Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Ar "Riga" par Latvijas čempionu kļuvušais Skripņiks vadīs Ukrainas Premjerlīgas klubu

Rolands Eliņš

Ar "Riga" par Latvijas čempionu kļuvušais Skripņiks vadīs Ukrainas Premjerlīgas klubu
Viktors Skripņiks. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC

Bijušais “Riga” galvenais treneris Viktors Skripņiks šodien oficiāli apstiprināts par Ukrainas Premjerlīgas kluba “Zorya” galveno treneri. Līgums ar viņu noslēgts uz trim gadiem.

Par Viktoru Skripņiku vēl rudenī, kad viņš ar lieliskiem panākumiem vadīja “Riga” komandu, tika baumots par Krievijas Premjerlīgas klubu interesi. Šāda iespējamība dzīvē tomēr nepiepildījās, un pēc pusgada pavadīšanas bez darba vietas profesionālā klubā Skripņiks šodien ieguvis galvenā trenera amata Luhaņskas “Zorya” komandā.

Aizvadītā gada labākais futbola treneris Latvijā ar “Zorya” noslēdzis trīs gadu līgumu. Skripņiks, kurš iepriekš pats spēlējis Ukrainas futbola izlasē, ukraiņu medijiem oficiāli tiks prezentēts jūlija vidū.

Skripņiks Rīgā ieradās apmēram tieši pirms gada, un viņam izdevās ļoti veiksmīgi pārņemt “Riga” vadību. Sekoja ilga uzvaru sērija, pārņemot vadību Virslīgā, kas rudenī atnesa komandai pirmo Latvijas čempiones titulu, kā arī tika iegūts Latvijas kauss. Kluba pārstāvji starpsezonā norādīja, ka ir vēlme paturēt Skripņiku kā galveno treneri arī uz nākamo sezonu, uz ko vēl bija spēkā aktuāls līgums, taču ziemā tika paziņots, ka nolīgts jau jauns galvenais treneris.

Skripņiks iepriekš strādājis kā galvenais treneris Vācijas Bundeslīgas klubā “Werder”, kurā vairākas sezonas aizvadīja arī kā futbolists.

“Zorya” aizvadītajā sezonā Ukrainas līgā ieņēma piekto vietu, iegūstot tādu pašu punktu skaitu kā ceturto vietu ieguvusī “Mariupol”. Iegūtā vieta dod “Zorya” tiesības piedalīties nākamās sezonas Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā.

Izmantotie resursi:
Официальный сайт ФК "Заря" -...

     [+] [-]

, 2019-06-03 21:42, pirms 5 gadiem
Kādēļ Riga nepalika? Algu lielāku sagribēja?

     [+] [-]

, 2019-06-03 21:43, pirms 5 gadiem
RFS nogulēja, vajadzēja pārķert - būtu labas izredzes uz zeltu..

     [+] [-]

, 2019-06-03 23:21, pirms 5 gadiem
Kāpēc LV klubus trenē labāki treneri nekā LV izlasi?