Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Spītējot savainojumam, lieliskais Del Potro tiek līdz Džokovičam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Spītējot savainojumam, lieliskais Del Potro tiek līdz Džokovičam
Huans Martins Del Potro
Foto: Reuters/Scanpix

Vimbldonā noskaidrojies vīriešu vienspēļu turnīra pirmais pusfināla pāris. Tajā piektdien Novaks Džokovičs sacentīsies ar Huanu Martinu Del Potro. Abi šodien guva uzvaras trīs setos, uzveicot attiecīgi Tomāšu Berdihu un Davidu Fereru. Gan Džokovičs, gan Del Potro sacensības turpina bez zaudētiem setiem. Otrajā pusfinālā Endijs Marejs sacentīsies ar Ježiju Janoviču. Skots piecos setos nomocīja Fernando Verdasko, bet polis trīs setos tika galā ar Lukašu Kubotu un pirmo reizi iekļuva "major" pusfinālā.

Berdihs neizmanto iespējas, Džokovičam kārtējais "Grand Slam" pusfināls

Džokoviča un Berdiha mača pirmajā setā breiku nebija, bet Berdihs atspēlēja visas četras breikbumbas – trīs no tām ar otro servi, bet vienu ar "eisu". Taibreikā vispirms ar minibreiku vadībā bija Džokovičs, pēc tam pārsvaru ieguva Berdihs. Džokovičam atspēlēties palīdzēja tīkls, un ranga līderis drīz pie rezultāta 6:5 ieguva setbumbu, kas gan bija pie Berdiha serves. Čehijas pirmais numurs pārcentās, ar "forehand" sitienu izsitot autā – Džokovičam sets ar rezultātu 7:6(5).

Džokovičs otrā seta sākumā "aizmiga", spēlēja drausmīgu tenisu, ko Berdihs izmantoja, divreiz pēc kārtas uzvarot pie Novaka serves (otrajā gadījumā no 15:40). Varētu domāt, ka Berdiham ar diviem breikiem pietiks, lai uzvarētu setā, taču nekā – Tomāšs parādīja, ka var nospēlēt ļoti slikti un abus breikus ātri zaudēja. Berdihs šajā setā pat netika līdz taibreikam. Pie 4:5, 15:40 viņš atspēlēja vienu setbumbu un šķita, ka atspēlēs arī otro, taču vienkāršā situācijā iesita tīklā – 6:4 Džokovičam arī otrai sets.

Berdihs trešajā setā sabruka ļoti ātri un ceturto geimu pabeidza ar dubultkļūdu. Abu iepriekšējā tikšanās reizē maijā Romā Džokovičs izlaida uzvaru, šoreiz tas nenotika – 7:6(5), 6:4, 6:3. Ranga līderim 14. uzvara 16 mačos pret Berdihu un 13. "Grand Slam" pusfināls pēc kārtas! Rekords ar 23 pieder Rodžeram Federeram.

Spītējot savainojumam, Del Potro nospēlē izcili

Gan Del Potro, gan Ferers pirms mača bija noraizējušies par savainojumiem. Spānim mieru nelika potītes trauma, bet argentīnietim ceļgals. Del Potro faniem jau pirmajā geimā nācās piedzīvot nepatīkamus mirkļus, jo slaidais Del Potro, sniedzoties pēc bumbiņas, paslīdēja, atkal savainojot to pašu kreiso ceļgalu. Pēc ilga medicīnas pārtraukuma, kurā bija apspriede ar turnīra ārstu, Del Potro nolēma cīņu turpināt. Uzņēmis pretsāpju līdzekļus, Del Potro ne vien varēja nospēlēt maču līdz galam, bet arī uzvarēja!

Del Potro akcentu lika uz savu iespaidīgu "forehand" sitienu, kamēr Ferers nospēlēja taktiski nepareizi. Pirmajā setā Del Potro ieguva divus breikus (6:2), bet otrajā setā vienu – tas notika, kad 9. geimā Ferers atspēlēja vienu breikbumbu, bet otrās izspēlē iesita tīklā. Del Potro panākums arī otrajā setā – 6:4.

Del Potro teicami darbojās pie savas serves, it īpaši pirmās, un Fereram daudz breika iespēju šodien nebija – tikai divas un abas pirmajā setā. Trešajā setā breikbumbu nebija arī Del Potro, tāpēc nācās spēlēt taibreiku. Tajā Fereram izdevās atspēlēties no 1:4, bet pēdējo vārdu teica Del Potro. Viņš mačbumbas izspēlē nodemonstrēja lielisku aizsardzību un punktu pielika ar sitienu gar tīklu, kad Davids viņu bija iedzinis stūrī. Del Potro sistā bumbiņa piezemējās stūrī, un Argentīnas pirmais numurs svinēja skaistu uzvaru – 6:2, 6:4, 7:6(5). Del Potro pēc mača atzina, ka sākumā gandrīz izstājās.

Marejs piecos setos izmoka uzvar pret Verdasko

Marejam pirmajā setā pret Verdasko bija ļoti labas iespējas, taču netika realizētas divas breikbumbas. To vēlāk nācās nožēlot, jo, servējot par seta turpināšanu pie 4:5, Marejs nespēja izglābties. Pie 30:30 Verdasko izdevās graujošs diagonālais sitiens, iegūstot setbumbu. Šajā setā spānim nekas vairāk nebija jādara, jo Marejam setbumbas izspēlē dubultkļūda – Marejam pirmais zaudētais sets turnīrā – 4:6.

Verdasko 2. seta trešajā geimā ar "forehand" sitienu autā deva Marejam breika pārsvaru. Nedaudz vēlāk Verdasko bija 1:3, 0:30 deficīts pie savas serves. Šķita, ka Marejs ātri panāks izlīdzinājumu pa setiem, taču notika pretējais. Marejs otrajā setā vairs neuzvarēja nevienā geimā. Britu pirmais numurs regulāri pieļāva rupjas kļūdas, bez tam servēja uzkrītoši vāji (muguras savainojums). Verdasko no 1:3 uzvarēja piecos geimos pēc kārtas – 6:3. Pēdējā geimā spānis savu servi noturēja no 0:40. Divas breikbumbas Marejs neizmantoja, kad Verdasko bija otrā serve.

Verdasko trešo setu izlaida – spānis šajā setā vienīgajā geimā uzvarēja, atspēlējot breikbumbu jeb Marejam graujoša uzvara ar 6:1. Tas bija sākums ceļā uz karjeras septīto uzvaru pēc zaudētiem pirmajiem diviem setiem.

Marejs ceturtajā setā ne bez grūtībām atspēlēja četras breikbumbas (pa divām otrajā un sestajā geimā), līdz savu lielo iespēju sagaidīja 7. geimā, kurā pēc apvedošā sitiena tika pie savas pirmās breikbumbas setā. Marejs nospēlēja pasīvi, gaidot Verdasko kļūdu un to arī sagaidīja. Fernando šoreiz pievīla "forehand" sitiens, bumbiņai piezemējoties aiz gala līnijas. Marejs otrā seta fiasko neatkārtoja un ieveda maču piektajā setā – 6:4.

Verdasko piektā seta septītajā geimā servi noturēja no 15:30, Marejs nākamajā geimā no 0:30. Verdasko bija lieliska iespēja iegūt divas breikbumbas, taču viņš izsita autā. 11. geimā spānis ar kļūdām zaudēja savu servi, un Marejs tika pusfinālā – 4:6, 3:6, 6:1, 6:4, 7:5. Marejam piektais Vimbldonas pusfināls pēc kārtas, kā arī 16. uzvara pēc kārtas uz zāliena – ieskaitot olimpiādi un šī gada turnīru Londonā.

Janovičs – pirmais polis "Grand Slam" pusfinālā

Kubotam pirmajos divos setos pirmajam bija breikbumba(s). Pirmajā setā Lukašs to ieguva pie 5:4 uzņemšanā, kas nozīmēja setbumbu. Ilgā izspēlē Janovičs nokrāsoja vairākas līnijas, līdz tika pie iespējas uzsist ar savu brutālo "forehand" sitienu. Panācis 5:5, Ježijs nākamajā geimā radīja savas pirmās breikbumbas. Kubots atspēlēja trīs, bet ceturtās izspēlē kļūdījās pie tīkla. Janovičs pēc tam viegli izservēja pirmo setu – 7:5.

Otrajā setā Janovičs līdz septītajam geimam atspēlēja četras breikbumbas, no tām lielāko daļu ar izcilām servēm. Septītajā geimā breiks padevās Janovičam, kurš pēc tam itin viegli nosargāja savu sevi un ieguva divu setu pārsvaru – 6:4.

Trešā seta un arī mača atrisinājums notika devītajā geimā. Kubotam tajā pie savas serves izdevās atspēlēties no 0:40, taču tad Lukašs kļūdījās pie tīkla, dodot tautietim ceturto iespēju geimā. Janovičs nospēlēja fantastiski, perfekti pārmetot bumbiņu pāri Kubotam, kurš pēc tam izsita autā. Janovičs mirkli vēlāk nodrošināja karjeras lielāko uzvaru – 7:5, 6:4, 6:4. Abi tenisisti pēc mača apmainījās krekliem, bet Janovičs kādu brīdi, izplūdis asarās, sēdēja laukuma malā. Viņam bija jāatgādina par došanos prom no korta.

Janovičs sasniedzis pirmo "Grand Slam" pusfinālu karjerā, kļūstot par pirmo Polijas tenisistu "major" turnīru labāko četriniekā. Ježijam arī pirmais pusfināls 2013. gadā. Šī gada Vimbldona Janovičam ir tikai trešais zāliena turnīrs karjerā – arī pērn spēlēts Vimbldonā, bet šogad Hallē.

Vimbldona 2013, vīriešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (7) Tomas Berdych7:6(5) 6:4 6:3
(2) Andy Murray – Fernando Verdasco4:6 3:6 6:1 6:4 7:5
(8) Juan Martin Del Potro – (4) David Ferrer6:2 6:4 7:6(5)
(24) Jerzy Janowicz – Lukasz Kubot7:5 6:4 6:4

Pusfinālu pāri

Spēle
(1) Novak Djokovic – (8) Juan Martin Del Potro
(2) Andy Murray – (24) Jerzy Janowicz

● Džokovičam ir 8-3 pārsvars mačos ar Del Potro, taču argentīnietis uzvarēja abu pēdējā tikšanās reizē, kas bija šogad Indianvelsā uz "hard" seguma – 4:6, 6:4, 6:4. Vēl vienu no savām trim uzvarām Del Potro guva pērn Vimbldonas kortos, kad Džokoviču uzveica olimpiādes bronzas medaļu spēlē – 7:5, 6:4.

● Marejs ar Janoviču spēlējis divreiz, uzvaras dalot uz pusēm. 2009. gadā Deivisa kausā Endijs bija pārāks ar 6:3, 6:4, 6:3, bet pērn Parīzes "Masters 1000" turnīra ietvaros uzvarēja polis – 5:7, 7:6(4), 6:2.

  +3 [+] [-]

, 2013-07-03 17:56, pirms 11 gadiem
Cepuri nost Del Potro, uz vienas kājas tādu tenisu spēlēt.

  -4 [+] [-]

, 2013-07-03 17:59, pirms 11 gadiem
Berdičs vienkārši nožēlojams, šodien parādīja, ka nav pelnījis būt top 10 spēlētājs.
2.seta bija vadībā 3:0(dubultbreiks) un zaudēja setu 4:6!
Top 10 spēlētājs vienkārši nevar tā izlaist setu, mačus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-03 18:16, pirms 11 gadiem
Paskatijos pēc ilgāka partraukuma Berdihu, kads bija mīksts, tāds ari ir palicis. truka tikai puņķi un asaras

  -1 [+] [-]

, 2013-07-03 18:37, pirms 11 gadiem
Pie 3:3 otrajaa setaa izsleedzu Berdiha speeli, jo sapratu, ka tur noteikti vairs nekas nebuus..

skumji

  +2 [+] [-]

, 2013-07-03 18:43, pirms 11 gadiem
nekad tas Berdihs nav paticis un arī nepatiks

     [+] [-]

, 2013-07-03 18:55, pirms 11 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: Pie 3:3 otrajaa setaa izsleedzu Berdiha speeli, jo sapratu, ka tur noteikti vairs nekas nebuus..

skumji
Nemaz neslēdzu iekš - ne jau Berdiha dēļ.

     [+] [-]

, 2013-07-03 19:03, pirms 11 gadiem
Janovičš un Verdasco vienlaicīgi otrajā setā iziet priekšā ar breiku!!!

p.s. Potro sitieni atgādināja US OPEN 2009. gadā pusfinālu un finālu!!

     [+] [-]

, 2013-07-03 19:09, pirms 11 gadiem
njā.. Marejam laikam beiga balle.. 2-0 pret Gulbja pārdarītāju..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-03 20:33, pirms 11 gadiem
Ferreram jau pirms spēles arī bija savainojums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-03 21:17, pirms 11 gadiem
Marejs uzvarēja.... Cīrulis var iet svinēt!

  +1 [+] [-]

, 2013-07-03 21:17, pirms 11 gadiem
Pēc Mareja un Verdaska spēles varēja pateikt uz ko tad īsti uzrāvās Gurbios savā trešajā kārtā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-03 21:25, pirms 11 gadiem
Ak jā, apsveicu Jāni Cīruli, pagaidām

     [+] [-]

, 2013-07-03 21:30, pirms 11 gadiem
nicks rakstīja: Nemaz neslēdzu iekš - ne jau Berdiha dēļ.
Nu tad varēji ieslēgt otru maču, ja tev Nole tā krīt uz nerviem Potro un Ferers arī galīgi vai tad nepatīk ?Meiteņu šodien kortā nav Neņem galvā, jokoju, pagaidām labs noskaņojums

     [+] [-]

, 2013-07-03 21:33, pirms 11 gadiem
Endijs gribēja ar cepuri nomētāt veco spāņu krampi, tas savukārt nebija gatavojies vismaz pusfinālam.

     [+] [-]

, 2013-07-03 21:47, pirms 11 gadiem
brīvību! rakstīja: Nu tad varēji ieslēgt otru maču, ja tev Nole tā krīt uz nerviem Potro un Ferers arī galīgi vai tad nepatīk ?Meiteņu šodien kortā nav Neņem galvā, jokoju, pagaidām labs noskaņojums
Man nekrīt uz nerviem. Nav ko skatīties, ja rezultāts zināms. Ferdereru, Nadalu, Noli skatos īpašos (savstarpējos) mačos, jo citkārt viņi ir garlaicīgi(bez konkurences). Pēdējās 2 Tomika spēles bija interesantas, piemēram. Ferrers - Gaskē uz māla vai hard, kautkā tā

     [+] [-]

, 2013-07-03 22:22, pirms 11 gadiem
Janovičs it kā fantastisks sasniegums - GS pusfināls, bet nu tikpat fantastiski noveicās ar pretiniekiem - bet galvenais - pats izmantoja šo iespēju!

     [+] [-]

, 2013-07-03 22:33, pirms 11 gadiem
Kameer esociiju savu uzvaru uz maala, tikmeer Endijs zveers iesoljo pusfinaalaa.. Paldies sveiceejiem.. Tagad galvenais noveerteet trako poli..

     [+] [-]

, 2013-07-03 22:33, pirms 11 gadiem
Respektiivi es mociiju..

     [+] [-]

, 2013-07-03 23:01, pirms 11 gadiem
Ja Polis tiks galā ar arēnu, kas vienbalsīgi būs pret viņu, viņam ir izredzes tikt arī finālā.