Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

M. Furkads: "Pēc pirmā titula neticēju, ka to vēl kādreiz izcīnīšu"

Agris Suveizda

M. Furkads: "Pēc pirmā titula neticēju, ka to vēl kādreiz izcīnīšu"
Martēns Furkads
Foto: AP/Scanpix

Pateicoties bronzai sprintā un Antona Šipuļina 23. vietai, franču biatlonists Martēns Furkads olimpiskajā Phjončhanas trasē sesto gadu pēc kārtas triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā. Tikpat daudz titulu ieguvis vēl vienīgi Ūle Einārs Bjerndālens, taču viņš to neizdarīja pēc kārtas – 1998., 2003., 2005., 2006., 2008. un 2009. gadā.

Martēns Furkads: "Mana stāvus šaušana bija tik slikta. Izdarīju 99% darba. Ja reiz pieļāvu kļūdu, varu vainot tikai pats sevi. Šodien kļūdījos pat divas reizes – tas ir pārāk daudz, lai izcīnītu 12. uzvaru sezonā. Taču neesmu aizmirsis, ka šodien izcīnīju ko lielāku. Tas ir lieliski. Finišā to vēl neaptvēru, jo koncentrējos tam, ko olimpiskajās spēlēs varu paveikt labāk, bet TV komanda man pateica par kopvērtējumu. Vienmēr atceros pirmo triumfa reizi Hantimansijskā – tobrīd domāju, ka tas ir tik grūti un ka vēlreiz nespēšu par to cīnīties. Būt vienā līmenī ar savu elku Bjerndālenu un izcīnīt sesto titulu – tas man tik daudz nozīmē."

Sacensību uzvarētājs Juliāns Eberhards: "Pasaules čempionātā bija milzīgs spiediens. Tādēļ, ierodoties šeit, vienkārši nodomāju – kam lemts notikt, tas arī notiks. Un tas notika!" Sudraba medaļas ieguvējs Louels Beilijs: "Pēc otrās šaušanas man nebija nekādas informācijas par to, kā trasē veicas Eberhardam. Taču tas ir labi, ka man par Juliānu neko neteica. Vienīgā informācija, kuru saņēmu, bija tā, ka esmu pirmajā vietā. Kājās tāpat nebūtu atradis spēku distanci veikt par 40 sekundēm ātrāk."

Pasaules kausa kopvērtējuma vicelīderis Antons Šipuļins finišēja vien 23. vietā: "Ne pārāk pareizi sadalīju spēkus, pārāk strauji devos uz šaušanu. Šeit ir īpaša iebraukšana šautuvē, nepieciešams nedaudz nolaist tempu. Diemžēl to izdarīt neizdevās. Nekā traka, līdz olimpiskajām spēlēm vēl ir gads. Varbūt pat labāk, ka šodien pieļāvu tādas kļūdas, kuras vajag labot. Trase man patīk."

Tāpat Krievijas izlases līderis komentēja pasaules čempionāta atņemšanu, kas nu oficiāli stājusies spēkā: "Līdz pēdējam cerēju uz labāko. Gubernators izdarīja visu iespējamo, lai čempionāts notiktu Tjumeņā, un līdzjutēji ne pie kā nav vainīgi. Čempionātu atņemt līdzjutējiem, kuri nav vainīgi, ir nedaudz zemiski. Taču vēl ir vairāki gadi – mēs cīnīsimies un tik vienkārši šo pasaules čempionātu neatdosim."

Izmantotie resursi:
Clean-shooting Julian Eberhard Wins Pyeongchang...
Антон Шипулин считает, что подло было забирать...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-03-03 23:10, pirms 7 gadiem
Visu laiku domāju, ko tie slēpotāji tic treneriem
viņus tak reāli māna

Ja esi priekšā, saka, ka atpaliec
Ja atpaliec, tad saka. ka esi turpat, tik jāapdzen