Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Šteinbors un "Arka" pēdējā kārtā nodrošina palikšanu, Višņakovam gols

Šteinbors un "Arka" pēdējā kārtā nodrošina palikšanu, Višņakovam gols
Eduards Višņakovs
Foto: ruchchorzow.com.pl

Šodien spēles Polijas Ekstraklasē aizvadījuši Latvijas futbolisti. Eduards Višņakovs kompensācijas laikā guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, kas palīdzēja ''Ruch'' izcīnīt neizšķirtu pret ''Leczna'', savukārt Pāvels Šteinbors palīdzēja Gdiņas ''Arka'' ar 3:1 viesos pieveikt ''Zaglebie''.

Polija

Polijas Ekstraklasē aizvadīta pēdējā kārta otrajā astoņniekā, kas cīnījās par neizkrišanu no spēcīgāko sabiedrības.

Eduards Višņakovs "Ruch" komandas sastāvā laukumā devās spēles 87. minūtē. Tā kā pirms tam fani bija sarīkojuši nekārtības un spēle tika apturēta, kompensācijas laiks bija 24 minūtes un mūsu uzbrucējs nospēlēja gandrīz pusstundu. Tieši viņš kļuva par spēles varoni, gūstot vārtus un atdodot rezultatīvu piespēli. Pēc pirmā puslaika ar 2:0 vadībā atradās ''Leczna'', taču pēc spēles beigu signāla rezultāts uz tablo - 2:2. Tiesa, "Ruch" jau iepriekš bija zaudējusi cerības palikt Ekstraklasē - nākamsezon "Ruch" būs jāspēlē pēc spēka otrajā līgā, bet Višņakova nākotne pagaidām ir neskaidra.

Savukārt ''Arka'' ar Pāvelu Šteinboru vārtos izcīnīja ārkārtīgi svarīgu uzvaru ar 3:1. ''Arka'', kas šosezon izcīnīja Polija kausu, pēc nospēlētām 30 minūtēm atradās vadībā jau ar 2:0, bet Marcjaniks, raidot bumbu savos vārtos, kurus sargāja Šteinbors, rezultāta starpību samazināja līdz minimumam. Mača 75. minūtē ''Arka'' atkal pārsvaru dubultoja un spēli noslēdza ar 3:1. Tieši šī uzvara ļāva "Arka" nosargāt vietu Polijas Ekstraklasē.

Polijas Ekstraklases vadošā astoņnieka pēdējā kārta tiks izspēlēta svētdien. Uz titulu pretendē uzreiz četras(!) komandas. Šī brīža čempione "Legia" par diviem punktiem apsteidz "Jagiellonia", "Lech" un "Lechia". Piektajā vietā atrodas Vladislava Gabova "Korona", bet astotajā vietā ir Vladislava Gutkovska "Termalica".

Polijas Ekstraklases noslēguma tabula (palikšanas grupa, 9.-16. vieta)

1Zaglebie3734
2Piast Gliwice3731
3Slask Wroclaw3729
4Plock3728
5Arka Gdynia3724
6Cracovia3724
7Leczna3722
8Ruch3719