Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Jansons karjeru turpinās Kipras klubā Nikosijas APOEL

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jansons karjeru turpinās Kipras klubā Nikosijas APOEL
Jānis Jansons. Foto: LVF

Latvijas izlases volejbolists Jānis Jansons pieņēmis lēmumu karjeru turpināt Kipras čempionāta klubā Nikosijas APOEL. Gados jaunajam cēlājam šī būs pirmā pieredze ārzemju klubā.

Pieaugušo volejbolā 2000. gadā dzimušais volejbolists sevi pieteica Baltijas līgas klubā “OC Limbaži/MSĢ”, izpelnoties arī Latvijas izlases galvenā trenera Avo Kēla uzmanību, kā rezultātā tika uzaicināts arī uz izlases treniņnometni.

Aizvadītajā gadā izlasē debitējušais volejbolists neslēpj, ka bijuši piedāvājumi gan palikt Latvijā, gan pievienoties citu valstu klubiem, taču pēc plašāka izpētes darba, aprunāšanās ar citiem spēlētājiem, kā arī aģenta ieteikumiem, pieņemts lēmums doties uz Kipru. APOEL nespēlē nevienā no Eirokausu turnīriem, taču vietējā čempionātā un kausa izcīņā vadība jaunajā sezonā komandai virza visaugstākos mērķus.

“Sākotnēji bija doma palikt mājās, taču pieņēmu lēmumu par labu ārzemēm. Komandas treneris sola man sākumsastāva cēlāja vietu, kā arī individuālo darbu, jo komanda ikdienā trenējas tikai reizi dienā. Komanda ir viena no vadošajām Kiprā, un arī nākamajā sezonā virza augstus mērķus. Pakonsultējos ar daudziem, aprunājos arī ar Valteru Rammu, kurš Kiprā spēlējis ilgi. Arī viņš teica, ka organizācija ir labā līmenī. Treneris ir grieķis – volejbola profesors, pats bijis cēlājs,” stāsta Jānis Jansons.

Šobrīd Jansons kopā ar Latvijas izlasi turpina gatavoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm. Zīmīgi, ka Latvijas izlase visas šī turnīra spēles aizvadīs tieši Kiprā.

Informāciju sagatavoja:
Lelde Blumberga
Latvijas Volejbola federācija