Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Muižnieks atkal iekļūst Polijas pusfinālā, Valters Spānijā pieveic Blūmu

Andrejs Siliņš

Muižnieks atkal iekļūst Polijas pusfinālā, Valters Spānijā pieveic Blūmu
Kārlis Muižnieks ievedis komandu pusfinālā
Foto: sport.trefl.com

Latviešu basketbola speciālista Kārļa Muižnieka vadītā Sopotas "Trefl" komanda ceturtdien izšķirošajā pusfināla spēlē mājās ar apspēlēja Akseļa Vairoga pārstāvēto Vroclavas "Šļask", sērijā svinot uzvaru ar 3:2.

Muižnieks trešo gadu pēc kārtas tiek Polijas pusfinālā

Izšķirošā piektā sērijas spēle norisinājās Sopotā. Pārsvaru "Trefl" ieguva otrajā un trešajā ceturksnī, mača izskaņā izcīnot uzvaru ar 86:76. Amerikāņu uzbrucējs Džons Tureks Muižnieka komandas labā šodien guva 29 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas. Zaudētājiem nelīdzēja serbu uzbrucēja Slavisa Bogavača 24 gūtie punkti un sešas bumbas zem groziem.

Akselis Vairogs "Šļask" rindās nebija pieteikts arī šoreiz, jo ārstē savainojumu. Šajā sezonā kopumā Vairogs piedalījās 27 spēlēs (trīs sākuma pieciniekā), vidēji spēlēja 21 ar pusi minūti, guva 8,3 punktus, izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas un atdeva 1,2 rezultatīvas piespēles.

Muižnieks ar "Trefl" vienību strādā kopš 2009. gada. Arī abās iepriekšējās sezonās "Trefl" tika Polijas pusfinālā, taču sezonas noslēgumā samierinājās ar ceturto vietu. Šosezon regulāro turnīru Muižnieka komanda noslēdza otrajā vietā un noteikti ir gatava spert soli uz priekšu, vismaz iekļūstot finālā. Lai to paveiktu, būs jāpārvar "Zastal Zielona Góra" vienība, kas savā pusfinālā ar 3:2 apspēlēja bijušā "Barons" uzbrucēja, tagad trenera Daiņus Adomaiša vadīto "Energa Czarni".

Valtera "Unicaja" viesos apspēlē Blūma "Bilbao Basket"

Spānijas ACB līgā ceturtdienas vakarā latviešu saspēles vadītāja Kristapa Valtera pārstāvētā Malagas "Unicaja" viesos apspēlēja "Bilbao Basket" ar Jāni Blūmu ierindā, izcīnot svarīgu uzvaru cīņā par tikšanu izslēgšanas mačos - 83:80. Valters laukumā devās uz maiņu, spēlēja 11 minūtes un 41 sekundi, aizmeta garām vienīgo trīspunktnieku un atdeva divas rezultatīvas piespēles. Blūms arī laukumā devās uz maiņu, nospēlēja 16 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā guva piecus punktus (2p. 1/1, 3p. 1/4), izcīnīja divas bumbas zem groziem un atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

Šī bija "Unicaja" otrā uzvara pēc kārtas, saglabājot teorētiskas cerības uz iekļūšanu izslēgšanas mačos. Pēdējā kārtā šo svētdien mājās jāspēlē pret Seviļas "Banca Cívica".

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-05-03 23:51, pirms 12 gadiem
Muižnieks rāda klasi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-04 00:44, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Smags zaudējums Bilbao, apgrūtina plova sietu
Smags gadījums esi...