Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Milāna turpina nopietni bruņoties: oficiāli pievienojas arī Dileinijs

Andrejs Siliņš

Milāna turpina nopietni bruņoties: oficiāli pievienojas arī Dileinijs
Malkolms Dileinijs. Foto: Imago Sport/Scanpix

Itālijas basketbola superklubs Milānas "Olimpia" oficiāli parakstījis līgumu ar amerikāņu aizsargu Malkolmu Dileiniju, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja "Barcelona" rindās, bet vēl ne tik sen arī Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

31 gadu vecais Dileinijs aizvadītajā sezonā kopā ar latviešu spēka uzbrucēju Rolandu Šmitu pārstāvēja "Barcelona". Spānijas komandas rindās Eirolīgā Dileinijs vidēji 22 minūtēs guva 10,2 punktus, atdeva 4,8 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 2,2 atlēkušās bumbas. Iepriekš Eirolīgā aizsargs spēlējis Minhenes "Bayern" un Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" rindās, kļūstot par vienu no labākajiem savas pozīcijas spēlētājiem Eiropas prestižākajā klubu turnīrā.

"Olimpia" līgumu ar Dileiniju noslēgusi uz divām sezonām. "Ļoti ātri sapratām, ka viņš ir spēlētājs, kāds mums nepieciešams," norādījis Milānas kluba ģenerālmenedžeris Kristoss Stavropuloss. Arī Dileinijs oficiālajā relīzē paudis prieku par pievienošanos Itālijas klubam: "Esmu sajūsmā par iespēju sākt jaunu ceļojumu un izaicinājumu, būt daļa no spēcīga projekta, ko izveidojis vēsturisks klubs."

Dileinijs, kuram ir divu sezonu pieredze NBA, pārstāvot Atlantas "Hawks", guvis nozīmīgus panākumus un individuālās atzinības lielākajā daļā vietu, kur Eiropā spēlējis. 2012. gadā viņš aizveda "Elan Chalon" līdz Francijas titulam un kausam, ar Kijevas "Budivelnik" izcīnīts Ukrainas tituls un sezonas MVP, ar "Bayern" izcīnīts Vācijas tituls, sezonas un arī finālsērijas MVP, ar "Lokomotiv" 2016. gadā Dileinijs pārsteidzoši sasniedza Eirolīgas "Final Four". Pēc tam sekoja pieredze NBA un viena sezona Ķīnā.

Lai gan starpsezona tikai nule kā sākusies, Milāna tajā jau bijusi ļoti aktīva. Klubs noslēdzis jaunus līgumus ar amerikāņu centru Kalebu Tarčevski. No jauna klāt nācis itāliešu talantīgais aizsargs Davide Moreti, amerikāņu centrs Kails Hainss. Vienošanās par līgumu panākta ar "Baskonia" spēlējušo amerikāņu aizsargu Šavonu Šīldsu, kurš pirms pievienošanās Spānijas klubam pārstāvēja Trento komandu Itālijā, ar ko 2018. gadā spēlēja finālā tieši pret Milānu.

"Olimpia" mērķu sarakstā ir "Panathinaikos" spēlējušais uzbrucējs Jannis Papapetru, "Fenerbahce" spēlējušais amerikāņu uzbrucējs Deriks Viljamss, kā arī "Fenerbahce" spēlējušais itāliešu uzbrucējs Džidži Datome.

Pārtraukta sadarbība ar serbu aizsargu Nemaņu Nedoviču un itāliešu aizsargu Amadeo Della Valli. Sagaidāms, ka komandā nepaliks lietuviešu centrs Artūrs Gudaitis.

Izmantotie resursi:
Olimpia Milano