Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Heat" un "Thunder" lūkos izcīnīt uzvaras izbraukumā

"Heat" un "Thunder" lūkos izcīnīt uzvaras izbraukumā
Lebrons Džeimss un Karmelo Entonijs
Foto: AP/Scanpix

Šonakt pulksten 2.00 pēc Latvijas laika Ņujorkā, Madison Square Garden arēnā, Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas trešo maču sērijā līdz četrām uzvarām aizvadīs vietējā „Knicks” ar Karmelo Entoniju priekšgalā, kura mērosies spēkiem ar Maiami „Heat” vienību. Pēc diviem nospēlētiem mačiem sērijā ar 2-0 vadībā ir „Heat”.

Aimans Šamperts un Amare Stademairs savainojumu dēļ gaidāmajā mačā pret „Heat” nepiedalīsies, savukārt Džeremijs Lins vēl nav pilnībā atlabis un gatavs spēlēt pēc traumas sadziedēšanas. Tādēļ pirms šīs nakts cīņas rodas jautājums – kurš vēl, izņemot Karmelo Entoniju, spēs Ņujorkas vienībai palīdzēt nospēlēt tik sekmīgi, lai pieveiktu Maiami?

„Es nezinu. Mums ir jātiek galā ar šo problēmu,” tā trešdien izteicās Entonijs. „Kaut kādā veidā, kaut kā katram būs jānospēlē pēc iespējas labāk.” „Knicks” vienība visas sezonas garumā, neskatoties uz to, kāds ir bijis tās sastāvs, nav spējusi pieveikt Maiami, jo šosezon, ieskaitot regulārā turnīra mačus, Ņujorka ir cietusi piecas neveiksmes pret „Heat”.

Ja „Knicks” vienība grib cerēt, ka tai palīdzēs mājas sienas gaidāmajā cīņā, tad par to var aizmirst, jo gan Dveins Veids, gan Lebrons Džeimss Madison Square Garden arēnā vienmēr ir aizvadījis veiksmīgus mačus. Abi basketbolisti gaidāmajā cīņā spēlēs ar papildu atdevi, jo uzvara mačā Maiami vienību nostādīs uzvaras attālumā no izslēgšanas turnīra otrās kārtas.

Maiami pirmajā sērijas mačā pieveica „Knicks” ar 33 punktu pārsvaru, bet pirmdien sērijas otrajā mačā „Heat” pieveica Ņujorku ar 104:94, sagādājot Ņujorkai 12. zaudējumu pēc kārtas izslēgšanas mačos. Pēc mača Stademairs, dodoties uz ģērbtuvēm, visu niknumu izlādēja, sadauzot ugunsdzēšamo aparātu, taču sitiens izrādījies tik spēcīgs, ka pats basketbolists guva rokas traumu. Pats Stademairs izteicies, ka „pastāv ļoti liela iespēja, ka sērijas ceturtajā mačā, kurš notiks svētdien, es piedalīšos”.

„Šī sezona mums ir bijusi grūta. Gan es pats uz laiku izkritu no sastāva, gan Karmelo, gan Džeremijs, gan Džereds Džefrijs, tādēļ mēs visas sezonas garumā esam pieraduši cīnīties nepilnā sastāvā,” tā „Knicks” spēka uzbrucējs. „Tomēr es jūtu, ka mūsu komandā ir profesionāli un koncentrējušies spēlētāji, kuri sērijas trešajā mačā spēs gūt uzvaru.”

Stademairs muguras traumas dēļ regulārās sezonas laikā izlaida 13 mačus pēc kārtas. „Knicks” vienība deviņos no šiem 13 mačiem svinēja uzvaras. Entonijs Stademaira prombūtnes laikā bieži spēlēja spēka uzbrucēja pozīcijā, apspēlējot lēnākos pretspēlētājus. Ņujorkas vienības uzbrukuma līderis aprīļa mēnesī vidēji mačā guva 30 punktus un tika atzīts par Austrumu konferences mēneša labāko spēlētāju.

Vienu no retajiem zaudējumiem „Knicks”, kad Stademairs ārstēja traumu, piedzīvoja tieši pret „Heat”. 15. aprīļa mačā ar 93:85 Maiami vienība izrādījās pārāka, neskatoties uz Entonija 42 gūtajiem punktiem.

Džeimss karjeras laikā mačos, kas aizvadīti Ņujorkā, ir vidēji guvis 29,9 punktus, kas ir otrais labākais rādītājs starp pašreiz spēlējošajiem spēlētājiem (1. vietu ieņem Kobe Braients), savukārt Veids karjeras laikā ir izcēlies ar vidēji 27,3 punktiem, kas ir ceturtais labākais rādītājs. Šie skaitļi apstiprina to, ka „Knicks” vienībai savā laukumā būs grūti izcīnīt uzvaru.

”Thunder” ar Durantu priekšgalā centīsies Dalasā pārspēt čempionus

Divarpus stundas vēlāk, plkst. 4.30 pēc Latvijas laika Dalasā vietējā „Mavericks” vienība aizvadīs trešo maču sērijā pret Oklahomsitijas „Thunder” vienību. 2011. gada NBA čempioni sērijā pašreiz atrodas iedzinējos ar 0-2. Gaidāmais mačs noteikti būs tikpat aizraujošs kā abi iepriekšējie sērijas mači, kad uzvarētājs nebija skaidri zināms līdz pašai mača izskaņai.

Izmantotie resursi:
nba.com

Kura no vienībām izcīnīs uzvaru izbraukumā?

  • 53

  • 8

  • 20

  • 11


     [+] [-]

, 2012-05-03 21:47, pirms 12 gadiem
Objektīvi Heat paņems. Thunder cerams pagrūdīs. GO MAVS!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-05-03 22:09, pirms 12 gadiem
eduards fināls rakstīja: Objektīvi Heat paņems. Thunder cerams pagrūdīs. GO MAVS!
Nu domāju ka tā būs , bet Thunders vinēs sēriju tas stabili !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-05-03 22:24, pirms 12 gadiem
Lai nu ko, bet Mavs mājās un play-off sērijā nevajadzētu nenovērtēt...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-03 22:54, pirms 12 gadiem
karbels rakstīja: Nu domāju ka tā būs , bet Thunders vinēs sēriju tas stabili !
Pamatot negribas? Divas knapi uzvarētas spēles mājas laukumā, protams, ir labi un skan jau ļoti tuvu uzvarai sērijā, bet Mavs nepadosies un, ja uzvarēs abas mājas spēles, tad Thunder var klāties ļoti švaki!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-03 23:09, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: he, nomainīs pret "izlūkos"
Priedēkļi latviešu valodā nekad nav bijis labais tonis..

  +1 [+] [-]

, 2012-05-03 23:25, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Amare visu sačakarēja, Madisonē bija vismaz cerības paņemt raudājošos bērnus.
amarem žēl asaru!

     [+] [-]

, 2012-05-03 23:51, pirms 12 gadiem
Heat viennozīmīgi vinnēs...

     [+] [-]

, 2012-05-04 00:11, pirms 12 gadiem
vaards vietaa! nesaprotu kaapeec daudzi ir tik paarliecinaati par OKC uzvaru seerijaa. Mavs ir kaartiiga play-off komanda un zina kaa ejams celjsh liidz trofejai.

     [+] [-]

, 2012-05-04 01:33, pirms 12 gadiem
Ja kadam vajag rekur links uz spelem TNT – NBA Basketball - Watch free streams...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-04 18:35, pirms 12 gadiem
kobe.james rakstīja: Laikam tam celjam driiz pienaaks gals Zheel.
jaa..nebuus par ko fanot