Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: Porziņģa nenobloķējamais metiens tiek nobloķēts

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: Porziņģa nenobloķējamais metiens tiek nobloķēts
Kristaps Porziņģis un Jannis Adetokunbo
Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Ir tikai viens sporta veids, kurā vari uzvarēt maču ar rezultātu 14:0 un tik un tā būt neapmierināts ar parādīto sniegumu. Reti kur sportā ir vēl lielāka formalitāte kā pasaules čempionāta kvalifikācijā florbolā. Ja zviedri un somi piedeliģētu katrai no pārējām florbola izlasēm pa vienai maiņai no sava otrā ešelona spēlētājiem, būtu pat kāda intriga par spēļu iznākumiem. Dīvāna ekspertam intriga pietiek NBA laukumos un vēl pirms olimpiskajām spēlēm jāuzkrāj Keipī deva.

Pirms spēles

- Milvoki nav nekāda respekta pret Ņujorkas “Knicks”. Ja piesakot viesu komandas NBA arēnās skan Zvaigžņu karu imperiālais maršs,vai cita mūzika, kas skatītājus noskaņo pret pretinieku komandu, tad Porziņģis un pārējie ņujorkieši tiek izsaukti laukumā pie Benija Hila šova mūzikas.

Pirmā ceturtdaļa

- 221 cm garš baltais zēns NBA laukumos jau pats par sevi izceļas uz pārējo spēlētāju fona, bet tās indīgi oranžās kedas liek Porziņģim vēl vairāk durties acīs. Varbūt vajadzēja sākt tās nēsāt vēl pirms Zvaigžņu spēles balsojuma beigām.
- Baidies briedi! Milvoki sauklis dara sevi zināmu. Porziņģis jau pirmajās piecās minūtēs laukuma malā attopas ar asiņainu seju un pārsistu lūpu. Grieķu frīka elkoņi izrādās ļoti asi.
- Gandrīz neticami. Bīzlijs, uznākot laukumā, izdara divas ļoti labas piespēles. Tikai Lī garām aizmestais tālmetiens nozog Bīzlijam rezultatīvo piespēli. Teorētiski Bīzlijzm būtu jābūt lielākam talantam par Keipī, ko apliecina otrā izvēle NBA draftā. Ja Bīzliju netirdītu vēlme uzvilkt dūmu, viņš būtu līgas superzvaigzne.

Otrā ceturtdaļa

- Kam gan vajadzīgas karsējmeitenes, ja spēles stprlaikā var pie hip hopa mūzikas uzdejot amerikāņu pensionāri. Nav nemaz slikti, ja vien fonogrammas izvēlē nebūtu iekļauts Gucci Gang.
- Grieķu briedis pēc Porziņģa apstrādāšanas ar galvu iebada sejā arī Lī, kuram par to vēl iedod piezīmi. No tiesnešu puses Jannis tiek īpaši respektēts, par pretinieku fizisku iespaidošanu brīnumbērnu saudzējot. Porziņģis līdzīgā epizodē, ejot uz metienu un trāpot ar elkoni galvā īsākam pretiniekam, mača sākumā uzreiz saņēma personīgo piezīmi.
- Vērojot “Bucks” sastāvu ir skaidrs, ko viņi grib panākt. Gadu laikā sadraftēti gari spēlētāji ar īpaši plašu roku atvērumu, kas aizsardzībā dod milzīgu potenciālu. Ar tādu stratēģiju izdevies arī uzdurties dimantiņam. Kāda ir “Knicks” spēlētāju komplektācijas filozofija? Izskatās pēc kiš miš ar rozīnēm.

Trešā ceturtdaļa

- Porziņģis saņemot piespēli gandrīz uz “ūsiņu” nespiež īsāku pretspēlētāju zem groza, tā vietā izvēloties atkāpties uz soda metiena līniju un mest pār pretinieka rokai metienu pēc pagrieziena. Vēlmes trūkums apspēlēt pretinieku ar muguru pret grozu ir pagaidām Keipī spēles lielākais trūkums.
- Porziņģa pustālais metiens skaitoties nenobloķējams. Esam dzīvojuši melos, jo Adetokunbo garie grābekļi aizslauka “Vienradža” mēģinājumu iekarot grozu tik ierastajā manierē ar pustālo metienu.
- Ja no Zingera varētu vēlēties cietāku spēli uz groza apakšu, tad šajā lauciņā Kanteram vienam pašam ir jauda par visu “Knicks” garo galu kopā. Ne brīdi Kanters nebaidās no iešanas kaulā. Vēl viens tāds dzelzis “Knicks” akūti vajadzīgs saspēles vadītāja pozīcijā.

Ceturtā ceturtdaļa

- Gandrīz 30 cm īsākais Delavedova priekšpēdējā uzbrukumā pilnībā nosedz Porziņģi, neļaujot viņam saņemt bumbu. “Bucks” ļoti labi soda laukumā kustas aizsardzībā, bumbu saņemošajam spēlētājam liekot satikt vismaz divu vīru pretestību. Tādēļ ņujorkiešiem punktus gūt neizdodas.
- Ar visu to, ka pretī stāv NBA sezonas labākais metienu bloķētājs, Adetokunbo izšķirošajos brīžos metas apspēlēt Keipī. Ar visu milzīgo soli, ātro kāju darbību un garajām rokām Porziņģis nespēj likt neko pretī grieķa uzbrukuma apspēlēšanas manevru arsenālam. Rezultātā "Knicks" saņem kārtējo zaudējumu NBA čempionāta tabulā.

Pēc spēles

Preses komentāros ir pareizi stāstīt par to, ka Ņujorkai jāiekļūst play-off, jo cilvēkus tribīnēs vajag ievilināt. Tomēr arī Porziņģis saprot, ka brīvajā aģentūrā Ņujorka labus spēlētājus atrasts nespēj. Visas cerības jāliek uz draftu, tādēļ zaudējumi spēļu pēdējās sekundēs ir labākais Keipī ilgtermiņa karjerai, ja doma par palikšanu Ņujorkā visu karjeru vēl ir aktuāla.

     [+] [-]

, 2018-02-03 13:44, pirms 6 gadiem
Huiņa-subjektīvi ļoti.

  +5 [+] [-]

, 2018-02-03 13:50, pirms 6 gadiem
tapēc mums Latvijā viss dirsā ir,jo cilvēkiem tiek maksātas algas par šādiem brīnumiem,kā šis "raksts".

  +1 [+] [-]

, 2018-02-03 14:16, pirms 6 gadiem
Tāda sajūta, ka tas Dīvāna seksperts tos rakstus neraksta viens...

  +5 [+] [-]

, 2018-02-03 14:54, pirms 6 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Tāda sajūta, ka tas Dīvāna seksperts tos rakstus neraksta viens...
Ar zaļu palīdzību.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-03 15:42, pirms 6 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Tāda sajūta, ka tas Dīvāna seksperts tos rakstus neraksta viens...
Te reti kurš raksts ir no nulles taisīts. Pārsvarā tiek pārtulkota informācija vai vecam rakstam pamainīti vārdi un statistika, bet tas ir normāli un lietotājam arī ērti. Bet sakopot visus dīvānā pirdēju tweetus, dzelteno presi un komentētāju viedokļus ir uzdrošinājies tikai šis indivīds Bet nu tas ir SC ziņā kam maksāt algu. Es teiksim te par velti dīvānā piržu. Mož jāaizsūta CV, ja nu vakance ir

  +2 [+] [-]

, 2018-02-03 16:10, pirms 6 gadiem
pēc ''raksta'' varētu saprast,ka brieži uzvarējuši ar 92:0....viens vienīgs negāciju savārstījums! ej dzīvē,tiecies ar reāliem cilvēkiem,un atrodi normālu darbu ''dīvāna ekspert''!

  -1 [+] [-]

, 2018-02-03 19:15, pirms 6 gadiem
Man patika!

     [+] [-]

, 2018-02-04 10:05, pirms 6 gadiem
Lielisks raksts! Vairākas vietas šoreiz pat lika kārtigi pasmieties! Par rozīnēm vispār labs.Nez vai speciāli ar kļūdu rakstīts vai nē, bet pēdējā uzbrukumā Grieķi sedza Kanters pēc screena. KP tik centās uz bloku paspēt, bet nepaspēja.

     [+] [-]

, 2018-02-04 16:26, pirms 6 gadiem
Labs humora pilns patiess vērtējums,un arī objektīvs-paldies autoram,redzu neesi arī literatūru uz jūs un basketbola drēbi pazīsti-paldies par rakstu,izbaudīju to!

     [+] [-]

, 2018-02-04 21:39, pirms 6 gadiem
gadjumaa Valters nav diivaana pirdeeju eksperts ?!?