Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Valmiera/Ordo" noslēgs sezonu, "Betsafe/Liepāja" uzņems čempionus

Emils Ozerinskis

"Valmiera/Ordo" noslēgs sezonu, "Betsafe/Liepāja" uzņems čempionus
Eduards Hāzners
Foto: Edgars Vaivads

Trešdien, 4. aprīlī "Olybet" Latvijas Basketbola līgā norisināsies divas spēles. Ar spēli savās mājās sezonu noslēgs valmierieši, kuri mērosies spēkiem ar "Valku/Valgu". Savukārt valsts čempione Rīgas VEF viesosies Liepājā.

18:30 "Valmiera/Ordo" - "Valka/Valga"
LBL turnīra kalendārs šosezon nav salikts īpaši ritmiski, kas valmieriešiem regulārās sezonas pēdējo spēli liek aizvadīt jau marta sākumā. Tā kā Kristapa Valtera trenētā komanda šopavasar izslēgšanas spēļu turnīrā nespēlēs, tad šīs dienas spēle arī būs pēdējā "Valmieras/Ordo" basketbolistiem šajā sezonā. Līdz šim aizvadītājās 28 pamatturnīra spēlēs vidzemnieki sakrājuši četras uzvaras, ieņemot noslēdzošo vietu turnīra tabulā deviņu komandu konkurencē.

"Valka/Valga" sezonas sākums nebija spožs, tomēr līdz sezonas vidus punktam Kristapa Zeida komandai izdevās pastiprināt sastāvu ar vairākiem spēlētājiem, kuri devuši komandai pamatīgu atspērienu sezonas otrajā pusē, ļaujot robežpilsētu komandai droši soļot pretī iekļūšanai izslēgšanas spēļu turnīrā. Februāra noslēgumā "Valkai/Valgai" izdevās uzsākt trīs uzvaru sēriju, kas pārtrūka tikai komandas pēdējā mača pret "Ogri". Latvijas un Igaunijas kopprojekta komanda stabili LBL tabulā ieņem piekto pozīciju.

Interesanti, ka sezonas sākumā tieši "Valka/Valga" bija komanda, kuru valmieriešiem izdevās apspēlēt, izbraukumā tiekot pie uzvaras ar 75:71. Sezonas labāko spēli toreiz aizvadīja Eduards Hāzners iemetot pretinieku grozā 28 punktus. Savukārt "Valkai/Valgai" toreiz ar 20 punktiem atzīmējās Edgars Lasenbergs.

19:30 "Betsafe/Liepāja" - "VEF Rīga"
Liepājniekiem sezonas trīs atlikušajās spēlēs bez valsts čempioniem vēl divas reizes jātiekas ar "Jūrmalu". Līdz ar to pašiem kurzemniekiem tikt pie panākuma būs ļoti sarežģīts uzdevums. Vēl jo saspringtāku situāciju turnīra tabulā padara apstāklis, ka pat trīs komandas var noslēgt pamatturnīru ar vienādu bilanci, kas par vienu atlikušo vietu play-off spēlēs var likt skaitīt savstarpēji gūto punktu attiecību starp "Betsafe/Liepāja", "Jēkabpili" un "Latvijas Universitāti".

Jāņa Gailīša trenēto RĪgas VEF vietējā čempionātā neviens nav spējis satricināt kopš novembra. Rīdzinieki izcīnījuši nu jau 13 uzvaras pēc kārtas, kas komandai ļauj lūkoties uz turnīra tabulas pirmo vietu, kurā kopš sezonas sākuma iekārtojušies pēdējā laikā nepārliecinoši spēlējošie ventspilnieki. "VEF Rīga" basketbolisti ne tikai spēlējuši pārliecinoši sezonas otrajā pusē Latvijas čempionātā, bet arī spējuši ielauzties VTB līgas play-off zonā.

Abās iepriekšējās rīdzinieku un liepājnieku cīņās šosezon dominēja valsts čempioni. 4. oktobrī Salaspilī "VEF Rīga" guva virsroku ar 84:56, bet tajā spēlē galvenās lomas abu komandu rindās spēlēja basketbolisti, kuri šobrīd vairs nav komandu sastāvos. Savukārt tuvāk patiesībai jau bija 28. februāra spēle, kurā Rīgas VEF ar rezultātu 98:56 izcīnīja graujošu uzvaru Liepājā. Ar 18 punktiem valsts čempionu panākumu savā dzimtajā pilsētā kaldināja Mareks Mejeris, bet liepājnieku veterāns Mareks Jurevičus mājiniekiem guva 12 punktus.

"Olybet" LBL kopvērtējums

VKomandaUZ%
1.BK Ventspils22291.7%
2.VEF Rīga17289.5%
3.BK Jūrmala18578.3%
4.BK Ogre17868.0%
5.Valka/Valga5935.7%
6.Betsafe/Liepāja81830.1%
7.BK Jēkabpils81929.6%
8.Latvijas Universitāte71926.9%
9.Valmiera/Ordo42414.3%

  +1 [+] [-]

, 2018-04-04 15:04, pirms 6 gadiem
Pirmais drāmas cēliens būs galā. Ko nākamgad? Turpat, taču jau ar četrpadsmitgadniekiem uz rezervistu soliņa? Nebūs Iļjins, ļoti ceru, ka nebūs Hudins, bet kurš reāli vilks tos ratus ar tādu minibudžetu?