Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"West Ham" direktors nevēlas vairāk nolīgt futbolistus no Āfrikas un tādēļ tiek atlaists

Rolands Eliņš

"West Ham" direktors nevēlas vairāk nolīgt futbolistus no Āfrikas un tādēļ tiek atlaists
Tonijs Henrijs
Foto: AP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas klubs „West Ham” paziņojis par spēlētāju rekrutēšanas daļas direktora Tonija Henrija atlaišanu, jo britu medijos parādījās ziņas, ka Henrijs sarunās ar aģentiem izteicis vēlmi nenolīgt vairāk spēlētājus no Āfrikas. Henrijs to esot pasniedzis kā kluba nostāju, taču „West Ham” kategoriski noraidījusi šo pieņēmumu.

Kā ziņoja britu laikraksts „Daily Mail”, Tonijs Henrijs, atbildot par jautājumu par kādu Kamerūnas futbolistu, epastā citam „West Ham” pārstāvim, kā arī spēlētāja aģentam rakstījis šādi: „Mēs nevēlamies komandā vairāk Āfrikas futbolistu, un vņš nav pietiekami labs.”

Lūgts vēlāk paskaidrot, ko nozīmē viņa vārdi, Henrijs „Daily Mail” norādīja, ka klubs uzskata Āfrikas spēlētājus par tādiem, kas ceļ traci un rada problēmas, ja netiek sastāvā: „Redziet, nav nekādu problēmu ar Āfrikas labākajiem spēlētājiem. Taču dažreiz rodas situācijas, kad viņi netiek laukumā un tad sāk radīt lielas problēmas visai komandai, tieši tā mums gadījās ar Diafrā.”

Senegālas uzbrucējs Diafrā Sakho pagājušajā mēnesī atstāja „West Ham” un pārcēlās uz Franciju pie „Rennes” komandas. Kopumā „West Ham” sastāvā šobrīd ir seši spēlētāji ar Āfrikas izcelsmi.

„West Ham” kluba paziņoja, ka Henrija komunikācija bijusi pilnībā nepieņemama un ka klubs veicis izmeklēšanu šajā sakarā, pieņemot lēmumu par Henrija atlaišanu. „Klubs nepieļaus nekāda veida diskrimināciju mūsu komandā,” vēstīts „West Ham” paziņojumā.

Savukārt kluba treneris Deivids Moizs pauda savu pārsteigumu par notikumu attīstību un britu medijiem norādīja, ka vēl janvārī henrijsizdarījis ieteikumus par diviem Āfrikas spēlētājiem.

Jāatgādina, ka nepavisam ne senā pagātnē arī Latvijas futbolā tika publiski pausta teju identiskos vārdos ietērpta nostāja – 2013. gada izskaņā toreizējais Daugavpils „Daugavas” ģenerāldirektors Romāns Lajuks, reaģējot uz Stenlija Ibes atklāto interviju par nekārtībām klubā, sarunā ar LETA norādīja, ka „kluba iekšienē esam nolēmuši, ka savās rindās nākotnē vairs neaicināsim spēlētājus no Āfrikas”. Lajuks šobrīd ir Virslīgas kluba „Riga” izpilddirektors.

Izmantotie resursi:
Tony Henry: West Ham sack head of recruitment...

  +1 [+] [-]

, 2018-02-03 15:14, pirms 6 gadiem
Labāk būtu devuši jaunajiem Angļu spēlētajiem uzspēlēt!
Bet izrādās tā ir politika - speciāli saaicināt Āfrikāņus!
Un kāpēc ne latviešus no ES?!

  -1 [+] [-]

, 2018-02-03 17:41, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: Labāk būtu devuši jaunajiem Angļu spēlētajiem uzspēlēt!
Bet izrādās tā ir politika - speciāli saaicināt Āfrikāņus!
Un kāpēc ne latviešus no ES?!
Jā ! Kāpēc West Hams piem. Laizānu vai Fertovu neņem ? Gan jau tāpēc, ka besī viņiem tie eastern europeans.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-03 18:44, pirms 6 gadiem
tad viņiem vajag vairāk nigeru?

     [+] [-]

, 2018-02-04 16:10, pirms 6 gadiem
Neiet runa par to vai vajag vai nevajag. Pašlaik visi tie rasismi, seksismi, utt. ir baigā topā un mediji burtiski medī kur varētu par to skandālu uztaisīt. Tāpēc ir jādomā, ko runā un raksta klubu pārstāvji šajā sakarā. Varēja vienkārši pateikt, ka spēlētājs ir pārāk slikts vai neinteresē kāda cita iemesla dēļ. Nevajadzēja teikt, ka neņems tikai tāpēc ka no Āfrikas.