Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

"Rīga" ar piekto zaudējumu pēc kārtas noslēdz sezonu

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

"Rīga" ar piekto zaudējumu pēc kārtas noslēdz sezonu
"Rīgas" sezonas pēdējo vārtu autors Frenks Razgals
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) regulārā čempionāta pēdējo spēli piektdien aizvadīja Latvijas vienība "Rīga", kas izbraukumā otro reizi divās dienās tikās ar Sanktpēterburgas "Dynamo" komandu. Tāpat kā dienu iepriekš, arī šoreiz rīdzinieki cieta neveiksmi, piekāpjoties ar 1:3. Ronalda Ozoliņa trenētā komanda cieta piekto neveiksmi pēc kārtas un līgas Rietumu konferences kopvērtējumā ar 40 punktiem finišēja pēdējā pozīcijā, kas ir sliktākais starts MHL čempionātā vienības vēsturē.

Abu komandu līdzšinējās savstarpējās spēlēs šosezon divas reizes uzvaru svinēja „Rīga”, Piņķos gūstot virsroku ar 5:3 un 3:1, bet vakar Sanktpēterburgā ar 4:2 pārāki izrādījās dinamieši, kuri jau nodrošināja sev vietu izslēgšanas spēlēs.

Vietu rīdzinieku vārtos šoreiz ieņēma Jānis Voris, kuram tikai janvārī palika 17 gadi un kuram šī bija debija MHL. Jau pēc trim nospēlētajām minūtēm mājinieki atklāja rezultātu, kad Vori, pārspēja Iļja Zavjalovs. Mājinieki turpināja aktīvi uzbrukt, bet viesi pie pirmās vārtu gūšanas izdevības tika vien pirmās trešdaļas vidū, kad izcelties varēja Emīls Ģēģeris. Tuvojoties trešdaļas beigām rīdzinieki aizskrēja pretuzbrukumā, bet Emīls Ezītis pretinieku vārtsargu Kirilu Ustimenko pārspēt nespēja, pirmajai periodam noslēdzoties ar 1:0 par labu „Dynamo”.

Otrās trešdaļas pirmajā daļā komandas vairākkārt bīstami uzbruka, bet galvenie notikumi izvērtās trešdaļas vidū. Vispirms uz mājinieku vārtiem tika nozīmēts soda metiens, taču Frenks Razgals vārtsargu pārspēt nespēja. Savukārt jau minūti vēlāk Antons Gorbačovs guva otros vārtus „Dynamo” labā, dubultojot mājinieku pārsvaru. Līdz otrajam pārtraukumam dinamieši vētraini uzbruka, taču Voris vairākkārt glāba rīdziniekus no trešā vārtu zaudējuma.

Trešajā trešdaļā „Rīgas” sastāvā sekoja divi noraidījumi pēc kārtas un mazāku rīdziniekiem izdevās izturēt, taču 48. minūtē pēc Daņilas Agalakova metiena ripa trešo reizi ielidoja viesu vārtos un rīdzinieku cerības pēdējā mačā aizcirst durvis saruka līdz minimumam. Deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām Razgals pretuzbrukumā vienus vārtus atguva, gūstot savus 24. vārtus čempionātā un panākot 3:1. Tas bija rīdzinieku pēdējais vārtu guvums sezonā un rezultāts vairs nemainījās.

„Rīga” cieta piekto neveiksmi pēc kārtas un ar 40 punktiem 56 spēlēs Rietumu konferencē ieņēma pēdējo vietu. Rīdzinieki čempionāta gaitā izcīnīja 12 uzvaras, no kurām pamatlaikā bija desmit. Kopš „Rīga” startē MHL (no 2010./11. g. sezonas), šis ir komandas sliktākais rezultāts vēsturē. „Rīga” izslēgšanas spēļu turnīrā neiekļuva arī pērn, bet pirmajās piecās sezonās allaž bija „play off” spēļu dalībniece, 2013./14. g. sezonā pārvarot arī pirmo kārtu.

Krievijas Jaunatnes hokeja līga (MHL)

Dynamo (Sanktpēterburga) - Rīga 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Vārti: 03:02 Zavjalovs (Zeļenkovs, Vasins) 1:0, 29:46 Gorbačovs (Zavjalovs, Zeļenkovs) 2:0, 47:35 Agalakovs (Naļotovs, Vasins) 3:0, 51:21 Razgals (Ģēģeris, Sprukts)
Sodi: 8-10.
Vārtsargi: Ustimenko – Voris (59:21 tukši vārti).

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Игроки

     [+] [-]

, 2017-03-03 19:52, pirms 7 gadiem
Yes !!!

  +1 [+] [-]

, 2017-03-03 20:07, pirms 7 gadiem
Amen.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-03-03 20:41, pirms 7 gadiem
HMB-ZVAIGZNU.PUIKA10 rakstīja: "ar 40 punktiem finišēja pēdējā pozīcijā, kas ir sliktākais starts MHL čempionātā vienības vēsturē."

Skatos Lielajiem Pelaviem aug laba jaunaa maina
Malagozh Pelavs
Čau..neeXpert! HMB_Pelavs^^
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja