Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlases treniņnometnes sastāvā iekļauti pieci leģionāri un divi "Dinamo" hokejisti

Rolands Eliņš

Latvijas izlases treniņnometnes sastāvā iekļauti pieci leģionāri un divi "Dinamo" hokejisti
Artis Ābols vada treniņu. Foto: LHF

IIHF noteiktajā izlašu pārtraukumā februāra sākumā Latvijas Hokeja federācija rīkos trīs dienu ilgu treniņnometni nacionālās izlases kandidātiem. Tajā piedalīsies 20 hokejisti – pieci leģionāri, desmit vietējās līgas spēlētāji un četri jaunie spēlētāji no Rīgas „Dinamo” sistēmas.

Latvijas izlases kandidātu treniņi norisināsies no 4. līdz 6. februāri „Volvo” hallē. Latvijas izlases treniņus vadīs nevis izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs, bet Artis Ābols, kuram asistēs Valērijs Kuļibaba un fiziskās sagatavotības treneris Ēriks Visockis.

Uz izlases treniņnometni ieradīsies pieci ārzemēs spēlējoši hokejisti – ierindā būs brāļi Rihards un Roberts Bukarti, tāpat no Čehijas atbrauks Frenks Razgals un Ralfs Freibergs, kamēr no Ķīnas komandas „KRS-BSU Beijing” ieradīsies Artūrs Salija, kurš šosezon pārsvarā spēlējis VHL, nevis KHL komandas „Kunlun” sastāvā.

Šajās dienās paredzēta IIHF oficiālā izlašu pauze, kas paredz pārtraukumu arī Kontinentālajā hokeja līgā (no trešā februāra līdz 11. februārim). Rīgas „Dinamo”, kas izredzes uz vietu izslēgšanas spēlēs jau zaudējusi, no sava sastāva uz izlases treniņnometni deleģējusi tikai divus spēlētājus – Reini Lejnieku un Danielu Bērziņu. Lejnieks turklāt KHL pagaidām spēlējis minimāli (trīs mači), kamēr Bērziņš darījis to daudz regulārāk, piedaloties 37 KHL spēlēs šosezon.

Savukārt no HK „Rīga” treniņnometnē būs Arvils Bergmanis un Bruno Brūveris. Brūveris turklāt ir pagaidām vienīgais nosauktais vārtsargs, taču LHF vēsta, ka treniņos piedalīsies arī vārdā nenosaukts „vēl viens vārtsargs no Latvijas U-18 izlases”. LHF vēlāk vakarā papildināja sniegto informāciju, norādot, ka ar izlasi trenēsies arī divi “Dinaburga” spēlētāji - Ralfs Jevdokimovs un Vladislavs Barkovskis.

Latvijas izlase iepriekš novembrī piedalījās pārbaudes turnīrā Liepājā, izcīnot divas uzvaras trīs spēlēs. Šajā izlašu logā, atšķirībā no lielas daļas pārējo vadošo izlašu, Latvijai pārbaudes spēles nav paredzētas. Vairākas otrā ešalona izlases, ieskaitot Latvijas pretinieci PČ Kazahstānu, izspēlēs olimpiskās kvalifikācijas trešās kārtas spēles, bet no sestā līdz devītajam februārim Čehija, Krievija, Zviedrija un Somija izspēlēs savstarpēju turnīru. Nedēļas otrajā pusē paredzēts pārbaudes turnīrs Slovākijā, kurā piedalīsies Baltkrievija un Krievijas B izlase, bet Šveice un Vācija ceturtdien un piektdien izspēlēs divas savstarpējas spēles.

Gatavojoties 2020.gada pasaules čempionātam, Latvijas izlase šajā pavasarī kopumā aizvadīs astoņas pārbaudes spēles. 10. un 11. aprīlī Latvija viesos spēkosies ar Baltkrieviju, 17. un 18. aprīlī izbraukumā tiksies ar Franciju, 23. un 25.aprīlī viesosies pie Krievijas, bet sagatavošanās posmu noslēgs (30.aprīlis un 1.maijs) “Arēna Rīga” ar mačiem pret Šveici.

Latvijas izlases treniņnometnes sastāvs

Roberts Bukarts (“Vitkovice”, Čehija), Rihards Bukarts (“Dusseldorfer”, Vācija), Ralfs Freibergs (“Zlin”, Čehija), Artūrs Salija (“Kuņluņ”, KHL),Frenks Razgals (“Vitkovice”, Čehija), Tomass Zeile, Pauls Svars, Nikolajs Jeļisejevs (visi Rīgas “Olimp”), Ričards Birziņš (HK “Kurbads”), Kārlis Ozoliņš (HK “MOGO”), Lauris Bajaruns, Sandis Zolmanis (abi HK “Kurbads”) un Gatis Sprukts (HK “Zemgale/LLU”), Mārtiņš Lejnieks un Daniels Bērziņš (abi ”Dinamo Rīga”), Arvils Bergmanis un vārtsargs Bruno Brūveris (abi HK “Rīga”), Ralfs Jevdokimovs un Vladislavs Barkovskis (abi "Dinaburga").

Izmantotie resursi:
https://lhf.lv/lv/article/6586/febr...

  -1 [+] [-]

, 2020-02-03 17:45, pirms 4 gadiem
tikai 1gk nometnei ir skumji vai tad otru nevarēja paņemt kaut vai no LV 2.līgas skatam

     [+] [-]

, 2020-02-03 17:59, pirms 4 gadiem
Ankeponu tak vajag treneru štābā...

  +3 [+] [-]

, 2020-02-03 18:06, pirms 4 gadiem
gircc rakstīja: Ankeponu tak vajag treneru štābā...
viņš jau bija. Hārtlijs viņu izbrāķēja.

  +4 [+] [-]

, 2020-02-03 18:08, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: viņš jau bija. Hārtlijs viņu izbrāķēja.
Dumjais Hārtlijs, nesaprata Ankipāna shēmas.

  +1 [+] [-]

, 2020-02-03 18:33, pirms 4 gadiem
biskaps rakstīja: Dumjais Hārtlijs, nesaprata Ankipāna shēmas.
😂😂😂😂😂😂

  +1 [+] [-]

, 2020-02-03 18:52, pirms 4 gadiem
Salija varbūt labāk lai paliek Kīnā? 😳😀

     [+] [-]

, 2020-02-03 18:55, pirms 4 gadiem
Nesaprotu,kāpēc brāļi izsaukti un Freibergs,ja vēl būtu kāda pārbaudes spēle,tad saprastu.

  +3 [+] [-]

, 2020-02-03 18:59, pirms 4 gadiem
biskaps rakstīja: Dumjais Hārtlijs, nesaprata Ankipāna shēmas.
Hārtlijs nesaprot, kāpēc treneri ar putām uz lūpām brēc uz hokejistiem par katru kļūdu. Ir jābūt motivatoram, īpaši jāpaskaidro un ir rezultāts. Ja treneris psiho, tad tas nozīmē, ka viņš netiek galā ar saviem darbiem, un protams sameklēs 100 vainīgos!!!

  +4 [+] [-]

, 2020-02-03 19:06, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Nesaprotu,kāpēc brāļi izsaukti un Freibergs,ja vēl būtu kāda pārbaudes spēle,tad saprastu.
Atbrauks uz federācijas rēķina ģimenes satikt. Viss kārtībā.

  +3 [+] [-]

, 2020-02-03 19:27, pirms 4 gadiem
Bezjēdzīgs pasākums bez pārbaudes spēlēm , izskatās pēc lhf fondu līdzekļu apgūšanas !

     [+] [-]

, 2020-02-03 21:49, pirms 4 gadiem
scores rakstīja: Bezjēdzīgs pasākums bez pārbaudes spēlēm , izskatās pēc lhf fondu līdzekļu apgūšanas !
Mēs vairak nedzīvojam laikos, kad uz 20 vietām izlasē bija 22-23 kandidati. Katra iespēja izlases kandidātien patrenēties kopā ir jāizmanto.

     [+] [-]

, 2020-02-03 22:04, pirms 4 gadiem
Edgars rakstīja: Mēs vairak nedzīvojam laikos, kad uz 20 vietām izlasē bija 22-23 kandidati. Katra iespēja izlases kandidātien patrenēties kopā ir jāizmanto.
tas nenozīmē, ka šis pasākums nevar būt ļoti bezjēdzīgs.
man nav skaidri ne mērķi, ne kas cits šitai paslidošanai 3 dienas pa vienai stundai Volvo hallē.
ja daži džeki atbrauc pārtraukumā no ārzemēm un vēlas paslidot, tad tāds pasākums nav jāsauc par Latvijas izlases treniņnometni, pie tam paša galvenā trenera nemaz nav...

     [+] [-]

, 2020-02-03 22:12, pirms 4 gadiem
un Vitkovicei rīt ir spēle čehu līgā!

     [+] [-]

, 2020-02-04 00:39, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: tas nenozīmē, ka šis pasākums nevar būt ļoti bezjēdzīgs.
man nav skaidri ne mērķi, ne kas cits šitai paslidošanai 3 dienas pa vienai stundai Volvo hallē.
ja daži džeki atbrauc pārtraukumā no ārzemēm un vēlas paslidot, tad tāds pasākums nav jāsauc par Latvijas izlases treniņnometni, pie tam paša galvenā trenera nemaz nav...
Par visu Tu esi informēts bet par šī pasākuma mērķiem - nē?!?
Nu, ja Tev būtu kaut nedaudz loģiskās domāšanas un mazliet sajēgas par sportu, tad pats varētu izdomāt, kàdēļ vajadzīga šāda nometne.