Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Atzinību guvušie jūrmalnieki viesosies Ventspilī, "Ogre" gatavo valmieriešiem velna duci

Emils Ozerinskis

Atzinību guvušie jūrmalnieki viesosies Ventspilī, "Ogre" gatavo valmieriešiem velna duci
Haralds Kārlis un Maiks Bruševics
Foto: BK Ventspils

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā 3. martā norisināsies divas spēles. Turnīra līdervienība BK "Ventspils" tiksies ar trešo vietu ieņemošo BK "Jūrmalu", savukārt BK "Ogre" savās mājās uzņems turnīra pastarītes pozīcijā esošo "Valmieru/Ordo".

17:00 "Ogre" - "Valmiera/Ordo"
Lai tiktu pie liela panākuma, vispirms jāpiedzīvo zaudējuma rūgtums. To apliecināja Artūra Visocka-Rubeņa trenētie ogrēnieši, kuri, pēc negaidīta klupiena cīņā ar "Jēkabpili", spēja sagādāt sezonas pirmo zaudējumu LBL turnīra līdervienībai "Ventspilij". Kopumā sezonā ar 13 uzvarām 20 aizvadītās cīņās ogrēnieši ieņem ceturto pozīciju turnīra tabulā. Pirms februāra pāreju gala termiņa ar skaļiem papildinājumiem "Ogre" neizcēlās, piesaistot sastāvam divus spēlētājus no fārmkluba - 16 gadus vecos Miku Muižnieku un Mārci Šteinbergu.

Par spīti labai komandas spēlei aizvadītā mēneša laikā, Kristapa Valtera trenētās "Valmiera/Ordo" spēlētājiem neizdodas novest mačus līdz uzvarošai galotnei. Vairākkārt spēles izskaņā izlaists būtisks pārsvars, kas licis iekrāt jau 12 zaudējumus garu sēriju, kas šodien draud pārvērsties par velna duci. Objektīvi cerības uz izslēgšanas spēlēm vidzemniekiem paslīdējušas garām, tādēļ atlikušajos sešos sezonas mačos atliek iespēlēt jaunos spēlētājus. Komandas sastāvam uz atlikušajām sezonas cīņām pievienojies Rīdzenes sporta skolas saspēles vadītājs Toms Skuja.

Kopumā ar spēlēm Latvijas un Baltijas līgu turnīros abas komandas tikušās jau piecas reizes. Vienā no šīm spēlēm ogrēnieši apdedzinājās, nenovērtējot pretinieku un piedzīvojot negaidītu zaudējumu. Tādēļ vēl viena vaļība no mājinieku komandas nav gaidāma un "Ogre" būs izteiktā favorītstatusā, ar iespēju pagarināt valmieriešu zaudējumu sēriju līdz 13 neveiksmēm pēc kārtas.

18:00 "Ventspils" - "Jūrmala"
Pēc zaudējuma Ogrē, Roberta Štelmahera trenētie ventspilnieki zaudējuši iespēju noslēgt sezonu ar perfektu bilanci. Lai gan koncentrācijai būtu jābūt tikai uz tuvāko spēli, tomēr dzeltenajiem zemapziņā var maisīties domas par spēli ar Dānijas čempionvienību FIBA Eiropas kausā, kas norisināsies jau pēc dažām dienām. No "Ventspils" komandas pieteikuma pirms šīs spēles izņemts tā arī sezonas laikā nespēlējušais Artūrs Bērziņš, bet viņa pozīcijā komandai pievienojies ukraiņu basketbolists Deniss Ikovļevs, kurš savā ziņā deva artavu, lai kurzemnieki neiekļūtu Čempionu līgas izslēgšanas spēļu turnīrā.

Februāris bijis sekmīgs ne tikai Mārtiņa Gulbja trenētajai "Jūrmalai", bet arī atzinības bagāts komandas spēlētājiem. Par LBL mēneša vērtīgāko spēlētāju paziņots Haralds Kārlis, kamēr tādu paši titulu Baltijas līgā nopelnījis Ivars Žvīgurs. Interesanti, ka abi basketbolisti "Jūrmalas" rindās pilda rezervistu funkcijas, iesaistoties spēlē no maiņas soliņa. Pirms februāra pāreju loga aizvēršanas, "Jūrmala" veica pašu skaļāko spēlētāja piesaisti, pastiprinot komandas garo galu ar Andreju Šeļakovu.

Sezonas laikā "Jūrmalai" ne reizi nav izdevies pārspēt nevienu no pērnās sezonas LBL finālistēm, tomēr visas zemāk esošās komandas kūrortpilsētas basketbolisti ir apspēlējuši bez izņēmumiem. Tomēr jūrmalnieki noteikti mēģinās līdz regulārās sezonas izskaņai iekost kādam no Latvijas basketbola flagmaņiem, kas samērā pateicīga situācija var būt jau šovakar Ventspils Olimpiskajā centrā.

Šo spēli translēs kanāls "Best4Sport TV".

"Olybet" LBL kopvērtējums

VKomandaUZ%
1.BK Ventspils18194.7%
2.VEF Rīga15288.2%
3.BK Jūrmala14477.8%
4.BK Ogre13765.0%
5.Betsafe/Liepāja81240.0%
6.BK Jēkabpils71630.4%
7.Valka/Valga3827.3%
8.Latvijas Universitāte51623.8%
9.Valmiera/Ordo32013.0%

Izmantotie reusursi:
Olybet Latvijas Basketbola līga | Latvijas...

  -1 [+] [-]

, 2018-03-03 10:07, pirms 6 gadiem
Ventpils-Jūrmala varētu būt interesants mačs. Kurzemnieki LBL mačos pārsvarā maukojas, bet Jūrmala gandrīz visas spēles aizvada ar lielu atdevi, un šī atšķirīgā prakse var palīdzēt Jūrmalai "aizķerties" cīņā par uzvaru. Bet tikpat labi Ventspils var pārbraukt pāri ar 20+.

Kāpēc Ķilps atskaitīts no Ventspils sastāva? Bija pārāk daudz spēlētāju pieteikumā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja