Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Minusa/Ikauniece ar zaudējumu noslēdz pasaules čempionātu

Jānis Pārums

Minusa/Ikauniece ar zaudējumu noslēdz pasaules čempionātu
Inguna Minusa
Foto: fivb.org

Šodien FIVB pasaules čempionātu pludmales volejbolā noslēdza vienīgais Latvijas dāmu duets Inguna Minusa un Inga Ikauniece, kas trešajā apakšgrupas spēlē atzina vācu dueta pārākumu.

Jāatgādina, ka aizvakar ar 48.numuru izsētās latvietes uzsāka turnīru ar zaudējumu galvenajām favorītēm mājiniecēm Kingai Koļosinskai un Monikai Bžostekai, kurām mūsējās piekāpās divos setos ar - 13:21, 14:21. Vakar Minusa un Ikauniece mērojās spēkiem ar šveicietēm Izabellu Foreri un Anuku Veržē - Deprē (24.), tomēr sīvā cīņā bija spiestas piedzīvot otro zaudējumu – 12:21, 21:18, 14:16.

Šodien mūsējo pretinieces bija vācietes Viktorija Bīneka un Jūlija Grosnere, kuras divās spēlēs bija izcīnījušas vienu uzvaru un sīvā cīņā piekāpušās turnīra galvenajām favorītēm Koļosinskai un Bžostekai. Minusa/Ikauniece izšķirošajā grupas spēlē tomēr nespēja izrādīt nopietnu pretestību vācietēm, 36 minūšu laikā zaudējot Bīnekai un Grosnerei ar 15:21 un 16:21.

Tādejādi Latvijas dāmu pludmales volejbola duets noslēdzis pasaules čempionātu ar trim zaudējumiem un dalītu 37.vietu.

Čempionāta izspēles sistēma

Turnīra izspēles sistēma kā vīriem tā dāmām ir vienāda: 48 komandas sākotnēji tiek sadalītas 12 grupās, kurās tiek izspēlēts viena apļa turnīrs. Pēcāk sacensības tiek turpinātas pēc tā sauktās "vienmīnusa sistēmas", kur katrs zaudējums komandai nozīmē izstāšanos no cīņas par godalgām. Izslēgšanas spēlēs iekļūs labākās 32 komandas.

Jāpiebilst, ka līdere aizvadīto pasaules čempionātu ziņā ir Inguna Minusa, kurai Polijā notiekošais čempionāts būs jau piektais, un, visticamāk, pēdējais. Tālajā 2001. Inguna spēlēja kopā ar Ingu Ikaunieci, bet nākamajos trijos čempionātos – Inesi Jursoni. Tikmēr Mārtiņš Pļaviņš var lepoties ar faktu, ka katrā no saviem trim čempionātiem spēlējis kopā ar citu pārinieku – 2007. gadā Aleksandru Samoilovu, 2009. gadā – Lauri Iecelnieku, bet 2011. gadā – Jāni Šmēdiņu.