Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Vismane pirmajā ITF pusfinālā zaudē vienaudzei

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vismane pirmajā ITF pusfinālā zaudē vienaudzei
Daniela Vismane
Foto: Elizabeth Bai/Tennis Australia

17 gadus vecā Daniela Vismane (WTA 871.) sestdien Makonā piedzīvoja zaudējumu savā pirmajā ITF pusfinālā, vienaudžu mačā ar rezultātu 4:6, 6:7(5) piekāpjoties Šveices tenisistei Simonai Valtertai (WTA 528.).

Vismane četrus mēnešus jaunāko Valtertu pirms diviem gadiem ar 6:3, 6:3 uzvarēja junioru turnīrā Spānijā, abām arī toreiz sacenšoties uz "hard" seguma, bet šodien pieaugušo konkurencē apspēlēt nespēja.

Latvijas ceturtā rakete jau mača pirmajā geimā tika nobreikota un 1. setā atspēlēties nespēja, pat neskatoties uz daudzajām iespējām,– viņai setā bija divas astoņas breikbumbas. Vismane 2. setā ar breiku iedzinējos bija trīs reizes un allaž spēja atspēlēties. Pēdējās divas reizes bija, kad Valterta divreiz neizservēja maču (5:4 un 6:5), tomēr ar zaudējumu taibreikā Danielai ievest maču 3. setā nebija lemts.

Valterta profesionālajos turnīros sasniegusi ievērojami vairāk par Vismani – viņa šodien trešo reizi iekļuva ITF vienspēļu finālā. Simonai ir pa vienam zaudētam finālam gan ITF 15 000, gan ITF 25 000 līmenī. Tikmēr Daniela šonedēļ pirmoreiz spēlēja pusfinālā, viņai šonedēļ arī pirmoreiz beidzot izdevās tikt tālāk par 2. kārtu.

Pirmā ITF pusfināla sasniegšana Vismanei ļāva nopelnīt četrus reitinga punktus. Daniela arī nākamajā nedēļā spēlēs ITF 15 000 sacensībās Francijā, dodoties uz Amjēnu, kur viņai ir vieta pamatturnīrā. Šīs nedēļas turnīrs Makonā sākās kvalifikācijā.