Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Divkārtējais PK ieguvējs Viljamss neglābj, "Wolfpack" sezonu sāk ar zaudējumu

Juris Miņins
Juris Miņins

Divkārtējais PK ieguvējs Viljamss neglābj, "Wolfpack" sezonu sāk ar zaudējumu
Sonijs Bils Viljamss (ar bumbu)
Foto: AFP/Scanpix

Iepriekšējā nedēļas nogalē startēja regbija Superlīgas 25. sezona, kas regbija pasaulē bija gana gaidīts notikums, jo turnīram pievienojās komanda no Kanādas, kā arī pāris klubi papildināja sastāvu ar ļoti skaļiem uzvārdiem.

Regbija Superlīga ir spēcīgākais regbija līgas (regbija-13) ziemeļu puslodes turnīrs, kas ilgu laiku pulcēja vien Anglijas komandas, taču pēc tam atvēra savas durvis Francijas regbistiem, bet pirms dažiem gadiem ļāvās vēl nebijušam eksperimentam, proti, pēc spēka trešajā līgā (saukta par Pirmo līgu) tika dota vieta komandai no Atlantijas okeāna otra krasta, Toronto "Wolfpack".

Komandas īpašnieki neslēpa savas ambīcijas un uzreiz paziņoja, ka viņu mērķis ir spēlēšana Superlīgā. Pēc trim sezonām zemākajos līmeņos (gads Pirmajā līgā un divas sezonas "Championship" līmenī) 2020. gada sezonā, kas ir 25 gads, kad turnīrs notiek Superlīgas formātā, Kanādas vienība savu panāca.

Lai jau tā vēsturisko notikumu ("Wolfpack" ir pirmā Ziemeļamerikas komanda, kas spēlē Eiropā bāzēta čempionāta augstākajā divīzijā) pastiprinātu vēl vairāk, kanādieši starpsezonā nolīga regbija zvaigzni Soniju Bilu Viljamsu. Turklāt, tas nozīmēja, ka Viljamss ne tikai atgriežas pie regbija līgas spēles koda, bet arī kļūst par visu laiku apmaksātāko regbistu (divu gadu sadarbība ir novērtēta uz apmēram trim miljoniem eiro sezonā).

Vakardien Toronto komanda arī pirmo reizi devās laukumā Superlīgas mačā, pirmo cīņu aizvadot pret Kaslfordas "Tigers". Jāsaka, ka, neskatoties uz lielo ažiotāžu gan ap komandu, gan Soniju Bilu Viljamsu, gan arī pirmo "Wolfpack" gūto piezemējumu Laiema Keja izpildījumā, kas kanādiešus ātri izvirzīja vadībā, "Tigers" bija šī mača favorīti, ko arī ātri apliecināja, puslaiku noslēdzot ar rezultātu 22:4, bet visu maču ar 28:10.

Pats Sonijs Bils Viljamss maču sāka uz rezervistu soliņa un glābt savu komandu no diezgan lielā zaudējuma nespēja.

Tāpat zaudējumu piedzīvoja "Catalan Dragons" komanda, kas ir vēl viena ārzemēs, Francijā, bāzēta komanda. Viņi ar 12:32 atzina Hadersfīldas "Giants" pārākumu. Francijas komandai uzmanība gan tika pievērsta ne viņu sportisko ambīciju dēļ, bet gan dēļ pēdējā sastāva papildinājuma, jo īsi pirms sezonas starta Perpiņānas komanda vienojās par sadarbību ar Israelu Folau, kurš iepriekš tika padzīts no Austrālijas regbijas savienības un NRL par saviem izteikumiem par cilvēkiem ar netradicionālu seksuālo orientāciju.

Savas jaunās komandas pirmajā mačā Folau gan vēl nepiedalījās.

Tāpat jau pirmajā kārtā savā starpā tikās komandas, kuras noslēdza 2019. gada sezonu, "St.Helens" un Salfordas "Red Devils". Tāpat kā aizvadītā gada oktobrī, arī nepilnus četrus mēnešus vēlāk salfordieši nespēja konkurēt ar saviem pretiniekiem, šoreiz gan piedzīvojot smagāku zaudējumu – 48:8.

Savukārt par pirmās kārtas zvaigzni kļuva Halas "Kingston Rovers" spēlētājs Bens Krūkss, kurš Veikfīldas "Trinity" ieskaites zonā bumbu nogādāja četras reizes, tādējādi uzreiz izvirzoties labāko piezemētāju saraksta galvgalī. Viņa komanda arī uzvarēja ar 30:12.

Regbija Superlīga, 2020. gada sezona, 1. kārta

MājniekiViesiRezultāts
Viganas "Warriors"Varingtonas "Wolves"16:10
"St. Helens"Salfordas "Red Devils"48:8
"Hull KR"Veikfīldas "Trinity"30:12
"Catalan Dragons"Hadersfīldas "Giants"12:32
Toronto "Wolfpack"Kaslfordas "Tigers"10:28
Līdsas "Rhinos""Hull FC"4:30
#KomandaSUZP
1."St.Helens"1102
2."Hull FC"1102
3.Hadersfīldas "Giants"1102
4."Hull KR"1102
5.Kaslfordas "Tigers"1102
6.Viganas "Warriors"1102
7.Varingtonas "Wolves"1010
8.Veikfīldas "Trinity"1010
9.Toronto "Wolvpack"1010
10."Catalan Dragons"1010
11.Līdsas "Rhinos"1010
12.Salfordas "Red Devils"1010

Izmantotie resursi:
https://www.superleague.co.uk/