Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ašvorts: "Ja latvieši 18 gados spēlētu kā Adeleke un Tosins, teiktu, ka malači"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Ašvorts: "Ja latvieši 18 gados spēlētu kā Adeleke un Tosins, teiktu, ka malači"
Pols Ašvorts
Foto: Raitis Supe

Piedāvājam FK “Ventspils” galvenā trenera Pola Ašvorta un “Babīte/Dinamo” trenera Aleksandra Gorbačova komentārus pēc kārtējā “SynotTip” Virslīgas mača (1:0).

Pols Ašvorts, “Ventspils” galvenais treneris: “Esmu priecīgs par trim punktiem, kas šajā brīdī bija svarīgākais. Mača beigās mēs zaudējām savu pārliecību un aizvadījām tās vāji. Baidījāmies riskēt, baidījāmies sist pa vārtiem, lai gan mums bija labas iespējas iespējas. Mača sākumā mums bija 4-5 iespējas gūt vārtus, un, ja kādu no tām būtu izmantojuši, spēle būtu citādāk. Taču tas nenotika un mēs sākām nervozēt. Tā nebija laba spēle, spēle bija vāja, taču galvenais bija izcīnīt trīs punktus. Tagad mums būs divas nedēļas atpūtai, un tas ir pietiekošs laiks lai atgūtos.”

Aleksandrs Gorbačovs, “Babīte/Dinamo” galvenais treneris: “Patīkami atbraukt uz šo pilsētu, kurā nedaudz strādāju 2010. gadā. Labi apstākļi darbam, laba infrastruktūra un skaista pilsēta. Ja runājam tieši par spēli, tad mums bija ļoti daudz neprecīzu piespēļu. Viena, divas piespēles un viss. Ja izdevās precīza arī trešā, tad jau tikām līdz sāncenšu soda laukumam. Sāncenšu nodomu jaukšanā šodien nedarbojāmies slikti, ar presingu daudzus uzbrukumus izjaucām, tomēr pretinieku individuālā meistarība ir augsta un ar to galā netikām. Kopumā spēle bija visai līdzīga, spraiga, tajā bija daudz cīņas. Par pašatdevi un disciplīnu nekādu pretenziju man nav, pretenzijas ir par brāķi.”

Kāda ir situācija ar “Babītes” sastāvu? Redzams, ka ar to ir problēmas, vai ir jau zināmi spēlētāji, kuru vairs nav ar komandu?
Gorbačovs: “Jā, ja mums būtu tie spēlētāji, kuri ar komandu bija sākumā, šodien mēs spēlētu citādāk. Vajadzēja spēlēt ar trim centra aizsargiem, tātad 3-5-2, un izveidot tādu kā spoguļattēlu “Ventspils” spēlei. Taču pirms šī mača mums bija loti lielas kadru problēmas. Kārkliņš, Apiņš, Savaļnieks un Kanutē vairs nav ar komandu, bet tie futbolisti, kas piederēja komandas pamatspēkiem. Močaļins un Suškins aizbraukuši uz Pēterburgu kārtot vīzas problēmas, bet Kuzmins, Daņilovs, Boikovs, Hohlovs ir traumēti. Tie ir desmit spēlētāji, kuri čempionāta sākumā gāja laukumā sākumsastāvā. Tā kā šodien bija jāspēlē ar tiem, ko no varējām savākt. Tie nav slikti spēlētāji, bet viņi ir jauni un viņiem vēl ir par agru spēlēt pret “Ventspili”. Protams, viņi centās, bet kļūdu bija daudz, un varbūt arī uztraukuma dēļ. Tā kā, ka ja būtu pilnā sastāvā, spēli būtu veidojuši citādāk, lai gan, spēlējot arī ar šo taktisko zīmējumu, kopumā galā tikām.”

Kāpēc šoreiz starta sastāvā nebija Ģirta Karlsona
Ašvorts: “Pēdējās divās spēlēs viņš devās laukumā starta sastāvā un spēlēja normāli, taču sūdzējās par to, ka traucē maska. Tā traucē redzamībai, un tā tiešām ir problēma. Pagājušajā sezonā Ģirts guva 17 vārtus, taču tagad tas ir apgrūtinoši. Tāpēc arī jautājums par to, vai likt laukumā spēlētāju, kurš pats saka, ka nejūtas ērti? Vai tādā spēlē viņu sūtīt uz maiņu, bet vai tas nepadarīs mūsu uzbrukumu tikai sliktāku? Viņam ir vajadzīgs laiks, lai pierastu pie maskas. Tikai laiks. Visi zina, ka mūsu problēma nav aizsardzība, jo esam ielaiduši tikai piecus vārtus. Problēma ir vārtu gūšanā. Es arī vēlos redzēt laukumā labi spēlējošu Ģirtu, bet tam vajadzīgs laiks.”

Kas ir galvenā problēma, lai gūtu vārtus? Momentu veidošana vai prasme tos noslēgt?
Ašvorts: “Šajā mačā tā bija momentu noslēgšana. Šodien bija daudz momentu, sevišķi Adelekem, taču nevajadzētu aizmirst, ka viņam un Tosinam ir tikai 18 gadu. Ja tā spēlētu latviešu futbolisti, kuri spēlē savās mājās, mēs teiktu, ka viņi ir lieli malači. Jaunie spēlētāji var ļoti labi aizvadīt vienu maču, bet nākamo jau ne tik veiksmīgi. Viņiem arī ir vajadzīgs laiks, vēl spēlēs, tikai tā var iegūt stabilitāti. Līdzīgi, kā tas bija, piemēram, ar Koļesovu un Tīdenbergu, kuri spēlēja un tika pie pārliecības.”

Vienīgos vārtus guva Alfa. Izdevās uzminēt, sūtot viņu starta sastāvā?
Ašvorts: “Nē, nē, bet viņš arī ir jauns spēlētājs. Pēc pirmā puslaika teicu, ka viņam vairāk jāspēlē pašam. Galu galā, pirms trim gadiem Alfa uzvarēja U-18 pasaules čempionātā, tāpēc esmu ļoti priecīgs, ka šodien viņš uzņēmās vairāk un guva savus otros vārtus Ventspilī. Ļoti svarīgu vārtus.”

Tuvojas transfēru logs, Eirokausi, vai meklējat kādu papildinājumu?
Ašvorts: “Jā, mēs skatāmies 2-3 spēlētājus, Neteikšu, kādās pozīcijās, bet papildinājumu meklēsim.

”Babīte” arī risinās savas kadru problēmas?
Gorbačovs: “Jā, noteikti. Kluba vadībai ir plāni, kā pastiprināt spēli, kas noteikti ir jādara. Domāju, tad tā būs pilnīgi cita komanda. Jūtam, ka “Ventspils” ir ļoti vienota komanda, tāpēc gribēju apsveikt to ar uzvaru. Turklāt tā vienotība nav tikai starp spēlētājiem, bet visā klubā. Tas ir viens vesels.

Komandai šosezon bijušas vairākas spēlēs, kurās pietrūka tikai laba noslēguma, kas liedza nosargāt uzvaru vai punktu. Kā pietrūka, kāpēc sanāca šādi maču nobeigumi?
Gorbačovs: “Kad spēlētāji ir noguruši, seko kļūdas, kuru jau tāpat ir daudz. Spēles organizācija un atdeve vēl ļauj tikt ar visu galā, bet, kad tuvojas mača beigas un spēki ir galā, sākam kļūdīties. Protams, var runāt arī par meistarību, jo kad tu patērē tik daudz spēka lai aizsargātos, uzbrukumam nekā vairs nepaliek. Veidojam ļoti maz uzbrukumu, jo ātri zaudējam bumbu. Ļoti ātri.”

Pol, kad sūtījāt laukumā Aleksejevu, spēles informators pateica priekšā, ka tas būs jau sestais leģionārs. Šajā brīdī kontrolējāt situāciju vai nebijāt pamanījis?
Ašvorts: “To parasti kontrolē otrais treneris, bet šoreiz uzjautāju Sergejam Diguļovam, kurš tam sekoja. Taču es zināju, ka pirms tam biju nomainījis Pauļu, tāpēc Aleksejevu varēju sūtīt laukumā. Zinu, ka emocijas var man patraucēt, tāpēc mums ir tris treneri, lai divi varētu kontrolēt mani.”
Gorbačovs: “Jā, bet “Babītei” tādu problēmu gan nav. Cik mums šodien bija leģionāri? Viens? Nu ja.”

Tuvojas spēle ar Portugāli, vai Latvijas līdzjutēji var sapņot par kaut ko pozitīvu?
Ašvorts: “Aleksandrs Starkova solis, izsaucot jaunos spēlētājus, ir ļoti pareizs. Protams, viņš riskē, taču tā arī būvē jaunu komandu. Gribu novēlēt Latvijas veiksmi un, protams, lai Koļesovs būtu labākais spēlētājs laukumā un nedotu Ronaldu nevienu pašu iespēju (smaida).”

Gorbačovs: “Tas jau pats par sevi ir pozitīvs notikums, jo Latvijā ierodas tāda komanda – Eiropas čempioni!”

  -1 [+] [-]

, 2017-06-03 02:12, pirms 7 gadiem
Nu bet protams, Pol, ka teiktu... ventspils tak nav iesistiiti kaadaa misijaa Aafrikas beernu glabshanaa...Vai Nigeerieshu futbolistu izpestiishanaa no Boko Haram kjetnaam... Kaapeec vajadziigs kaads pusciemats no dzingljem kas skraida bezjeegaa pa laukumu un iebaksta knapu golu pilniigaakajam autsaiderim saprast nevaru... Domaaju ar taadaam pashaam sekmeem nospeeleetu Vpils u-18 komanda... Rodas sajuuta ka virsliiga paarveershas par Mucenieku nodalju, kaut kaadi 3.aas skjiras aafrikaanji katraa komandaa..

     [+] [-]

, 2017-06-03 02:21, pirms 7 gadiem
Babītes rezultāti liek kasīt bārdu...
Otrais sastāvs tāpat neērts Grandiem.

  +3 [+] [-]

, 2017-06-03 06:57, pirms 7 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Babītes rezultāti liek kasīt bārdu...
Otrais sastāvs tāpat neērts Grandiem.
Noteikti ir kāds iemesls, kāpēc vairāki latviešu puikas aizgājuši no "Babītes". Kāds - varam tikai minēt!

  +3 [+] [-]

, 2017-06-03 09:42, pirms 7 gadiem
Informatoram misējās,jo bija aizmirsis izslēgt mikrafonu

  +1 [+] [-]

, 2017-06-03 09:56, pirms 7 gadiem
Babītes škidrajam sastāvam iemesls ir tikai viens-finansiālais.Vietējie puiši,kas spēlē ar amatieru līgumiem nevar iztikt no svaiga gaisa.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-03 10:28, pirms 7 gadiem
Atradis ko salīdzināt brieduma ātrumu baltajam un melnajam

     [+] [-]

, 2017-06-03 10:43, pirms 7 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Noteikti ir kāds iemesls, kāpēc vairāki latviešu puikas aizgājuši no "Babītes". Kāds - varam tikai minēt!
Šie letiņi ļoti simpatizēja - Apijš, Savāļnieks un Kārklijš

     [+] [-]

, 2017-06-03 12:43, pirms 7 gadiem
Jautājums - vai kādu Latvijas jauniešu futbola izlasi vada latvietis?

  +2 [+] [-]

, 2017-06-03 14:33, pirms 7 gadiem
Caune JM rakstīja: Jautājums - vai kādu Latvijas jauniešu futbola izlasi vada latvietis?
Sandris Rihters vada LV izlasi, tas, kurš no Metta-LŪ