Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Lazdiņam un Bakmazam divu spēļu diskvalifikācija, Kurtejanu tikai brīdina

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Lazdiņam un Bakmazam divu spēļu diskvalifikācija, Kurtejanu tikai brīdina
Artis Lazdiņš pārkāpis noteikumus pret Hiziru Apajevu
Foto: Raitis Supe

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisija pieņēmusi lēmumu Virslīgas vicečempiones "Jelgavas" spēlētājiem Antem Bakmazam un Artim Lazdiņam piešķirt divu maču diskvalifikāciju par nedēļas nogalē izdarītajiem pārkāpumiem.

Aizvadītajās brīvdienās Virslīgas ietvaros "Jelgava" savā laukumā ar 0:3 piekāpās "Riga" FC. Mājinieki dueli pabeidza deviņu futbolistu sastāvā, jo pirmā puslaika beigās sarkano kartīgi par bīstamu izklupienu saņēma pussargs Artis Lazdiņš, bet otrajā puslaikā par spērienu pa seju Valērijam Šabalam no laukuma tika noraidīts arī aizsargs Ante Bakmazs.

"Ja runājam par sarkanajām kartītēm, tās bija jādod abpusēji. Taču kaut kādu iemeslu dēļ tiek pamanīta tikai viena puse. Nevēlos komentēt to, kas notika laukumā. Pēc futbola tas maz izskatījās. Futbols – tās ir divcīņas. Bez kontakta futbolu nespēlē," pēc zaudējuma sacīja jelgavnieku galvenais treneris Aleksandrs Kurtejans, laukumā notikušo nosaucot par cirku.

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisija šodien pieņēmusi lēmumu brīdināt Kurtejanu par "neētiskiem izteicieniem preses konferences laikā" pēc dueļa starp "Jelgavu" un "Riga" FC, kamēr citi treneri šajā sezonā par savu viedokli ir saņēmuši sodus.

Tāpat pieņemts lēmums gan Lazdiņam, gan Bakmazam piešķirt divu spēļu diskvalifikāciju un 70 eiro naudas sodu, tādējādi viņi nevarēs palīdzēt komandai Virslīgas nākamajos mačos. Nopelnīto brīdinājumu dēļ viena spēle būs jāizlaiž arī Maksimam Rafaļskim, tāpat diskvalifikāciju pašlaik izcieš "Jelgavas" kapteinis Gints Freimanis.

Virslīgas ietvaros viena spēle būs jāizlaiž arī Aleksandram Solovjovam no RFS. Savukārt 1. līgā Dmitrijam Borisovam no "Rēzeknes BJSS/FA" par nesportisku uzvedību divu spēļu diskvalifikācija un 140 eiro naudas sods, bet Jānim Lapsam no Staiceles "Bebriem" divu spēļu diskvalifikācija un 70 eiro naudas sods. Kristaps Vilmanis no "Tukuma 2000"/TSS un Armands Snarskis no "Daugavpils" izlaidīs vienu spēli.

Virslīgas dublieru čempionātā vienas spēles diskvalifikācija Oto Šeļegovičam no "Babītes/Dinamo-2" un Ivo Minkevičam no "Jelgavas-2". Tāpat dublieru čempionātā Jūrmalas "Spartakam-2" par reglamenta pārkāpšanu ieskaitīts zaudējums ar 0:3 pret "Babīti/Dinamo-2". Spēlē, kuru "Spartaks-2" uzvarēja ar 5:0, jūrmalniekiem pieteikumā atradās pieci laukuma spēlētāji, kuri ir dzimuši agrāk par 1996.gada 1.janvārī [reglamentā ir atļauts pieteikt četrus šādus futbolistus].

Virslīgā ar 140 eiro naudas sodu sodīta 2015. gada Latvijas čempione "Liepāja/Mogo", kamēr "Ventspilij" ticis 150 eiro naudas sods, jo tās līdzjutēji Latvijas kausa spēles pret RFS laikā lietojuši pirotehniku.

Izmantotie resursi:
LFF DK 3. maija sēdes lēmumi - Latvijas Futbola...

  +1 [+] [-]

, 2017-05-03 15:20, pirms 7 gadiem
Jelgavai paveicies , ka šiem kaulu lauzējiem tikai 2 spēles DSQ

  +5 [+] [-]

, 2017-05-03 15:27, pirms 7 gadiem
Šosezon ļoti nesimpatizē Jelgavas komanda, gan treneris, gan spēle kā tāda, gan rupjības, spēlētāju attieksme! Vienīgi tas brazīlis labs .

  +1 [+] [-]

, 2017-05-03 15:52, pirms 7 gadiem
Abas sarkanās kartītes simtprocentīgas.Pēcspēles preses konferencē Kurtejana un Lazdiņa izteikumi visai dīvaini.Nav jau hokejs,kur tiesnesim būtu jāmeklē iespēja par katru cenu izlīdzināt laukumā spēletāju skaits.Rīdzinieku izpildījumā tādus pārkāpumus šajā video neredzu.Varbūt spēlē tā bija? Par ko Lazdiņš gribēja,lai arī Punculim piešķir sarkano kartīti?

  +2 [+] [-]

, 2017-05-03 15:53, pirms 7 gadiem
Jelgavas treneris jāmaina pēc iespējas ātrāk,ja klubs grib rezultātus!

  +3 [+] [-]

, 2017-05-03 15:56, pirms 7 gadiem
Fightclub Jelgava

  +2 [+] [-]

, 2017-05-03 16:42, pirms 7 gadiem
Paveicās jelgavniekiem, varēja arī bargāki sodi būt, ieskaitot treneri. Ja nemaldos, Rihertam uzreiz iedeva eiro piķot. Bet nu galvenais, lai ir mācība un nākamreiz spēlē mazāk slepkavnieciski!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-05-05 00:20, pirms 7 gadiem
Pārāk mazi sodi Jelgavas gaļas kombināta izcirtējiem.