Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Plēsēji mēģinās noķert pingvīnus Nešvilā

Plēsēji mēģinās noķert pingvīnus Nešvilā
Foto: Scanpix

Šonakt plkst. 3:00 pēc Latvijas laika Nešvilā turpināsies Stenlija kausa izcīņa starp vietējo "Predators" un Pitsburgas "Penguins". Rezultāts sērijā ir 2:0 pingvīnu labā, un ja plēsējiem neizdosies uzvarēt, tad "Penguins" ceļš līdz kausam būs krietni ātrāks.

Finālsērijā ir aizvadītas divas spēles ar dažādiem scenārijiem, bet abos mačos uzvarētājs ir bijis viens - "Penguins". Pirmajā cīņā Nešvila nonāca zaudētājos ar 0:3, spēja atspēlēties, tomēr piedzīvoja sāpīgu zaudējumu ar 3:5, savukārt otrajā mačā "Predators" izvirzījās vadībā, beigu beigās piedzīvojot neveiksmi ar 1:4, ielaižot trīs vārtus trīs minūšu laikā. Abas spēles vieno tas, ka pingvīni pie uzvarām tikuši trešajos periodos, un tā ir viela pārdomām Pīteram Lavioletam. Pēc otrā mača "Predatotrs" galvenais treneris atzina, ka viņa komanda labi spēlēja piecarpus periodus, pieļaujot īsos vājuma brīžus, ko "Penguins" perfekti izmantoja.

Trenera vārdus papildina Nešvilas aizsargs Pernels Karls Subans: "Nedomāju, ka komandas ģērbtuvē kāds ir pilnīgi apmierināts ar savu spēli visu 60 minūšu laikā". Spēlētājs izteica atbalsta vārdus vārtsargam Pekam Rinnem, kurš divās spēlēs ielaidis astoņus vārtus, uzsverot, ka vārtsargs ir vismazāk vainīgs komandas zaudējumos. Pats Rinne uzsver, ka viņš joprojām ir pārliecināts par saviem spēkiem un cenšas pēc iespējas ātrāk aizmirst par iepriekšējām spēlēm.

Visu iespējamo Nešvilas pirmajai uzvarai dara ne tikai treneru korpuss, bet arī pilsētas arēnas vadība, ierobežojot biļešu pārdošanu internetā. Spēli varēs apmeklēt tikai cilvēki, kuru maksājumu karte ir piesaistīta vienam no pieciem štatiem, kuros tiek translēti "Predators" mači. Citu štatu iedzīvotājiem nauda par nopirktajām biļetēm tiks atgriezta. Iespējams, ka jaudīgs atbalsts tiešam palīdzēs Nešvilas komandai uzvarēt, jo viesos pingvīni spēlē nedaudz sliktāk - no septiņiem zaudējumiem izslēgšanas spēlēs četri ir piedzīvoti pretinieku laukumos, bet rezultāts 3:0 sērijā bijis tikai konferences ceturtdaļfinālā pret bezspēcīgo Kolambusas "Blue Jackets", kas tika pieveikta ar 4:1.

"Penguins" galvenais treneris Maiks Salivans pēc otrās uzvaras atzīmējis, ka viņa komanda vēl nerāda savu labāko sniegumu un var spēlēt labāk, izteicot cerību, ka labākais pingvinu mačs vēl ir priekšā. Nedaudz filozofijas atļāvies uzbrucējs Kriss Kunics: "Nekad nevar zināt, vai tavā dzīvē būs vēl viena iespēja cīnīties par titulu. Spēles, un pat sērijas rezultātu var izšķirt rikošets, tāpēc esmu priecīgs, ka mēs joprojām esam cīņā. Iespējams, tas ir pēdējais Stenlija kausa fināls manā dzīvē." Komandas kapteinis Sidnijs Krosbijs bijis konkrētāks - pēc kanādieša vārdiem, trešajā spēlē svarīgs būs mača sākums, bet viņa vienībai jādemonstrē sniegums, ko pingvīni demonstrējuši otrās spēles trešajā periodā. Pitsburgas komandas sniegums ietekmējis arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) mājas lapu – Stenlija kausa līderi gūto vārtu un punktu, atdotu piespēļu un vidēji ielaisto vārtu ir "Penguins" spēlētāji Jevgeņijs Malkins, Džeiks Gincels un Mets Marejs.

Pēdējo reizi četru spēļu fināls norisinājās 1998. gadā, kas Skotija Boumena vadītā Detroitas "Red Wings" pārspēja Vašingtonas "Capitals", savukārt, rezultāts 3:0 finālsērijā pēdējo reizi bijis 2014. gada sērijā starp Losandželosas "Kings" un Ņujorkas "Rangers". No tā, vai Nešvila spēs uzvarēt trešajā spēlē, lielā mērā ir atkarīgs sērijas liktenis. Nevienā no trīs sērijām "Predators" nav nācies atrasties iedzinēju lomā un 0:2 sērijā ir jauns izaicinājums komandai. Vai Nešvila tiks ar to galā? Atbildi dos spēle, kas sāksies plkst. 3:00 pēc Latvijas laika. Tiešraidi piedāvās Setanta Sports kanāls.

Izmantotie avoti:
Official Site of the National Hockey League |...

Kura komanda izcīnīs uzvaru Stenlija kausa fināla trešajā spēlē?

  • 71

  • 74


  -2 [+] [-]

, 2017-06-03 15:26, pirms 7 gadiem
Būs 3-0 pēc šīs spēles

  +1 [+] [-]

, 2017-06-03 15:39, pirms 7 gadiem
Lai arī esmu nedaudz vairāk par pingvīniem,neticu,ka viss aizies tik viegli,jo ,ja Pitsburga uzvarēs,tad ar Nešvillu ir cauri.Tāpēc vairāk sliecos domāt,ka Nešvilla šonakt uzvarēs.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-03 15:52, pirms 7 gadiem
Pingvīni iet pēc titula. Jau trešais būs Krosbijam un Malkinam. Meistari.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-03 16:49, pirms 7 gadiem
Esmu par pingviiniem bet nu gan jau ka buus Predatoriem pirmaa uzvara. Kur tad liksies.
Neticaas ka finaala seerijaa vareetu buut 4-0. Bet ja taa buutu tad man buutu tikai prieks

  -1 [+] [-]

, 2017-06-03 16:53, pirms 7 gadiem
Bet nu pagaidaam izskataas ka Predatoriem argumentu nav
Slēpts komentārs: comon88

  +2 [+] [-]

, 2017-06-03 18:25, pirms 7 gadiem
"Penguins", šī spēle jāzaudē, lai normāli kausu varētu paķert, beidzot arī mājās, nevis izbraukumā... Bet tā, Pingvīni mani nepaklausīs un būs 3-0, 4-0 un punkts.
Slēpts komentārs: Real Ganster

  +1 [+] [-]

, 2017-06-03 19:28, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Lai arī esmu nedaudz vairāk par pingvīniem,neticu,ka viss aizies tik viegli,jo ,ja Pitsburga uzvarēs,tad ar Nešvillu ir cauri.Tāpēc vairāk sliecos domāt,ka Nešvilla šonakt uzvarēs.
Nav ko piebilst jo domāju līdzīgi.Nav manas komandas ,bet nedaudz vairāk par Pitsburgu,bet gribās arī intrigu.

  +2 [+] [-]

, 2017-06-03 19:32, pirms 7 gadiem
Real Ganster rakstīja: Aleksandrs Ovechkins! Kad stulbie kanadiesi dzird so uzvardu, vini centas lai vini to ne dzirdetu, jo vins 2008 pasaules kausa demotiveja kanadas hokeja paaudzi spelet hokeju! vins ir pirmais kurs parada zobus garija betmena suniem un kopa ar sarkano masini iznicinaja kanadu un tas fanotajus.
Evgenijs Malkins, sogad nebija pasaules kausa un tapec man nak prata ka nauda vinam nozime vairak neka vards putins un vina vislieliska valsts vesture, jo tur ir visstipraka armija 10 reizes lielaka par nato! HA HA IZNEM TO STUBLS LATVIETAIS
Āpsi 2008 gadā nekāda PK nebija ,bet notika tikai PČ kurā kanādieši reti draņķīgi nospēlēja trešo trešdaļu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-06-03 20:02, pirms 7 gadiem
Real Ganster rakstīja: Aleksandrs Ovechkins! Kad stulbie kanadiesi dzird so uzvardu, vini centas lai vini to ne dzirdetu, jo vins 2008 pasaules kausa demotiveja kanadas hokeja paaudzi spelet hokeju! vins ir pirmais kurs parada zobus garija betmena suniem un kopa ar sarkano masini iznicinaja kanadu un tas fanotajus.
Evgenijs Malkins, sogad nebija pasaules kausa un tapec man nak prata ka nauda vinam nozime vairak neka vards putins un vina vislieliska valsts vesture, jo tur ir visstipraka armija 10 reizes lielaka par nato! HA HA IZNEM TO STUBLS LATVIETAIS
Tev ir reālas problēmas ar galvu. Parādi šo komentāru ārstam, un tiksi pie atlaides.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja