problēmu strādāt. "Valmieras" viceprezidents Uldis Pūcītis ar savu jautājumu ļauj Ģirģenam pabeigt uzrunā nepabeigto domu. Ģirģens tieši pasaka, ka Vadima Ļašenko programmā daudz ko ieteicis jaunais izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

16:40 Ģirģens: "Futbolā esmu tuvu desmit gadiem un pārzinu visas futbola nianses, ieskaitot pirmo pieskārienu." Kandidāts jau atkal piemin bumbu padošanas mašīnu, kas LFF jānodrošina maziem klubiem. "Nikara" prezidents un spēlētājs Dmitrijs Zabarovskis pārvaicā vēlreiz: "Jums nav, ko darīt ministrijā? Jūs būsiet profesionālis?" Ģirģens atbild, ka strādās bez algas.

16:33 Pirmie sāk prezidenta kandidāti. Ģirģens uzskata, ka LFF nedrīkst būt organizācija, kurā dažas personas sadala naudu šaurā lokā, nevis iegulda to futbola un biedru labā. Ģirģens savā uzrunā uzsver finansējuma nelietderīgu izlietošanu, kā spilgtu piemēru minot Staiceles bāzi, kurā pat vēl nesenā pagātnē var nākties dzīvot neadekvātos mājokļos ar sausajām tualetēm. Tāpat viņš uzsver sava futbola DNS izveidošanu. "Futbolam nevajag asaras, bet gan smaidu, pozitīvas emocijas. Karalim nav jāraud!" Vēlēšanu komitejas priekšsēde Inga Kačevska aprauj Ģirģenu pusvārdā, jo kandidāts iztērējis laiku.

16:24 30 minūšu pauzes vietā sanāca 50, bet kongress ir atsācies. Valdes locekļi, savos amatos aizvadot pēdējās stundas, tiek apsveikti ar ziediem. Tagad sāksies vēlēšanu kandidātu uzrunas.

16:07 Biedri pamazām atgriežas zālē. Tagad biedriem nomainītas pultis bez numuriem, lai nodrošinātu aizklātu balsojumu.

15:33 Zakreševskis izsludina pusstundu ilgu pārtraukumu. Nākamais punkts dienas kārtībā - saldais ēdiens jeb vēlēšanas.

15:30 Debatēs uzstājas arī Egons Brants un Guntis Blumbergs, kuri aizvada pēdējās stundas LFF valdes locekļu amatā. Brants aicina Uldi Strautmani visus savus materiālus par šo epopeju uzrakstīt lielu grāmatu.

15:22 Rēzeknes futbola pārstāvis Žanis Ārmanis: "Visi saka,ka futbolā viss ir slikti, bet redzam, ka arī basketbolā notiek pārmaiņas un ka basketbolisti vairākas lietas pārņēmuši no mums - piemēram, reģionālās izlases." FK "Lielupe" pārstāve Marija Voronova uzsver, ka pienācis vēsturisks brīdis - debatēs uzstājas meitene -, un kā trīs problēmas izceļ infrastruktūru (halles nav galvenā problēma), tiesnešu nodrošināšanu un 3.līgu kā vienīgo līgu, kurā vēl palikusi dalības maksa.

15:15 Veterāni pateicas Vadimam Ļašenko par sociālo palīdzību, bet Valters Jakševičs atvainojas Pukinskam, ka iepriekš viņu pārtraucis.

15:10 Arī debatēs pirmais ir Kļaviņš: "Par Ģirģena kungu grūti ko teikt, jo viņu praktiski neesam redzējuši uzstājamies par futbolu. Par Vadimu zinām vairāk, kurš organizēja Gorkša atcelšanu no prezidenta amata. Naivi cerēju, ka tie laiki, kad bija represijas un valda elite, ir beigušies, bet nekas diemžēl nav mainījies - šī elite kļuvusi tikai stiprāka." Kļaviņš šokā, kad Zakreševskis viņam saka, ka divas minūtes jau ir beigušās. "Visus apsveicu - šī ir pirmā reize, kad piecu gadu laikā neļauj pabeigt runu."

15:05 Ar 113 balsīm pret deviņām apstiprināti četri juridisko komiteju nolikumi. Kongress apstiprina LFF valdes priekšlikumu par neatkarīgo revidentu iecelt "Ernst&Young Baltic" uzņēmumu. Nākamais punkts darba kārtībā - debates!

15:00 Ar 111 balsīm pret 11 apstiprināts LFF 2020. gada budžets.

14:45 LFF šā gadā tiek plānots 187 tūkstošu eiro peļņa. Pamatdarbības budžetā plānota 330,3 tūkstošu liela peļņa, ieguldījumu budžetā paredzēti 986,3 tūkstošu zaudējumi, bet finansēšanas darbību budžetā - 850 tūkstošu eiro ieguvumi. Staiceles bāzei ir piešķirti 17,6 tūkstoši eiro un tiek plānots, ka tiks ieguldīts vēl 31 tūkstotis.

14:40 Kongress ar 104 balsīm pret septiņām apstiprina gada pārskatu un zvērināta revidenta ziņojumu.

14:30 Pārmaiņas pēc LFF kongresā tiek nolasīts zvērināta revidenta ziņojumu. To nolasa "Ernst&Young" pārstāve Iveta Vimba, kura arī ir parakstījusi šo pārskatu.

14:20 LFF finanšu direktors Uģis Mālmanis atbildēja uz Kļaviņa jautājumu, kādēļ LFF telpās notika kratīšana: "Neviens to negaidīja – arī mēs negaidījām, ka ieradīsies valsts institūciju pārstāvji. Medijos izplatītās runas, ka bijuši falsificēti grāmatvedības dokumenti, manuprāt, neatbilst patiesībai, jo neviens to nav darījis. Izmeklēšanas laikā redzēs, kādēļ ciemiņi ieradās."

14:02 "Kurš Latvijas futbols segments ir kārtībā? Jebkuru segmentu var uzlabot, bet kategoriski nepiekrītu tēzei, ka Latvijas futbolā viss ir slikti. Labi ir daudz kur - treneru izglītībā, jauniešu sagatavošanā, reģionu attīstībā. Jautājumi ģenerālsekretāram ir noslēgušies.

13:55 Vairākus jautājumus uzdeva arī iekšlietu ministrs un LFF prezidenta kandidāts Sandis Ģirģens – gan par bezmaksas veselības pārbaudēm klubiem, gan inventāra finansēšanu, gan atlaišanas kompensācijām LFF darbiniekiem, piemēram, izlases galvenajam trenerim Dainim Kazakevičam. Pukinsks atteicās nosaukt atlaišanas kompensācijas, jo to liedz darīt gan likuma normas, gan arī līguma saturs – gan Slavišam Stojanovičam, gan Kazakevičam līgumā ir punkts par šīs informācijas neizpaušanu.

13:52 Virslīgas tiesneša asistents Aleksejs Spasjoņnikovs uzdeva jautājumu par pieminēto tiesnešu apdrošināšanu, jo Latvijas labākais tiesnesis Andris Treimanis šādu apdrošināšanu nav saņēmis un pēc nesen Virslīgā iegūtās traumas no savas kabatas iztērēja 500 eiro,no LFF nesaņemot ne centa par rehabilitāciju utml. procedūrām. Arī Spasjoņnikovs pats neesot informēts par to, kā šādu apdrošināšanu iegūt. Pukinsks solīja noskaidrot.

13:45 Bijušais LFF prezidenta amata kandidāts Krišjānis Kļaviņš uzdeva pirmo jautājumu ģenerālsekretāram, vaicājot, kā tad šī krīze radās – Pukinsks taču bija ģenerālsekretārs arī pēc iepriekšējām prezidenta vēlēšanām un strādājis federācijas ilgus gadus pie dažādām varām. Pukinska atbilde: "Arī jūs šajos gados esat bijis klāt ļoti daudzos notikumos Latvijas futbolā, bet diez vai varat atbildēt par citu personu paveikto. Es varu atbildēt tikai par savu darbību. Šis jautājums spilgti izgaismo iepriekšējo posmu, kas balstījās uz provokācijām, neprofesionalitāti un spekulācijām."

13:40 Latvijā notikušajam Eiropas U19 čempionātam telpu futbolā,kas šajā vecuma grupā bija debijas turnīrs visā Eiropā, tika piesaistīts 590,3 tūkstošu eiro liels finansējums.

13:35 Pukinsks saka, ka 2019. gadā netika saņemts neviens ziņojums par to,ka kāda no Latvijas čempionāta spēlēm būtu aizdomīga. Pagājušajā gadā no spēlēm esot izraidītas vairāk nekā 30 personas, kuras digitālā veidā nelegāli ziņojušas totalizatoru kantoriem par spēļu gaitu.

13:22 Futbola laukumu attīstībā, pateicoties UEFA "Hattrick" programmai, šogad tiks kopumā investēti 590 tūkstoši eiro (pirms gada 249 tūkstošus), bet laistīšanas sistēmās - 90,3 tūkstošus 24,8 tūkstošu vietā. Investīcijas "Daugavas" stadionā Rīgā kopš 2018. gada bijušas attiecīgi 376,5 tūkstoši, 109,3 tūkstoši un 600,0 tūkstoši (+šogad arī viens miljons no valsts). Pukinsks saka, ka šīs investīcijas "Daugavas" stadionā nozīmē to, ka izlasei tuvākajā laikā noteikti būs, kur spēlēt, bet tāpat pārrunas būs arī ar "Skonto" stadionu, lai tajā varētu spēlēt dažādu vecumu izlases un varbūt arī pieaugušo izlase (taču ne A kategorijas spēles).

13:15 Šim gadam LFF ir pieteikusi 548 tūkstošu ASV dolāru lielu finansējumu nacionālajām izlasēm no FIFA "Forward 2.0" programmas. Akadēmiju solidaritātes finansējums pieaudzis līdz 505 tūkstošiem, Virslīgai no FIFA puses apstiprināts gandrīz 245 tūkstošu finansējumu, futzālam - gandrīz 114, jaunatnes čempionātiem - gandrīz 85 tūkstoši.

13:10 Darba kārtības astotais punkts (debates būs 15. un 16. punkts) ir ģenerālsekretāra Edgara Pukinska ziņojums.: "Misija – attīstīt, sargāt un popularizēt futbolu, iedvesmot cilvēkus futbolā. Mans mērķis ir futbolu padarīt labāku, nekā tas bija tad, kad tajā ienācu. Kāda gudra sieviete reiz teica – ja katrs no mums notīrīs lieveni, tad pasaule būs tīra. Tāpat jārīkojas arī futbolā, katram uzņemoties atbildību un savā saimniecībā izdarot maksimumu. Tad kārtībā būs arī futbola saimniecība. Futbols nav tikai LFF, futbols esam mēs visi un vēl vairāk."

12:59 Pirmajā īstajā balsojumā biedri ar 120-2 apstiprina kongresa darba kārtību un reglamentu. Kongresa darba kārtība:

1 . Apstiprinājums, ka kongress ir sasaukts un tā sastāvs izveidots saskaņā ar LFF statūtiem un Latvijas Republikas tiesibu aktiem
2. LFF pārstāvju un viesu uzrunas;
3. Klusuma brīdis;
4. Elektroniskās balsošanas sistēmas tests;
5 . Darba kārtības apstiprināšana;
6. Delegāta (vismaz viens) iecelšana protokola pārbaudei;
7. Balsu skaitītāju iecelšana;
8. ģenerālsekretāra ziņojums par LFF darbu,
9 konsolidētās un revidētās bilances un peļņas un zaudējumu aprēķina prezentācija;
10 Zvērināta revidenta ziņojums;
11 Revidētā gada pärskata un zvērināta revidenta ziņojuma apstiprinäšana;
12. LFF 2020. gada budžeta apstiprināšana;
13 . Juridisko komiteju nolikumu apstiprināšana;
14. Neatkarīgā revidenta iecelšana pēc LFF valdes priekšlikuma;
1 5. Debates;
1 6. Prezidenta, viceprezidentu un valdes vēlēšanas;
17. Neatkarīgo komiteju vēlēšanas;
18. Kongresa slēgšana.

12:52 Pandēmijas dēļ būs pavisam jauna balsošanas procedūra - elektroniska balsošana, katram biedram ir izsniegta balsošanas ierīce. Pirms kongresa lielākās bažas bija, vai sistēma strādās pilnīgi visiem un vai visi sapratis pareizi, kā nobalsot. Pirmajā balsojuma pārbaudē nobalsot izdevās 121 no 127 klātesošajiem biedriem.

12:35 Starp uzaicinātajām personām, kā ierasts, ir starptautisko organizāciju FIF un UEFA pārstāvji, bet pirmais vārdu teica Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs Sandis Riekstiņš: "Realitāte ir skarba – karalis ir kails. Beidzot jāaizmirst par individuālām vēlmēm un visiem kopā futbols ir jāpaceļ – palīdzēšu arī es."

12:33 Kongress beidzot ir sācies. Tā oficiālais vadītājs ir pirmais viceprezidents Arturs Zakreševskis, kurš uz atkārtotu termiņu nekandidē, bet tālāk viņš vārdu dod ģenerālsekretāram Edgaram Pukinskam. Šobrīd reģistrējušies 127 no 136 biedriem, līdz ar to kvorums ir un kongress ir leģitīms.

12:15 Latvijas Futbola federācijā pašlaik ir 136 biedri, tādējādi kvoruma iegūšanai nepieciešama vismaz 69 biedru ierašanās. Lūk, visu biedru saraksts:

1. Ventspils jauniešu futbola klubs
2. Jaunatnes Futbola Centrs "Dobele"
3. LATVIJAS FUTBOLA TIESNEŠU ASOCIĀCIJA
4. FUTBOLA SKOLA "METTA"
5. Sporta klubs "Super Nova"
6. Jaunatnes futbola klubs "Daugava"
7. Futbola klubs Jelgava
8. FUTBOLA KLUBS "PRIEKUĻI"
9. FUTBOLA KLUBS "SMILTENE"
10. Futbola klubs "ĀDAŽI"
11. Rīgas Futbola federācija
12. Jura Docenko futbola skola "Alberts"
13. FUTBOLA KLUBS "TUKUMS 2000"
14. Jūrmalas Sporta skola
15. FUTBOLA KLUBS KAUGURI-PBLC
16. Ilūkstes novada Sporta skola
17. TFK "Rēzekne"
18. FK BANDAVA
19. FUTBOLA KLUBS "AUDA"
20. Rīgas 71.vidusskolas futbola klubs BALTIKA
21. Baltijas bērnu futbola līga
22. Sporta klubs "LĪDERIS"
23. Ogres novada sporta centrs
24. Bērnu nama "Imanta" sporta klubs
25. SIA "FUTBOLA KLUBS "VENTSPILS""
26. Jaunatnes futbola centrs "Skonto"
27. Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "SKONTO ACADEMY"
28. Rēzeknes Bērnu - jaunatnes sporta skola
29. RTU Futbola centrs
30. JAUNIEŠU FUTBOLA KLUBS SALDUS
31. Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skola
32. Madonas Bērnu un jaunatnes sporta skola
33. Futbola klubs "Olaine"
34. Futbola klubs "Carnikava"
35. Futbola skola "Garkalne"
36. Ludzas novada Sporta skola
37. Valkas novada Bērnu-jaunatnes sporta skola
38. Futbola klubs "Valka"
39. Sporta klubs BABĪTE
40. Ventspils olimpiskā cerība
41. FB Gulbene 2005
42. Pļaviņu pilsētas bērnu, jauniešu un pieaugušo futbola klubs "Dolomīts"
43. Sporta klubs Kengaroos
44. Genādija ŠITIKA FUTBOLA AKADĒMIJA "Riga"
45. FUTBOLA KLUBS SPARTAKS
46. FK "Rīnūži Rīga"
47. Academ Football Club
48. RTU SPORTS
49. Latvijas Jaunatnes Futbola Līga
50. Valmieras futbola klubs
51. Rīgas Futbola skola (izgl. iestāde)
52. Futbola centrs Daugavpils
53. Alojas novada sporta skola
54. Jēkabpils sporta centrs
55. Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skola
56. Grobiņas sporta centrs
57. JAUNATNES FUTBOLA CENTRS "JELGAVA"
58. Jēkabpils Sporta skola
59. FUTBOLA KLUBS "BALVU VILKI"
60. FUTBOLA SKOLA "DAUGAVA RĪGA"
61. FARIONA FUTBOLA KLUBS
62. Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skola
63. Bērnu futbola attīstības centrs "SKONTO"
64. Jaunatnes futbola centrs Corona Borealis
65. Sēlijas Sporta skola
66. Zemgales Futbola Centrs
67. Kuldīgas novada sporta skola
68. Futbola klubs RABA
69. Bērnu un skolēnu sporta centrs "IKŠĶILE"
70. VALTERA TALANTU SKOLA
71. FUTBOLA KLUBS "NIKARS"
72. Futbola klubs FLAMINKO
73. FK DINAMO RĪGA
74. Talsu novada Sporta skola
75. FK Staiceles Bebri
76. Futbola klubs 33
77. Ostas sporta klubs
78. FC RAITA
79. FK Nīca
80. Brocēnu BJSS
81. Riga United
82. New Project
83. Futbola klubs Alberts
84. Futbola klubs "Veina"
85. Bērnu futbola klubs Salaspils
86. AFA Olaine
87. Rēzeknes novada BJSS
88. Limbažu un Salacgrīvas novada sporta skola
89. Mārupes novada domes Mārupes Sporta centrs
90. FK Lielupe
91. LFF MTC Staicele
92. Rēzeknes FA
93. FK Liepāja
94. FS Gauja
95. Futbola klubs Krāslava
96. Futbola klubs "Saules Puikas"
97. SK Krimulda
98. Saldus Sporta skola
99. Biedrība "Es Par Futbolu"
100. Biedrība Futbola skola RIKOR
101. Riga Football Club
102. FK Iecava
103. Vidzemes futbola centrs
104. Bauskas novada BJSS
105. Sporta klubs UPESCIEMS
106. Futbola Klubs Kuivižu Spartaks
107. Futbola klubs Laidze
108. FS Leevon
109. Mērsraga novada pašvaldība
110. Vīļānu novada pašvaldība
111. SK Cēsis
112. Future Football Latvia
113. Albatroz SC
114. FK Salaspils
115. SK Vēsma
116. FK 02
117. SK Ugāle
118. FK METTA
119. FC REAL PRO
120. Carnikavas novada pašvaldība
121. Salaspils Futbola skola
122. FK Progress
123. FK Aliance
124. SIA Olimpiskais centrs Limbaži
125. SK Amber
126. Biedrība Rīgas Futbola skola
127. Caramba Football club
128. FK Jūrnieks
129. FK Karosta
130. Stopiņu novada pašvaldība
131. FC Gauja
132. Sports United
133. FK Jaunpils
134. FC Ziemeļaustrumi
135. Latvijas Futbola treneru asociācija
136. Daugavpils futbola asociācija

12:00Biedri vēl turpina ierasties un reģistrēties, kongresa sākums līdz ar to pārcelts uz plkst. 12:30. Pandēmijas dēļ kongress tiek rīkots "Elektrum" olimpiskajā centrā, iespēju robežās ievērojot distancēšanos. Arī balsošana šoreiz būs elektroniskā veidā, nevis urnā metot balsojuma lapiņas.

11:55 Saskaņā ar jaunajiem statūtiem LFF valde sastāvēs no viena prezidenta, diviem viceprezidentiem un sešiem valdes locekļiem. Uz prezidenta amatu pretendē LTFA prezidents Vadims Ļašenko un LR iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens. Uz diviem viceprezidenta krēsliem ir trīs kandidāti – pašreizējais LFF otrais viceprezidents un Tukuma Sporta skolas direktors Sergejs Kovaļovs, JDFS "Alberts" valdes priekšsēdētājs Olafs Pulks un Daugavpils Olimpiskā centra valdes loceklis un LFF Klubu sacensību komitejas loceklis Vladimirs Šteinbergs.

Uz sešiem valdes locekļu krēsliem ir astoņi kandidāti – pašreizējie valdes locekļi Jānis Engelis ("Super Nova" prezidents) un Anastasija Kučinska, kā arī Vidzemes Futbola centra vadītājs Andis Rozītis, bijušais Virslīgas izpilddirektors un pašreizējais LTFA valdes loceklis Emīls Latkovskis, LFF Infrastruktūras un reģionālās attīstības komitejas loceklis Guntars Indriksons, "Dinamo Rīga" vadītājs Jānis Apse, "Daugavpils" ģenerāldirektors Nauris Mackevičs un bijusī LFF administrācijas vadītāja Viktorija Mihaļčuka. Vismaz viens krēsls, atbilstoši jaunajiem statūtiem, būs jāatvēl sievietei.

11:45 Kongresa darba kārtība:

1 . Apstiprinājums, ka kongress ir sasaukts un tā sastāvs izveidots saskaņā ar LFF statūtiem un Latvijas Republikas tiesibu aktiem
2. LFF pārstāvju un viesu uzrunas;
3. Klusuma brīdis;
4. Elektroniskās balsošanas sistēmas tests;
5 . Darba kārtības apstiprināšana;
6. Delegāta (vismaz viens) iecelšana protokola pārbaudei;
7. Balsu skaitītāju iecelšana;
8. ģenerālsekretāra ziņojums par LFF darbu,
9 konsolidētās un revidētās bilances un peļņas un zaudējumu aprēķina prezentācija;
10 Zvērināta revidenta ziņojums;
11 Revidētā gada pärskata un zvērināta revidenta ziņojuma apstiprinäšana;
12. LFF 2020. gada budžeta apstiprināšana;
13 . Juridisko komiteju nolikumu apstiprināšana;
14. Neatkarīgā revidenta iecelšana pēc LFF valdes priekšlikuma;
1 5. Debates;
1 6. Prezidenta, viceprezidentu un valdes vēlēšanas;
17. Neatkarīgo komiteju vēlēšanas;
18. Kongresa slēgšana.

Kurš tiks ievēlēts par LFF jauno prezidentu?

  • 71

  • 110

  • 59


1 2 3 75 komentāri

  +6 [+] [-]

, 2020-07-03 12:23, pirms 4 gadiem
Mihelson, paprasi Indriksonam cik sver 2 ļimaki 50niekos!

  +2 [+] [-]

, 2020-07-03 12:26, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Mihelson, paprasi Indriksonam cik sver 2 ļimaki 50niekos!

Mettas pārstāvju debīlisms un Kļaviņa klātbūtne ir garants jautrībai!

     [+] [-]

, 2020-07-03 12:36, pirms 4 gadiem
Pasūtīju picu, nu tik būs

     [+] [-]

, 2020-07-03 12:47, pirms 4 gadiem
Nu tik Būs

  +4 [+] [-]

, 2020-07-03 12:53, pirms 4 gadiem
Pica noēsta, bet šie pultis nesaprot

     [+] [-]

, 2020-07-03 12:56, pirms 4 gadiem
Tikai ne milici.Labai lai tas glumais afērists.

     [+] [-]

, 2020-07-03 12:57, pirms 4 gadiem
Pat viktorīna ieviesta! Balvā maisiņš ar dolāra zīmi?

     [+] [-]

, 2020-07-03 13:06, pirms 4 gadiem
skatoties zidam acis,sajuta,ka sis tikko marketa kaut ko nozadzis...

  +1 [+] [-]

, 2020-07-03 13:11, pirms 4 gadiem
Tā arī nepateica, kura bija tā gudrā sieviete.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-03 13:12, pirms 4 gadiem
anjo rakstīja: Tā arī nepateica, kura bija tā gudrā sieviete.
Internetā apgalvots, ka tā esot Māte Terēze - bet citā lapā saka, ka to teicis Gēte. Atsauču gan nav ne tur, ne te

     [+] [-]

, 2020-07-03 13:26, pirms 4 gadiem
Gan jau vairs nebūs tik jautri, nav vairs Gorkš jāgāž.

  -3 [+] [-]

, 2020-07-03 13:27, pirms 4 gadiem
melno par prezi

     [+] [-]

, 2020-07-03 13:31, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: melno par prezi
Kāda jēga no tava komentāra? Sēdi savā sādžā un neuztraucies par visiem melnajiem, zilajiem un sarkanajiem.

     [+] [-]

, 2020-07-03 13:47, pirms 4 gadiem
GO GO KRIŠA

     [+] [-]

, 2020-07-03 13:50, pirms 4 gadiem
O labie jautājumi sākas. Pareizi jau Krišjānis saka, ka Pukinskis tur visur klāt bijis.

  -1 [+] [-]

, 2020-07-03 13:59, pirms 4 gadiem
Ko tur valča bļauj ?

     [+] [-]

, 2020-07-03 14:02, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Ko tur valča bļauj ?
Viņš katrā kongresā kaut ko pļūtī
Kas viņš tāds ir, no kuras organizācijas?

  +1 [+] [-]

, 2020-07-03 14:06, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Viņš katrā kongresā kaut ko pļūtī
Kas viņš tāds ir, no kuras organizācijas?
Valtera talantu skola
https://www.talantu-skola.lv/

  +1 [+] [-]

, 2020-07-03 14:10, pirms 4 gadiem
Kā besī tas Pukinskis. Uz neertiem jautājumiem viņš atbild vai nu to nedrīkst izpaust vai arī neesmu lietas kursā un iedzilinajies. Kas tad tu tur esi? Līdz šim tu biji lielākais cilvēks federācijā.

  +2 [+] [-]

, 2020-07-03 14:12, pirms 4 gadiem
archellos rakstīja: Kā besī tas Pukinskis. Uz neertiem jautājumiem viņš atbild vai nu to nedrīkst izpaust vai arī neesmu lietas kursā un iedzilinajies. Kas tad tu tur esi? Līdz šim tu biji lielākais cilvēks federācijā.
Savu prezentāciju gan līdz vārdam bija iegaumējis. Pēc tam standarta frāzes bez jebkādām atbildēm

  +1 [+] [-]

, 2020-07-03 14:17, pirms 4 gadiem
Kāpēc neviens nepajautāja par Andrejevu un to ka ar Kazakēviču noslēgts tik ilgs līgums?

     [+] [-]

, 2020-07-03 14:17, pirms 4 gadiem
Laikam tāpēc ka jāstāv klusu, jo sen jau nopirkti

  +1 [+] [-]

, 2020-07-03 14:54, pirms 4 gadiem
Teātris turpinās! Kā iekšlietu ministrs var apvienot tādus amatus? Lašenko raujas pie krēslā trakāk nekā Guņa turējās! LFF nekad nebūs sakārtota, kamēr no UEFA un FIFA ienāks milijoni!

  +1 [+] [-]

, 2020-07-03 15:12, pirms 4 gadiem
Aizvēra Kļaviņu

     [+] [-]

, 2020-07-03 15:12, pirms 4 gadiem
Tūlīt arī veterānam laiks beigsies

     [+] [-]

, 2020-07-03 15:13, pirms 4 gadiem
"veterānu sociālistiskais manifests"

     [+] [-]

, 2020-07-03 15:13, pirms 4 gadiem
Noraus veco no mikrofona tūdaļ

  -1 [+] [-]

, 2020-07-03 15:14, pirms 4 gadiem
Aprac. Te tiešām Klavinam taisnība. Speciāli uzlika 2 minūtes, lai neko sliktu nepasaka

  -1 [+] [-]

, 2020-07-03 15:14, pirms 4 gadiem
Cilvēki gatavoja runas, vēlējās jautāt jautājumus, gribēja rast atbildes, bet tikai valde varēja pļurkstēt 20+ minūtes, eh

     [+] [-]

, 2020-07-03 15:19, pirms 4 gadiem
Garlaicīgs kongress

  +1 [+] [-]

, 2020-07-03 15:22, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Garlaicīgs kongress
Metta klusē

     [+] [-]

, 2020-07-03 15:29, pirms 4 gadiem
Ja reiz sauca, varēja nosaukt visas Latvijas pilsētas

     [+] [-]

, 2020-07-03 15:30, pirms 4 gadiem
ir kāds spaidījis pogu ziņot?
noziņoju par visiem
';

     [+] [-]

, 2020-07-03 15:31, pirms 4 gadiem
Kalva- stulbenis,kas nemak izlasit prieksa rakstito-kaut vienu teikumu butu pateicis,kas butu noderigs futbolam-idiots...

     [+] [-]

, 2020-07-03 16:03, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Metta klusē
Domā, kā kļūt par čempioniem
1 2 3 75 komentāri