Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Gailītis: "Spējām apturēt pretinieku ātro un agresīvo spēli"

Rolands Eliņš

Gailītis: "Spējām apturēt pretinieku ātro un agresīvo spēli"
Jānis Gailītis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

LETA. Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" svētdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā spēja apturēt pretinieku ātro un agresīvo spēli, pēc uzvaras secina rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

"Pretinieki spēli sāka ļoti ātri un agresīvi, bet mēs spējām viņus apturēt. Sākot ar otro ceturtdaļu, kontrolējām spēles ritmu, labi pārvietojām bumbu un spēlējām komandas basketbolu. Tāpat mums bija laba metienu realizācija, kas palīdzēja izcīnīt uzvaru," turnīra rīkotāji citē Gailīša teikto.

Tikmēr pretinieku galvenais treneris Igors Jovovičs atzina, ka atslēgas moments spēlē bijis brīdis otrajā ceturtdaļā, kad "VEF Rīga" guva septiņus punktus pēc kārtas.

"Pretinieki uzbrukumā spēlēja ar lielu pārliecību - nevarējām apturēt viņu lielos spēlētājus, kuri bija ļoti kustīgi un agresīvi zem groziem. Tāpat bija problēmas ar Andra Mistera un Glena Kouzija apturēšanu," secināja Jovovičs.

Rīdzinieki šobrīd Vienotās līgas čempionātā guvuši trīs uzvaras, jo iepriekš tika pārspētas Tallinas "Kalev"/"Cramo" un negaidīti Sanktpēterburgas "Zeņit". Tas Latvijas vicečempionei ļāvis atgriezties reālā cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā.

Ar sešām uzvarām 19 spēlēs "VEF Rīga" kopvērtējumā ieņem 11.vietu, no pirmā astoņnieka atpaliekot par divu uzvaru tiesu, kamēr "Stelmet" savā Vienotās līgas debijas sezonā ar četriem panākumiem 17 cīņās ir 12.pozīcijā.

Izmantotie resursi:
LETA