Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Šveicieši ar rezultatīviem pretuzbrukumiem pieveic Latviju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Šveicieši ar rezultatīviem pretuzbrukumiem pieveic Latviju
Jaunais Jānis Ragovskis piedalījās pirmajos trijos vārtu guvumos Latvijas valstsvienības rindās.

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīru ar 4:9 zaudējumu Šveices valstsvienībai noslēgusi Latvijas vīriešu izlase. Līdz ar to kvalifikācijas turnīru Latvijas izlase noslēdza ar izcīnītu otro vietu apakšgrupā, nopelnot ceļazīmi uz decembrī gaidāmo pasaules čempionāta finālturnīru.

Pirms Latvijas un Šveices valstsvienību spēles abas valstsvienības jau bija nodrošinājušas iekļūšanu pasaules čempionāta finālturnīrā, līdz ar to kā vieni, tā otri varēja spēlēt brīvi un atraisīti.

Maču aktīvāk sāka Šveices valstsvienība, kas jau pirmajās sekundēs izveidoja labu vārtu gūšanas iespēju, kas palika nerealizēta. Latviešiem pirmajās piecās minūtēs reālas iespējas atklāt rezultātu tā arī neradās. Perioda astotajā minūtē šveicieši palika skaitliskajā mazākumā, kad tika paklupināts Toms Akmeņlauks. Vairākumā latviešiem bija vairākas labas izspēles, kuras gan tā arī neizdevās realizēt. Perioda 11.minūtē nācās nonākt iedzinējos pēc tam, kad pēc Manuela Engela metiena bumbiņa lidoja garām vārtiem, taču ļoti veiksmīgi atlēca tieši uz nūjas viņa vārda brālim Manuelam Maureram, kurš panāca 1:0 vadību. Pagāja divas minūtes, kad ielaidām arī otros vārtus, izlaižot pretuzbrukumu divatā pret vienu aizsargu, otros vārtus mačā gūstot Maureram. Latviešiem labākās vārtu gūšanas iespējas radās Artim Raitumam un Ingaram Matisonam, taču abas reizes pārliecinoši vārtos darbojās šveiciešu vārtu vīrs Paskāls Maiers. Brīdī, kad jau šķita, ka trešdaļa beigsies ar divu vārtu deficītu, neveiksmīgi nospēlēja mūsu nomināli spēcīgākais virknējums, izdarot neprecīzu piespēli no savas aizvārtes un no vārtu priekšas bumbiņu vārtos raidīja kvalifikācijas turnīra rezultatīvākais spēlētājs Jans Zaugs – 0:3 pēc 20 nospēlētām minūtēm.

Ļoti aktīvi latvieši sāka spēles otro daļu, izveidojot vairākus labus momentus un pārņemot iniciatīvu laukumā. Tomēr pašu muļķīgās kļūdas izrādījās ļoti dārgas. Perioda septītajā minūtē Luka Grafs izdarīja tālu piespēli no aizvārtes Žoelam Rūegeram, kurš, neskatoties uz Morica Krūmiņa pārkāpumu, izskrēja vienatnē pret Salceviču, pārliecinoši apspēlējot mūsu vārtsargu un gūstot ceturtos vārtus. Pagāja tikai minūte, kad latvieši zaudēja bumbiņu laukuma centrā un vēl viens ātrs pretuzbrukums beidzās ar Paulo Riedi vārtu guvumu. Latvijas valstsvienība pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu, taču atkal kļūda un no vārtu priekšas precīzi meta Manuels Engels, rezultātu padarot jau gaužām nepatīkamu.

Patīkami, ka latvieši nenokārta galvas, tā vietā minūti pēc sestā vārtu zaudējuma vienus vārtus atgūstot, kad lielisks metiens no kreisās malas padevās kapteinim Raitumam. Drīz vien šveicieši nopelnīja noraidījumu, kas ļāva vēl vairāk iniciatīvu iegūt mūsu valstsvienībai. Tika izveidoti vairāki momenti, kas palika nerealizēti, bet tad šveicieši dabūja vēl divas minūtes. Ja Manuels Engels paspēja atgriezties laukumā, taču sekoja kārtējais noraidījums. Lielajā vairākumā vispirms no izcilas pozīcijas garām tukšam vārtu stūrim aizmeta Gvido Lauga, kurš pēc mirkļa arī norībināja vārtu pārliktni. Latvieši turpināja uzbrukt un tas deva rezultātu, kad Jānis Ragovskis rezultātu sadeldēja līdz 2:6. Diemžēl perioda turpinājumā Ragovskis pieļāva kļūdu uzbrukuma iesākumā, zaudējot bumbiņu un ļaujot diviem šveiciešiem aizskriet pret vienu Salceviču, panākot 7:2 savas komandas labā.

Spēles noslēdzošajā trešdaļā abas komandas darbojās daudz uzmanīgāk un tik daudz bīstamu momentu pie vieniem vai otriem vārtiem neveidojās. Neveiksmīga situācija Latvijas izlasei izveidojās perioda astotajā minūtē, kad Juris Gribusts uzgrūda virsū mūsu vārtsargam pretinieku spēlētāju Rūegu, nopelnot piecu minūšu noraidījumu, vienlaikus liekot Salcevičam iedzīvoties nepatīkamā savainojumā. Mūsu valstsvienība veica vārtsargu maiņu, vietu vārtos ieņemto Ivaram Dišereitam. Līdz šim Dišereits bija piedalījies divās spēlēs, ielaižot tikai vienus vārtus, taču šoreiz jau pēc minūtes Luka Grafs izmantoja skaitlisko vairākumu, panākot 8:2. Šveicieši turpināja spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču jau pēc 18 sekundēm vārtus mazākumā guva latvieši. Fantastiski nospēlēja mūsu jaunākais izlases dalībnieks Ragovskis, laukuma stūrī sapinot divus pretspēlētājus un no aizvārtes izdarīja lielisku piespēli Jānim Rajeckim – 3:8. Atlikušās minūtes skaitliskajā mazākumā latvieši nospēlēja ļoti pārliecinoši, nedodot pretiniekiem iespējas atspēlēties.

Brīdī, kad spēle jau strauji tuvojās tās noslēgumam, latvieši izveidoja vēl vienu ofensīvu, ko ar precīzu metienu no vārtu priekšas noslēdza Ingars Matisons - 4:8. Tie gan nebija pēdējie vārti mačā, jo arī šveiciešiem vēl bija ko teikt, pēc ātras pārejas no aizsardzības uzbrukumā vārtus no tuvas distances iemetot Timam Breilardam, kurš uzstādīja mača beigu rezultātu - 9:4 Šveices labā.

Līdz ar to Šveice kļuva par EUR3 kvalifikācijas grupas uzvarētājiem, bet Latvijas izlase izcīnījusi otro vietu, ar ko bija pietiekami, lai kvalificētos pasaules čempionātam. Pēdējā spēlē par labāko spēlētāju Latvijas valstsvienībā tika atzīts mūsu valstsvienības kapteinis Artis Raitums.

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs vīriešiem

Latvija – Šveice 4:9 (0:3, 2:4, 1:2)
Rezultatīvākie Latvijas izlasē: Jānis Ragovskis 3 (1+2), Artis Raitums 2 (1+1), Jānis Rajeckis 1 (1+0), Ingars Matisons 1 (1+0), Morics Krūmiņš 1 (0+1)

Turnīra tabula EUR3 kvalifikācijas grupā

VietaKomandaU-N-ZVārtiPunkti
1.Šveice5-0-086:1210
2.Latvija4-0-148:138
3.Krievija2-1-230:425
4.Ungārija2-1-225:475
5.Islande1-0-414:572
6.Itālija0-0-513:450

  +2 [+] [-]

, 2018-02-03 20:22, pirms 6 gadiem
Manuprāt, labākā spēle LV izlasei pēdējo gadu laikā.

  +3 [+] [-]

, 2018-02-03 20:57, pirms 6 gadiem
Jurčiks vainīgs pie zaudējuma...

  -2 [+] [-]

, 2018-02-03 21:20, pirms 6 gadiem
Malači čaļi šodien cīnījās līdz pēdējai sekundei ar tādu sparu un neatlaidību,nebūtu tās dažas dumjās kļūdiņas ar iekrišanu uz pretuzbrukumiem,arī rezultāts vairāk atbilstu reālajam spēku samēram.Prieks par jauno censoņu pienesumu,sevišķi Jāņa Ragovska drošā un rezultatīvā spēle.

  +6 [+] [-]

, 2018-02-03 21:25, pirms 6 gadiem
Kopš Latvijas izlasē par Blindiem atgādina vien "Blindsave", tā ir pavisam cita, krietni sakarīgāka komanda. Puiši neplātās ar savu varēšanu, bet apliecina to laukumā. Malači!

  +6 [+] [-]

, 2018-02-03 21:34, pirms 6 gadiem
Komanda spēlē labāk bez Blindiem!

     [+] [-]

, 2018-02-03 22:13, pirms 6 gadiem
Ragovskis bija labs pret vājākiem pretiniekiem. Kad nāca pretim Krievija un Šveice vairs nebija tās drošās spēles. Bet jaunajam tas ir piedodams. Arī spēle pārī ar pieredzējušo Rajecki, deva labu pieredzi.

  -2 [+] [-]

, 2018-02-03 22:47, pirms 6 gadiem
austrumnieks rakstīja: Jurčiks vainīgs pie zaudējuma...
oj oj pokemoniem tagad bus par ko runat,visu atlikuso dzivi!!!!

  -1 [+] [-]

, 2018-02-03 22:49, pirms 6 gadiem
Florbola gadiem nekas nemainas, Cehija,Sveice labaka par mums,neskaitot protams Zviedriju, Somiju, karoce tas pats stasts ka Hokeja,katru gadu viens un tas pats, (pec veca scenarija),vienu speli grupa vinne un viss!!!!!!!!!!

  -2 [+] [-]

, 2018-02-03 22:52, pirms 6 gadiem
Ankis rakstīja: Komanda spēlē labāk bez Blindiem!
Labak???: muzigi zaude Cehiem un augstaka ranga komandam,respektivi bez pasrteiguma ar jebkadu sastavu, bez progresa pec ranga vietam!!!!

  -2 [+] [-]

, 2018-02-03 22:53, pirms 6 gadiem
kas tas par mudziku interviju sniedz? cipa baiga zvaignze

     [+] [-]

, 2018-02-03 23:15, pirms 6 gadiem
zāģis 4-9,kādi tur malači??? Malači vien par to ka kvaliicējās finālam,kur augstāk par 5.vietu nepalekties....

  +2 [+] [-]

, 2018-02-03 23:45, pirms 6 gadiem
sandza rakstīja: zāģis 4-9,kādi tur malači??? Malači vien par to ka kvaliicējās finālam,kur augstāk par 5.vietu nepalekties....
Un kuras Latvijas izlases tad tiek augstāk par 5.vietu?

  +2 [+] [-]

, 2018-02-04 00:57, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Un kuras Latvijas izlases tad tiek augstāk par 5.vietu?
Bļitkotāju, melleņu lasītāju, čurātāju 35 grādu leņķī, mikstētā smilšu/sniega/grants volejbola, ābolu kērlinga izlases.

     [+] [-]

, 2018-02-04 01:16, pirms 6 gadiem

     [+] [-]

, 2018-02-04 01:17, pirms 6 gadiem
Arī te čaļi māk spēlēt!!!

  -2 [+] [-]

, 2018-02-04 02:04, pirms 6 gadiem
vaitad tiesam nevar pa sitiem gadiem pielikt,lai uzvaretu sveici,visu laiku viens un tas pats,tas pats pret cehiem,tak saka ka no kludammacas

     [+] [-]

, 2018-02-06 15:46, pirms 6 gadiem
wolmar rakstīja: Kopš Latvijas izlasē par Blindiem atgādina vien "Blindsave", tā ir pavisam cita, krietni sakarīgāka komanda. Puiši neplātās ar savu varēšanu, bet apliecina to laukumā. Malači!
Pilnīgi piekrītu! Un vairs to neadekvāto face nevajag redzēt un klausīties neaudzinātas runas stilu, tā vien šķiet,ka kaut kas džekiem nebija iemācīts!