Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Desmit Eirolīgas klubi asi vēršas pret "Panathinaikos" īpašnieku Janakopulosu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Desmit Eirolīgas klubi asi vēršas pret "Panathinaikos" īpašnieku Janakopulosu
"Panathinaikos" un "Real" tikšanās 2018. gada 25. aprīlī Madridē
Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas komercnodaļas (Euroleague Commercial Assets) valde un desmit basketbola klubi ar A licencēm ceturtdien, 3. maijā, nosodīja Dimitra Janakopulosa darbību un paziņoja par gaidāmo tiesu darbu uzsākšanu pret Atēnu "Panathinaikos" skandalozo īpašnieku.

Janakopuloss vairākas reizes sūdzējās par Eirolīgas prezidenta Hordi Bartomeu un līgas tiesnešu darbu, piedraudot izstāties no Eiropas spēcīgāko klubu turnīra. Pirmie draudi nematerializējās – atēnieši piedalījās “play-off” spēlēs pret Madrides “Real”, ceturtdaļfināla sērijā zaudējot ar 1-3.

Eirolīgas vadības mērs tomēr izrādījās pilns. Valde un 10 klubi ar A licencēm – “Anadolu Efes”, CSKA, “Barcelona”, “Fenerbahce”, “Maccabi Tel Aviv”, “Olympiacos”, “Olimpia Milano”, “Real Madrid”,”Baskonia” un “Žalgiris” – ceturtdien vienojās par sankcijām pret vienpadsmito komandu.

“Dimitra Janakopulosa daudzie uzbrukumi pēdējās nedēļās, smagi aizvainojot atsevišķas personas, grupas un pašu Eirolīgu, ir pamudinājuši Eirolīgas komercnodaļas valdi un tās dalībniekus – klubus, izņemot Atēnu “Panathinaikos” – izvērtēt situāciju. Visi 10 klubi vienprātīgi vienojās, ka:

1) Janakopulosa kunga uzvedība ir absolūtā pretrunā ar sporta ētiskajiem principiem un vērtībām, īpaši savstarpēju cieņu, kas ir sporta sabiedrības stūrakmens. ECA valde pieņems saistošos noteikumus, lai nodrošinātu, ka minētā persona nevar darboties Eirolīgā, kamēr neatteiksies no pašreizējās uzvedības. Apsūdzoši paziņojumi, nepārtraukts sabiedriskais spiediens un vārdiska agresija nolūkā ietekmēt sportiskos rezultātus – profesionālā līgā tam nav vietas. Eirolīgā ir klubu uzbūvēta un šobrīd piedāvā labākās basketbola sacensības Eiropas vēsturē.

2) Eirolīgas valdes pārējie 10 klubi kopā ar Eirolīgas prezidentu ir devuši rīkojumu juristiem sākt tiesu darbus pret Dimitri Janakopulosu, lai novērstu kaitējumu, ko viņš nodarījis sacensību tēlam, godam un uzticamībai, klubiem, tiesnešiem un turnīra vadībai.

3) Eirolīgas valde un 10 klubi atkārtoti vēlas, lai “Panathinaikos” paliktu Eiropas vadošā turnīra sastāvdaļa. Viņi kopīgi tic, ka vienas personas nožēlojamā uzvedība nevar likt aizspriedumaini vērtēt kluba fanus un vēsturi.”

Nedēļas nogalē Grieķijas galvaspilsētā notiks Basketbola Čempionu līgas otrās sezonas “Četru fināls”. Gaidāms, ka Janakopuloss tiksies ar FIBA vadību.

Izmantotie resursi:
ECA Board statement on Mr. Giannakopoulos -...

  +4 [+] [-]

, 2018-05-03 18:18, pirms 6 gadiem
Bez PAO speles atmosferas EL bus zaudejusi savu dalu!
Slēpts komentārs: Jurchiks#2

  +1 [+] [-]

, 2018-05-03 19:35, pirms 6 gadiem
PAO Eiropā ir kā Bostonas Celtics NBA. Eirolīga zaudējot veco flagmani zaudē arī pati...

     [+] [-]

, 2018-05-03 23:36, pirms 6 gadiem
Dzīvespriecīgs rakstīja: Bez PAO speles atmosferas EL bus zaudejusi savu dalu!
Ne jau visas sezonas griezumā, daļā spēļu viņiem ne tuvu tik laba nebija...bet soda mērs ir pareizs un pao vienīgā cerība ir, ka lielie līdzi ies, bet tā nebūs...Nez cik lai fanu būs priecīgi skatoties uz poļiem utt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja