Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Bijušais Latvijas čempions Grundmanis diskvalificēts uz četriem gadiem

Agris Suveizda

Bijušais Latvijas čempions Grundmanis diskvalificēts uz četriem gadiem
Reinis Mārtiņš Lejnieks un Krišs Grundmanis. Foto: Ruslans Antropovs/rusantro.com/HK "Zemgale"/LLU

Latvijas hokejists Krišs Grundmanis šā gada janvārī saņēma četru gadu diskvalifikāciju par meldonija lietošanu, pavēstīts Latvijas Antidopinga biroja mājaslapā.

Pārbaudes "Zemgales"/LLU aizsargam tika veiktas 7. decembrī, kad Jelgavas komanda savā laukumā ar 3:4 atzina "Liepājas" pārākumu. Grundmanis šajā mačā tika pie divām soda minūtēm, bet visā sezonā viņš līdz diskvalifikācijai paguva aizvadīt 17 mačus un sakrāt trīs rezultatīvas piespēles un 12 soda minūtes. "Zemgale"/LLU līdz pandēmijai regulārajā sezonā atradās piektajā vietā. Grundmanim diskvalifikācija tika piespriesta no 20. janvāra un būs spēkā līdz 2024. gada 19. janvārim.

Latvijas čempionātā Grundmanis spēlēja kopš 2013. gada un 2014. gadā ar "Prizmu" izcīnīja zelta godalgu. Ar savu nākamo klubu "Kurbadu" Grundmanis 2017. gada finālsērijā samierinājās ar sudrabu, bet tagad trešo sezonu pārstāvēja "Zemgali"/LLU, ar ko 2018. gadā arī ieguva sudrabu. Jelgavas kluba kreklā 31 gadu vecais aizsargs aizvadīja 71 regulārās sezonas spēli un sakrāja 19 (6+13) punktus un 184 soda minūtes, bet 14 izslēgšanas spēlēs atzīmējās ar četriem (2+2) punktiem un 24 soda minūtēm.

Karjeras pirmajā daļā Grudmanis ne tikai pārstāvēja arī "Rīga 2000" un "Dinamo Juniors", bet izspēlējās arī pa ārzemju klubiem. Divas sezonas viņš pavadīja Ziemeļamerikā, tiekot pie sešām spēlēm ECHL, bet no 2010. līdz 2013 gadam spēlēja Lielbritānijā, Čehijā un Kazahstānā. Grundmanis ir spēlējis Latvijas jaunatnes izlasēs, bet pieaugušo valstsvienībā nav debitējis.

Izmantotie resursi:
https://antidopings.gov.lv/antidopi...

1 2 3 78 komentāri

 +12 [+] [-]

, 2020-06-03 18:55, pirms 4 gadiem
Mildronāts un tikai četri gadi diskvalifikācijas? Kur tad cietumsods, kur prasība atgriezt zaudējumus klubam, līgai, visiem, kas viņa krāpšanās dēļ zaudēja totalizatoros? Visiem taču zināms, ka viena tablete briesmīgās drogas "mildronāts" padarītu pat kaimiņu Ieviņu par Makdeivida un Habiba krustojumu! Kādu drausmīgu kaitējumu viņš nodarījis bērniem!!! Viņi tagad skries uz aptieku un pirks Mildronātu, jo viņu elks to lieto, un pārvērtīsies par terminatoriem!

 +13 [+] [-]

, 2020-06-03 19:00, pirms 4 gadiem
Godīgi sakot, gribētos, lai kāds izskaidro, kāpēc par Meldoniju ir tik bargi sodi. Ok, dopings, bet kāpēc par anaboliķiem citreiz ir 1-2 gadi? Nu tīri izpratnei.

  +6 [+] [-]

, 2020-06-03 19:05, pirms 4 gadiem
M rakstīja: Mildronāts un tikai četri gadi diskvalifikācijas? Kur tad cietumsods, kur prasība atgriezt zaudējumus klubam, līgai, visiem, kas viņa krāpšanās dēļ zaudēja totalizatoros? Visiem taču zināms, ka viena tablete briesmīgās drogas "mildronāts" padarītu pat kaimiņu Ieviņu par Makdeivida un Habiba krustojumu! Kādu drausmīgu kaitējumu viņš nodarījis bērniem!!! Viņi tagad skries uz aptieku un pirks Mildronātu, jo viņu elks to lieto, un pārvērtīsies par terminatoriem!
Labs

     [+] [-]

, 2020-06-03 19:14, pirms 4 gadiem
Taa jau to amatieru maz, un vel uz gadiem ....
Slēpts komentārs: Maikl30

  +4 [+] [-]

, 2020-06-03 19:16, pirms 4 gadiem
Lai tas birojs iet pakaļā!

  +5 [+] [-]

, 2020-06-03 19:41, pirms 4 gadiem
Maikl30 rakstīja: Nez ko tas dolbiks domaja, lietot hernu kautkadu Latvijas amatieru cempi
Nez, ko tu domā, katru reizi nespējot izteikt savu viedokli bez lamām. Mildronātu varbūt dzēra nevis, kā dopingu bet vienkāršas zāles, tikai ņipodumal, ka var sūdi sanākt.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +4 [+] [-]

, 2020-06-03 20:49, pirms 4 gadiem
Parasti Tev Ivar/Namej neatbildu, bet šoreiz tu reāli pret vēju čurā. Kā Mildronāts uzlabo fizisko kondīciju? Un tiešām pieķertiem par anaboliku vai augšanas hormoniem var būt 2-3x mazāks sods, kā par Mildronātu, kas būtu ierindojams pie vitamīniem?

  +5 [+] [-]

, 2020-06-03 21:06, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Godīgi sakot, gribētos, lai kāds izskaidro, kāpēc par Meldoniju ir tik bargi sodi. Ok, dopings, bet kāpēc par anaboliķiem citreiz ir 1-2 gadi? Nu tīri izpratnei.
Tīri izpratnei (un kur nu Miņins paies hokeja-dopinga rakstam garām).

Ir WADA noteikumi un 4 gadu DSQ ir STANDARTA sods. Vienalga vai Tu iekriti ar meldoniju, vai ar kaut ko no anabolsisko steroīdu smagā gala.

2 gadu sodi ir pēc vecajiem noteikumiem (bija spēkā līdz 2014. gada 31. decembrim). Tagad tādus saņem tikai tie, kuru tajā laikā nodotās analīzes tiek pārbaudītas atkārtoti.

     [+] [-]

, 2020-06-03 22:10, pirms 4 gadiem
Mukurs rakstīja: Parasti Tev Ivar/Namej neatbildu, bet šoreiz tu reāli pret vēju čurā. Kā Mildronāts uzlabo fizisko kondīciju? Un tiešām pieķertiem par anaboliku vai augšanas hormoniem var būt 2-3x mazāks sods, kā par Mildronātu, kas būtu ierindojams pie vitamīniem?
Meldonijs (mildronāts) neko neuzlabo, bet gan dod iespēju daudz ātrāk atjaunoties.
Patiesībā brīnos kāpēc OHL spēlētājam jālieto šis preparāts, ja vien tam nav problēmas ar veselību, jo 1-2 spēles nedēļa nebūt nav tik daudz, lai lietotu kādus papildus līdzekļus priekš atjaunošanās.

  +4 [+] [-]

, 2020-06-03 22:11, pirms 4 gadiem
Manā izpratnē problēma nav termiņā, problēma ir tajā, ka šādi amatieri vispār tiek testēti. Tas ir amatieru sports, kur neviens ar savu rezultātu nepelna naudu, netērē valsts līdzekļus, bet par savu naudu, no darba brīvajā laikā nodarbojas ar savu iemīļoto sporta veidu. Šiem amatieriem nav sporta ārstu, kuri nozīmētu vienus vai otrus preperātus un sekotu līdzi vai tas nav aizliegto vielu sarakstā. Ja notestētu Latvijas MTB velo seriāla TOP 50, es domāju, ka būtu ļoti liels pārsteigums par rezultātu. Es neattaisnoju aizliegtu vielu lietošanu. Noteikti nē. Pret to ir jācīnās, bet vai testējot un izdalot DSQ amatieriem jebkā tiek attīrīts profesionālais sports, es ļoti šaubos.

  +1 [+] [-]

, 2020-06-03 22:20, pirms 4 gadiem
Mukurs rakstīja: Kā Mildronāts uzlabo fizisko kondīciju?
Iesaku pamēģināt pašam. Pamēģini, aizej rīt uz aptieku, nopērc divas paciņas un katru dienu rīta pusē divas kapsulas iedzer. Tad redzēsi. Tas protams, ja nodarbojies ar izturības sporta veidiem vai arī ir liela intelektuālā slodze darbā vai mācībās.

  +2 [+] [-]

, 2020-06-03 22:23, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tīri izpratnei (un kur nu Miņins paies hokeja-dopinga rakstam garām).

Ir WADA noteikumi un 4 gadu DSQ ir STANDARTA sods. Vienalga vai Tu iekriti ar meldoniju, vai ar kaut ko no anabolsisko steroīdu smagā gala.

2 gadu sodi ir pēc vecajiem noteikumiem (bija spēkā līdz 2014. gada 31. decembrim). Tagad tādus saņem tikai tie, kuru tajā laikā nodotās analīzes tiek pārbaudītas atkārtoti.
Paldies, par skaidrojumu

     [+] [-]

, 2020-06-03 22:24, pirms 4 gadiem
AloizsZeps rakstīja: Ja notestētu Latvijas MTB velo seriāla TOP 50, es domāju, ka būtu ļoti liels pārsteigums par rezultātu.
Tiem, kas brauc arī starptautiskās sacensībās vai paralēli nodarbojas ar citiem sporta veidiem (daudzi ziemā slēpo un piedalās, piemēram, Latvijas čempionātu posmos) droši vien nelieto, bet tiem, kas brauc no kādas 20. vietas līdz kādai 100. domājams lielākā daļa ir meldonija lietotāji.

  +2 [+] [-]

, 2020-06-03 22:26, pirms 4 gadiem
kasagrande rakstīja: Iesaku pamēģināt pašam. Pamēģini, aizej rīt uz aptieku, nopērc divas paciņas un katru dienu rīta pusē divas kapsulas iedzer. Tad redzēsi. Tas protams, ja nodarbojies ar izturības sporta veidiem vai arī ir liela intelektuālā slodze darbā vai mācībās.
Tas varētu būt viens no iemesliem kāpēc OHL spēlētājs lieto atjaunošanās preparātus, jo ikdienā ir liela fiziskā slodze pamatdarbā, un nepieciešams atjaunoties pirms spēlēm.

  +1 [+] [-]

, 2020-06-03 22:31, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tas varētu būt viens no iemesliem kāpēc OHL spēlētājs lieto atjaunošanās preparātus, jo ikdienā ir liela fiziskā slodze pamatdarbā, un nepieciešams atjaunoties pirms spēlēm.
Ir pat dzirdēti viedokļi, ka, ja Tu nodarbojies ar izturības sporta veidiem, esi vecumā ap 40 un nelieto meldoniju, tad čakarē savu veselību. Es gan tā nedomāju, taču esmu intereses pēc mēģinājis un viennozīmīgi varu teikt, ka dod tieši elpošanā (skābekļa uzņemšanas apjomā), kas palīdz gan slodzēs, gan tad, ja darbā milzīga slodze.

  +2 [+] [-]

, 2020-06-03 22:32, pirms 4 gadiem
AloizsZeps rakstīja: Manā izpratnē problēma nav termiņā, problēma ir tajā, ka šādi amatieri vispār tiek testēti. Tas ir amatieru sports, kur neviens ar savu rezultātu nepelna naudu, netērē valsts līdzekļus, bet par savu naudu, no darba brīvajā laikā nodarbojas ar savu iemīļoto sporta veidu. Šiem amatieriem nav sporta ārstu, kuri nozīmētu vienus vai otrus preperātus un sekotu līdzi vai tas nav aizliegto vielu sarakstā. Ja notestētu Latvijas MTB velo seriāla TOP 50, es domāju, ka būtu ļoti liels pārsteigums par rezultātu. Es neattaisnoju aizliegtu vielu lietošanu. Noteikti nē. Pret to ir jācīnās, bet vai testējot un izdalot DSQ amatieriem jebkā tiek attīrīts profesionālais sports, es ļoti šaubos.
Atļaušos minēt kāpēc OHL spēlētāji tiek testēti-Latvijas klubi piedalās IIHF organizētajā Kontinentālajā kausa izcīņā, un līdz ar to OHL spēlētājiem viss jādara atbilstoši IIHF un WADA prasībām. Tai skaitā attiecībā uz dopinga testēšanu.

  +2 [+] [-]

, 2020-06-03 22:33, pirms 4 gadiem
kasagrande rakstīja: Ir pat dzirdēti viedokļi, ka, ja Tu nodarbojies ar izturības sporta veidiem, esi vecumā ap 40 un nelieto meldoniju, tad čakarē savu veselību. Es gan tā nedomāju, taču esmu intereses pēc mēģinājis un viennozīmīgi varu teikt, ka dod tieši elpošanā (skābekļa uzņemšanas apjomā), kas palīdz gan slodzēs, gan tad, ja darbā milzīga slodze.
Tā varētu būt!

  +4 [+] [-]

, 2020-06-03 22:34, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Nez, ko tu domā, katru reizi nespējot izteikt savu viedokli bez lamām. Mildronātu varbūt dzēra nevis, kā dopingu bet vienkāršas zāles, tikai ņipodumal, ka var sūdi sanākt.
Grundmanis ir krosfita treneris, domājams tāpēc ar lietoja tip atjaunoties, pat neiedomājās ka OHLā var uz dopinga analīzēm trāpīt, katrā ziņā visticamāk ne jau dēl hoķa viņs to mildronātu padzēra.
Ehhh, atceros viņu tīņa gados, pamatīgi bij pārāks par vienaudžiem.

     [+] [-]

, 2020-06-03 22:41, pirms 4 gadiem
Viņš bija Zemgales 1.pāra aizsargs, ja?

  +4 [+] [-]

, 2020-06-03 22:42, pirms 4 gadiem
Daudz lielāka vērtība rakstam būtu, ja pašam Grundmanim tomēr dotu iespēju nokomentēt. Tas mazinātu minējumus komentāros.
Viņš jau tomēr ir zināms kā cilvēks , kas nodarbojas ar cross fit : nopietnas slodzes. Nedomāju , ka lietots ar nodomu, lai uzlabotu duhu un statistiku lv chempī.

  +3 [+] [-]

, 2020-06-03 22:49, pirms 4 gadiem
Dopings, Grundmanis utt. viss skaidrs, taču mani tā nedaudz pārsteidz šeit valdošā kopējā noskaņa - meldonijs jau tik atjaunošanās preparāts!
Arī anaboliskos steroīdus var uzskatīt par "tikai atjaunošanās" preparātiem. Tie uzlabo hormonālo fonu, veicina olbaltumvielu sintēzi, palielina sinoviālā šķidruma daudzumu locītavās, stiprina kaulus utt. Nu, vai nav brīnišķīgi?

Protams, ka to ietekme (kā mehānisms, tā arī kaitīgums) uz organismu ir atšķirīgs, taču abas vielas ir WADA pārraudzībā esošo sporta notikumu aizliegto vielu sarakstā un ar to sportistiem jārēķinās.
Stāsti par to "meldonijs jau neko nedod"... piedošanu, ja tas neko nedod, kāpēc tad to dzer?

Es tagad nesaku, ka meldonijs ir nikns preparāts, taču tas ir aizliegts (kāpēc kāds preparāts nonāk aizliegto sarakstos - cits stāsts). Dalīt tos "labajos" un "sliktajos" ir saknē nepareizi.

Nu, salīdzinājumā - ja kāds pietempjas alu un sēžas pie stūres un tiek apturēts, viņš ir mazāk vainīgs par to, kurš dzēra šņabi?

  +2 [+] [-]

, 2020-06-03 22:52, pirms 4 gadiem
i'm so dunk rakstīja: Daudz lielāka vērtība rakstam būtu, ja pašam Grundmanim tomēr dotu iespēju nokomentēt. Tas mazinātu minējumus komentāros.
Viņš jau tomēr ir zināms kā cilvēks , kas nodarbojas ar cross fit : nopietnas slodzes. Nedomāju , ka lietots ar nodomu, lai uzlabotu duhu un statistiku lv chempī.
Tas viss tā varētu būt, bet tas neattaisno to, ka viņš nespēja iziet dopinga testu.
Ja viņš izmanto meldonītu savām cross fit darbam, tad viņam vajadzēja atteikties no spēlēšanas OHL, jo neticu, ka viņš nezināja, ka arī šajā līgā notiek dopinga kontrole.

  +2 [+] [-]

, 2020-06-03 22:54, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Dopings, Grundmanis utt. viss skaidrs, taču mani tā nedaudz pārsteidz šeit valdošā kopējā noskaņa - meldonijs jau tik atjaunošanās preparāts!
Arī anaboliskos steroīdus var uzskatīt par "tikai atjaunošanās" preparātiem. Tie uzlabo hormonālo fonu, veicina olbaltumvielu sintēzi, palielina sinoviālā šķidruma daudzumu locītavās, stiprina kaulus utt. Nu, vai nav brīnišķīgi?

Protams, ka to ietekme (kā mehānisms, tā arī kaitīgums) uz organismu ir atšķirīgs, taču abas vielas ir WADA pārraudzībā esošo sporta notikumu aizliegto vielu sarakstā un ar to sportistiem jārēķinās.
Stāsti par to "meldonijs jau neko nedod"... piedošanu, ja tas neko nedod, kāpēc tad to dzer?

Es tagad nesaku, ka meldonijs ir nikns preparāts, taču tas ir aizliegts (kāpēc kāds preparāts nonāk aizliegto sarakstos - cits stāsts). Dalīt tos "labajos" un "sliktajos" ir saknē nepareizi.

Nu, salīdzinājumā - ja kāds pietempjas alu un sēžas pie stūres un tiek apturēts, viņš ir mazāk vainīgs par to, kurš dzēra šņabi?
Labs paskaidrojums, un vel labāks salīdzinājums.

     [+] [-]

, 2020-06-03 23:00, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Dopings, Grundmanis utt. viss skaidrs, taču mani tā nedaudz pārsteidz šeit valdošā kopējā noskaņa - meldonijs jau tik atjaunošanās preparāts!
Nu tak arī slikto cilvēki sadala vairāk un mazāk sliktajā. Nu tā pavirši - tip ir lietas no kā pampst muskuļi, bojājas sirds un krāniņs nestāv un ir "tikai atjaunošanās" līdzekļi. Kaut kad to meldoniju "noreklamēja" ka ne baigi slikto un tā cilvēki domā. Neviens tak neies studēt medicīnu, lai tajā iedziļinātos, šeit tiek vienkāršotas daudz vienkāršākas lietas par dopingiem un preparātiem, te reti kam ir kaut pamatzināšanas šais jautājumos. Tu un vēl pa retam kāds uzraksta komentos, ka var just ka ir temā par šo.

     [+] [-]

, 2020-06-03 23:03, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Viņš bija Zemgales 1.pāra aizsargs, ja?
Šo lasīji?

https://www.sport.pl/skoki/7,65074,...

     [+] [-]

, 2020-06-03 23:11, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Nu tak arī slikto cilvēki sadala vairāk un mazāk sliktajā. Nu tā pavirši - tip ir lietas no kā pampst muskuļi, bojājas sirds un krāniņs nestāv un ir "tikai atjaunošanās" līdzekļi. Kaut kad to meldoniju "noreklamēja" ka ne baigi slikto un tā cilvēki domā. Neviens tak neies studēt medicīnu, lai tajā iedziļinātos, šeit tiek vienkāršotas daudz vienkāršākas lietas par dopingiem un preparātiem, te reti kam ir kaut pamatzināšanas šais jautājumos. Tu un vēl pa retam kāds uzraksta komentos, ka var just ka ir temā par šo.
Redz kā ir - vispirms cilvēki izdomā puspatiesības par to kas pampst (kas pampst, no kā pampst?) un nestāv (ja lieto, piem., testosteronu un nestāv - tad, Hjūstona, problēmas jums ir pamatīgas ), bet tad to visu vēl sāk dalīt kaut kādos labajos un sliktajos.

Tas ir saknē nepareizi un, manuprāt, pat bīstami, jo tāds nihilisms ne pie kā laba nevienu nav novedis un šaubos vai novedīs.

  +3 [+] [-]

, 2020-06-03 23:18, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Redz kā ir - vispirms cilvēki izdomā puspatiesības par to kas pampst (kas pampst, no kā pampst?) un nestāv (ja lieto, piem., testosteronu un nestāv - tad, Hjūstona, problēmas jums ir pamatīgas ), bet tad to visu vēl sāk dalīt kaut kādos labajos un sliktajos.

Tas ir saknē nepareizi un, manuprāt, pat bīstami, jo tāds nihilisms ne pie kā laba nevienu nav novedis un šaubos vai novedīs.
Tāpēc mums esi Tu, kas baurus izskolo

  +1 [+] [-]

, 2020-06-03 23:24, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Tāpēc mums esi Tu, kas baurus izskolo
Zin kā, pie katra jau neizstāvēsi klāt.

     [+] [-]

, 2020-06-03 23:37, pirms 4 gadiem
Te cilvēki vispār neizglītoti, mauc pa tukšo paši anabolisko sterioīdus nav lietojuši un tik baigi gudri izsakās. Mildronāts vienkārši palīdz atjaunoties pēc smagākām slodzēm un tas ir pārkāpums, tieši tāpat kā hgh n stuff. Tik problēma tā, ka amatieros jēga pist iekšā nekāda, tāpat Latvijas Čempionāts tādi krūmu mači vien ir. Saprotu to elites sportistus, kas cīnās par lielām naudas summām un tituliem, kur viņiem arī visa dzīve ir pakārtota sportam, 3x dienā trenējas, ēd, guļ un atjaunojas, tad ir jēga pist iekšā, lai dabūtu maksimumu ārā. Jo nu noslogot lieki organismu, lai medaļu dabūtu Latvijas čempī ir pilnīgs apsurds, tur mierīgi bez gear var kapāt 👍

     [+] [-]

, 2020-06-03 23:40, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Šo lasīji?

https://www.sport.pl/skoki/7,65074,...,wielkie-problemy-finansowe-norwegow-skoczkowie-moga-byc-zmuszeni.html#s=SMT_Link_2
Baumu līmenī jau pirms tam to lasīju, arī NOR A komandas sastāvu vakar izlasīju, tāpēc nekāds pārsteigums tas nav. Skumji, ka tas viss apstiprinājies

P.S. Paldies par raksta linku.

  +3 [+] [-]

, 2020-06-04 00:20, pirms 4 gadiem
es zinu labāk rakstīja: Te cilvēki vispār neizglītoti, mauc pa tukšo paši anabolisko sterioīdus nav lietojuši un tik baigi gudri izsakās. Mildronāts vienkārši palīdz atjaunoties pēc smagākām slodzēm un tas ir pārkāpums, tieši tāpat kā hgh n stuff. Tik problēma tā, ka amatieros jēga pist iekšā nekāda, tāpat Latvijas Čempionāts tādi krūmu mači vien ir. Saprotu to elites sportistus, kas cīnās par lielām naudas summām un tituliem, kur viņiem arī visa dzīve ir pakārtota sportam, 3x dienā trenējas, ēd, guļ un atjaunojas, tad ir jēga pist iekšā, lai dabūtu maksimumu ārā. Jo nu noslogot lieki organismu, lai medaļu dabūtu Latvijas čempī ir pilnīgs apsurds, tur mierīgi bez gear var kapāt 👍
Saprātīgs koments, tik latv.val. stundās esi kuraņījis aiz stūra! Namejs ar var, ja grib! Kāda starpība: kovids vai visādi mildronāti! Tāpat neviens neko nespēlē.

  +3 [+] [-]

, 2020-06-04 00:36, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Dopings, Grundmanis utt. viss skaidrs, taču mani tā nedaudz pārsteidz šeit valdošā kopējā noskaņa - meldonijs jau tik atjaunošanās preparāts!
Arī anaboliskos steroīdus var uzskatīt par "tikai atjaunošanās" preparātiem. Tie uzlabo hormonālo fonu, veicina olbaltumvielu sintēzi, palielina sinoviālā šķidruma daudzumu locītavās, stiprina kaulus utt. Nu, vai nav brīnišķīgi?

Protams, ka to ietekme (kā mehānisms, tā arī kaitīgums) uz organismu ir atšķirīgs, taču abas vielas ir WADA pārraudzībā esošo sporta notikumu aizliegto vielu sarakstā un ar to sportistiem jārēķinās.
Stāsti par to "meldonijs jau neko nedod"... piedošanu, ja tas neko nedod, kāpēc tad to dzer?

Es tagad nesaku, ka meldonijs ir nikns preparāts, taču tas ir aizliegts (kāpēc kāds preparāts nonāk aizliegto sarakstos - cits stāsts). Dalīt tos "labajos" un "sliktajos" ir saknē nepareizi.

Nu, salīdzinājumā - ja kāds pietempjas alu un sēžas pie stūres un tiek apturēts, viņš ir mazāk vainīgs par to, kurš dzēra šņabi?
Doks skaidroja, ka mildronāts, principā, pasargā sirdi no iespējamām pārslodzes sekām, infarktiem utt. Iespējams, bija kādas problēmas ar motoru, un tādēļ arī ņēma..

  -1 [+] [-]

, 2020-06-04 07:38, pirms 4 gadiem
Nav problēmu ar latviešu valodu, vienkārši ātri rakstīju no telefona un vasarā citas prioritātes nekā ieguldīt laiku tekstos. Domāju, ka domu saprati!
1 2 3 78 komentāri