Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jānis Gailītis: "Klubos neviens nav priecīgs par izlašu pārtraukumu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jānis Gailītis: "Klubos neviens nav priecīgs par izlašu pārtraukumu"
Jānis Gailītis un Dāvis Čoders
Foto: VEF

"Valstsvienību pārtraukums ir visiem, taču klubos tas nenes ieguvumus nevienam," VEF galvenais treneris Jānis Gailītis vēlreiz atgādināja, ka profesionālās basketbola organizācijas ir vēsi noskaņotas pret izlašu jauno sacensību sistēmu.

Vasilijs Karasjovs, "Zenit" galvenais treneris

"Diezgan smaga spēle. Bija diezgan gara pauze – spēlējām pēc 16 dienu pārtraukuma. Mums četri cilvēki pārstāvēja valstsvienības, netrenējās ar komandu. Arī VEF bija līdzīga situācija, tāpēc sākums sanāca diezgan nervozs.

Izrāvienu veicām, pateicoties agresīvai spēlei aizsardzībā. Ieguvām 15 punktu pārsvaru un noturējām to. VEF ir diezgan sīksta komanda. Nepadevās, sāka spēlēt agresīvāk, pietuvojās līdz astoņiem punktiem. Pēc tāda paša scenārija rīdzinieki atspēlējās pret Himkiem.

Spiediena apstākļos sākām vairāk kļūdīties – pirmajā puslaikā mums bija trīs kļūdas, otrajā divpadsmit. (Sergejs) Karasjovs nav formā, taču ļoti labu spēli aizvadīja (Kails) Kuričs. Var teikt, ka viņa metiens bija izšķirošs. Labs abos laukuma galos bija arī Šejs Vitingtons. Ceram spēlēt labāk, kad pilnvērtīgi atgriezīsies Gordons un Karasjovs."

Jānis Gailītis, VEF galvenais treneris

"Slikti nospēlējām pirmo puslaiku. Vairāki spēlētāji pieņēma neadekvātus lēmumus. Jāsaprot, kas tev maksā naudu. Ja esi izlases spēlētājs, nevari pieļaut stulbas un muļķīgas kļūdas. Otrajā puslaikā nospēlējām precīzāk, taču pretinieki iemeta grūtus metienus.

Izlašu pārtraukums ir visiem, taču klubos par to priecīgs nav neviens. Izņemot tos, kuri izdomāja jauno sistēmu. Skatītājiem tas ir un nav ieguvums – tiec redzēt izlases spēlētājus, taču komandas tāpat nav labākajos sastāvos.

Vecvagaram ir kājas savainojums, Kārters atsvaidzinājis vecu kaiti, Hokinss devies veseļoties uz mājām un tuvākajā laikā mums nevarēs palīdzēt. Ārstiem nav viennozīmīgu atbilžu, iespējams, ka Kārters varēs atgriezties uz ceturtdienas spēli pret “Kalev”."

Kaspars Bērziņš, VEF spēlētājs

"Šajā spēlē svarīgākā bija enerģija un agresivitāte. “Zenit” spēlēja enerģiski, agresīvi un ātri, VEF – viļņveidīgi. Aizmetām garām daudz metienu. Var vainot spēlētāju maiņas un izlašu pauzes, taču izšķīra koncentrēšanās un enerģija.

Pārtraukuma laikā trenējāmies bez diviem spēlētājiem – Aleksa Peresa un Mareka Mejera. Pilnā sastāvā esam trīs dienas – Alekss atlidoja pēc Liepājas spēles. Tagad esmu labākā formā nekā ierašanās formā, taču pēdējos gados gūtie savainojumi liek par sevi manīt.

Mērķis vienmēr ir labi izdarīt savu darbu. Nedaudz vairāk, nekā no tevis prasa. Daru vairāk, nekā no manis prasa. Ikdienā strādāju ar ārstu un fizioterapeitu – tādā ziņā klubs man palīdz. Kultūras dzīvē šis ir diezgan patukšs periods – veseļošanās laikā īsti nepievērsos nekam citam."

  +9 [+] [-]

, 2018-03-03 21:14, pirms 6 gadiem
Izlašu logi jāprot lietderīgi izmantot.

  -4 [+] [-]

, 2018-03-03 21:39, pirms 6 gadiem
1 rakstīja: Izlašu logi jāprot lietderīgi izmantot.
Nepilnā sastāvā? Tas kopumā ir viens mīnuss ar šīm pauzēm, ir diezgan dīkstāves laiks sezonā

  +1 [+] [-]

, 2018-03-04 10:43, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nepilnā sastāvā? Tas kopumā ir viens mīnuss ar šīm pauzēm, ir diezgan dīkstāves laiks sezonā
Pašā saknē ir dīkstāve...

  +5 [+] [-]

, 2018-03-04 12:52, pirms 6 gadiem
Gailīt, neviens nav priecīgs par tādu krievijas čempionatā spēlējošu , ar psrs Stokholmas sindromu sirgstošu klubeli, kāds ir vef.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-03-04 14:36, pirms 6 gadiem
Laiks boikotēt VEF

  +3 [+] [-]

, 2018-03-04 16:40, pirms 6 gadiem
Gailītis saka, ka izlašu pauzes neesot ieguvums skatītājiem. Vai viņš ar to domā visus trīs skatītājus, kuri apmeklē VEF`a spēles?

  -2 [+] [-]

, 2018-03-04 17:16, pirms 6 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Gailītis saka, ka izlašu pauzes neesot ieguvums skatītājiem. Vai viņš ar to domā visus trīs skatītājus, kuri apmeklē VEF`a spēles?
Arī izlašu faniem tas nekādā mērā nav ieguvums...izlasē cilvēki vēlas redzēt labākos + kā iepriekš minēju, arī klubu faniem tā ir problēma un ne tikai faniem, to īsti noliegt nevar....Realitāte ir tā, ka FIBA čakarē Eiropas basketbolu dēļ lielās naudas. Un ir pilnīgi vienalga, kurš to saka, Gailītis, Gulbis vai kāds cits treneris.