Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Madrides "Real" spēlētājs Kampaco nosaukts par Eirolīgas labāko aprīlī

Ints Megnis
Ints Megnis

Madrides "Real" spēlētājs Kampaco nosaukts par Eirolīgas labāko aprīlī
Fakundo Kampaco (no kreisās) pret Niku Kalatesu. Foto: EPA/Scanpix

Par ULEB Eirolīgas turnīra basketbolā labāko aprīļa spēlētāju nosaukts Madrides "Real" komandas aizsargs Fakundo Kampaco, kurš palīdzēja Spānijas grandam uzvarēt visās ceturtdaļfināla sērijas cīņās.

Madrides "Real" bija vienīgā, kas ceturtdaļfināla sēriju noslēdza "sausā" un sasniedza Spānijas pilsētā Vitorijā gaidāmo finālturnīru. Šajā laikā Madridei nevarēja palīdzēt kādreizējais turnīra vērtīgākais spēlētājs Serhio Juļs un viņu lieliski aizstāja Kampaco, apturot vienu no Eiropas labākajiem Niku Kalatesu no Atēnu "Panathinaikos OPAP", kurš par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika nosaukts martā.

Kampaco izslēgšanas turnīrā izpildīja vidēji 8,3 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 3,0 bumbas, kas abi bija labākais rādītājs. Tāpat viņš savāca vidēji 4,7 atlēkušās bumbas un vidēji tika pie 24,3 efektivitātes koeficienta punktiem. Regulārajā sezonā "Panathinaikos" uzvarēja septiņas no pēdējām astoņām spēlēm, bet "Real" spēja apturēt lielisko pretinieku sportisko formu.

Pirms tam regulārajā turnīrā Kampaco 29 spēlēs iemeta vidēji 8,2 punktus, savāca 2,4 atlēkušās bumbas un izpildīja 4,5 rezultatīvas piespēles, tiekot pie 11,2 efektivitātes punktiem. Viņš sākumsastāvā sāka vien deviņas no šīm cīņām. 28 gadus vecais Kampaco Madrides komandā aizvada trešo sezonu un iepriekšējās divās (2015. un 2018. gadā) tā triumfēja Eirolīgā.

Eirolīgas pusfinālā Madrides "Real" 17. maijā tiksies ar Maskavas CSKA, kamēr otrā pārī spēkosies Stambulas vienības "Fenerbahce Beko" un "Anadolu Efes".

Izmantotie resursi:
https://www.euroleague.net/news/i/9...