Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Mišela Vudsa-Bakstere: "Trūkst vārdu, lai pateiktu visu par Kitiju"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mišela Vudsa-Bakstere: "Trūkst vārdu, lai pateiktu visu par Kitiju"
Mišela Vudsa-Bakstere, Kitija Laksa un Hosē Fernandess 2019. gada 2. maijā. Foto: USF

Kitija Laksa ceturtdien, 2. maijā, pabeidza studiju pirmo posmu, "South Florida" universitātē iegūstot psiholoģijas bakalaura grādu. Sportacentrs.com iepriekš aprunājās ar treneri Mišelu Vudsu-Baksteri (Michele Woods-Baxter) un portugāļu spēlētāju Lauru Ferreiru.

“Bulls” komandā ārpus komandas ir 15 cilvēki. Darba gaitas viņus šurp atvedušas no visas valsts – Floridas, Mišiganas, Misūri, Teksasas, Indianas, Ilinojas, Kalifornijas un Ohaio pavalstīm. Aizkulises parāda trīs jauniņie – “Brigham Young” absolvente Lorija Gārneta (Lorie Garnett, 2014), spēlētāju menedžeris Dominiks Diraimo un “DePaul” absolvente Džekija Granta (Jacqui Grant, 2017).

Komandas vecākā dalībniece ir “Trenere B”. Mišela Vudsa-Bakstere (St. John Fisher 1987) ar galveno treneri Hosē Fernandesu aizvadījusi 11 sezonas, kļūdama par “Bulls” nozīmīgāko panākumu līdzautori. Smaidīgā dāma pēdējos piecos gados individuāli strādājusi ar “South Florida” lielākajām zvaigznēm Kortniju Viljamsu (Courtney Williams), Kitiju Laksu un Mariju Jespersenu. Pateicoties viņai, Tampā nonākušas labākās ārzemju spēlētājas.

Liela diena USF, īpaši sieviešu basketbolam – tuvojas izlaidums vienai no atmiņā paliekošākajām klasēm programmas vēsturē, divām labām spēlētājām. Cik aizraujošs ceļojums tas bijis?
Būtu vēl aizraujošāk, ja Kitija un Laura varētu piedalīties absolventu vakara spēlē. Citādi abām bija izcila NCAA karjera. Viņas ir brīnišķīgas jaunas dāmas – iespējams, divas smagāk strādājošās aizsardzes, kādas man bijušas. Jā, tas sagādāja prieku.

Kuras lietas visvairāk raksturo Kitiju kā cilvēku?
Ļoti mērķtiecīga (very dedicated), ļoti mērķtiecīga kā cilvēks. Smagi strādājoša meitene un ļoti laba persona – viņa rūpējas par cilvēkiem, par komandas biedriem. Trūkst vārdu, lai visu pateiktu. Viņas darbs un uzticība mūsu komandai bijusi izcilā līmenī (top notch).

Piemēri, kuri atspoguļo smago darbu – kādi tie ir?
Viņa vienmēr dara vairāk, nekā tiek prasīts. Vienmēr izdara vairāk metienu treniņos – tāda attieksme bija pat pirmajā gadā Tampā. Kitija vēlas būt zālē un mest. Kad viņa ieradās Floridā, atkārtoju – tam būs nepieciešams laiks. Viņa: “Kāpēc to neizdarīt tagad?”

Kāpēc ne? Tev jāizdara tas, tas un tas. Un, zini ko, viņa to izdarīja. Un turpina darīt tagad. Kitija zināja, ka vēlas būt metēja un ieguldīt nepieciešamo darbu, negaidot tālāku nākotni. Tāda attieksme kā pirmgadniecei viņai palīdzēja nokļūt, kur viņa atrodas šodien.

Mumu centrs pieejams 24 stundas dienā un septiņas dienas nedēļā. Cik daudz papildus laika tas prasīja jums?
“South Florida” nav paši garākie komandas treniņi, taču pievēršam lielu uzmanību individuālajam darbam. Ja nebūtu spēles diena, Kitija, iespējams, nāktu mest katru dienu. Atpūtas dienās mēs šeit neesam, taču Kitija parasti ir, lai izdarītu savus metienus. Viņa gribēja, lai viņu pazītu kā labāko spēlētāju. Tas nozīmē – darīt visu iespējamo, lai par tādu kļūtu.

Sezonas lielākā daļa Kitijai gāja secen. Cik daudz viņa palīdzēja komandai?
Atveseļošanās process un terapija liedza viņai piedalīties lielākajā daļā izbraukumu. Kitijas galvenais mērķis šosezon bija atgūt veselību, taču pirms mājas spēlēm viņa vienmēr runāja ar meitenēm, īpaši jaunākajām. Iedrošināja, lai viņas saprastu, cik smagi jāstrādā. Arī spēļu laikā viņa sēdēja uz soliņa, turpinot iedrošināt spēlētājas – meitenes to juta.

Kādas izveidojās viņas attiecības ar cilvēkiem ārpus laukuma – skatītājiem, ziedotājiem?
Viņi mīl Kitiju – spēlēs to var redzēt. Viņa bijusi atsaucīga gan skatītājiem, gan ziedotājiem un žurnālistiem. Kitija vienmēr atsaucās mūsu aicinājumiem – viņa ir mūsu programmas seja. Par godu viņai – Kitija nekad nenovērsās un neatteica. Nāca pretī – cilvēki to redzēja. Tāpēc viņi to apbrīno.

Kā šosezon veicās Janetai Rozentālei un Luīzei Šeptei?
Janetai pēc potītes savainojuma un operācijas klājās grūti, tāpēc šis gads nebija no vieglākajiem. Citādi Janetai ir iespaidīgs potenciāls – viņa ir gara un atlētiska meitene.

Luīze ieradās sezonas vidū, brīdī, kad palikām bez Lauras Ferreiras. Viņa kļuva par mūsu aizsardzības spēlētāju – Luīzei bija jāsedz pretinieču labākā basketboliste. Viņa pieņēma izaicinājumu, jo gribēja spēlēt jau šajā semestrī. Domāju, ka viņa nenojauta, cik daudz spēlēs. Kad Luīze decembra beigās atbrauca – viņa bija labā formā. Labi pastrādājusi četrus mēnešus.

Laura Ferreira

“Kitija ir ļoti jauka – ar viņu sastāvā augām kā komanda. Mums bija ļoti daudz saliedēšanās pasākumu. Treneris Hosē Fernandess sniedza visu nepieciešamo atbalstu – jebkad un jebkur, tai skaitā mācību lietās un basketbolā. Esmu ļoti pateicīga.

Trīs lietas par Kitiju – viņa smagi strādā, ir dzīvespriecīga un pacietīga. Iecienītākais laika pavadīšanas veids ārpus laukuma? Daudz reižu devāmies uz (Clearwater) pludmali un pavadījām laiku Meksikas līča piekrastes smiltīs.

Četros “South Florida” pavadītajos gados esmu daudz iemācījusies gan kā basketboliste, gan cilvēks. Izaugsmi šeit nemainītu pret neko citu, lai gan nācās iejusties citā kultūrā. Esmu gandarīta par pieņemto lēmumu.”

  -2 [+] [-]

, 2019-05-03 17:54, pirms 5 gadiem
Paldies par raxtu ... ļoti aktuāls, neaizstaajams un interesants ... super!!! P.s. ja vīrietis ir ieciklējies uz tēmu - sieviešu basketbols ... viņš jau defaltā ir drošības iestāžu ziņā kā vietējais perversais maniaks (iespējams tikai potenciālais) ...

  +3 [+] [-]

, 2019-05-04 00:16, pirms 5 gadiem
Paldies par rakstu! Interesanti.
Veiksmi, izdošanos un veselību Kitijai!