Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Gailītis: "Ogre piespieda mūs spēlēt nepareizi"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Gailītis: "Ogre piespieda mūs spēlēt nepareizi"
Lesters Medfords. Foto: Mikus Kļaviņš

"Galotnē atsitāmies pāris aizsardzībās. Lesters (Medfords) kļuva agresīvāks uzbrukumā, atrada iespējas gan sev, gan partneriem," pēc uzvaras pār Ogri teica basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

Nikolajs Mazurs, BK "Ogre" galvenais treneris

“Kaspars Bērziņš atgriezās pēc savainojuma un bija gatavs nospēlēt nelielas minūtes (laukumā pavadīja 19:31 minūti un guva 10 punktus). Mēģinājām spēlēt caur ārējiem spēlētājiem, meklēt iespējas, lai nebūtu jāspēlē tikai “pick-and-roll” sadarbības.

Daļēji sanāca, taču spēles beigās vajadzēja būt labākai realizācijai. Kāpēc noplīsām? Pirmkārt, jāiemet brīvie metieni. Otrkārt, labāk jākomunicē. Pieļāvām pārāk rupjas kļūdas, atļāvām viņiem izmest brīvus metienus. Izšķīra pāris uzbrukumi.

Esmu priecīgs par Rinalda Sirsniņa un Kristapa Dārgā darbu Latvijas izlasē. Viņiem tas bija labs izaicinājums. Pēc valstsvienības nometnes bija laiks sagatavoties – abi nospēlēja savā līmenī. Viss pa vecam – Ogrei nav iespēju pastiprināties.”

Jānis Gailītis, VEF galvenais treneris

“Kaspara Bērziņa iznāciens nebija negaidīts. Klīda runas, ka viņš šodien varētu spēlēt – rēķinājamies ar to. Ogres stils nepārsteidza. Viņi visu laiku daudz spēlē uz apakšu, izmantojot mazos spēlētājus. Šodien iemeta neprognozētus punktus.

Nespēlējām, kā gribējām. Tā bija viena no mūsu sliktākajām spēlēm. Grūti pateikt, kas atstāja lielāku iespaidu – izlašu pauze, pārmaiņas sastāvā vai Ogres nopelni. Viņi piespieda mūs spēlēt nepareizi, veicinot nepareizu lēmumu pieņemšanu.

Apsveicu Ksavjeru Teimsu ar ģimenes pieaugumu! Bez viņa mums šodien radās problēmas ar “kreatoriem” (radītājiem). Artūrs Kurucs diezgan ātri saņēma piezīmes, tāpēc Lesters bija spiests spēlēt vairāk nekā parasti. Pēdējā brīža lēmums – jāatzīst, ka viņš darbojās ļoti veiksmīgi.

Spēle tika pārcelta no 29. februāra uz 3. martu vēl stipri pirms izlašu loga, jo “Elektrum” Olimpiskajā centrā bija paredzēts Latvijas, Igaunijas un Lietuvas līgas “Četru fināls” basketbolā sievietēm. Apsvērām iespēju spēlēt Daugavas sporta namā, taču nederēja pieejamais laiks.

Zeks Smits trenējas ar komandu vairāk nekā nedēļu – ir aklimatizējies. Viņš ienes jaunas kvalitātes – skatītājiem būs interesantāk skatīties mūsu spēles. Smits spēj darīt visu, ko prasām. Atlētisks un mobils spēlētājs – tas ir acīmredzami.”